banner388

Aç kalmak kanser riskini azaltıyor!

Uzmanlara göre açlığın birçok faydası bulunuyor. Bunlardan biri, kanser riskini azaltması.

Aç kalmak kanser riskini azaltıyor!

Uzmanlara göre açlığın birçok faydası bulunuyor. Bunlardan biri, kanser riskini azaltması.

01 Temmuz 2017 Cumartesi 21:11
Aç kalmak kanser riskini azaltıyor!

Doç. Dr. Ömer Yılmaz'a göre, günde 14-16 saat açlık yaşamak gerekiyor. Çünkü aç kalmanın birçok faydası var. En önemli faydalarından biri de kanser riskini azaltması.

ABD'deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsünde (MIT) kendi ismiyle kurulan laboratuvarda araştırmalarını sürdüren Doç. Dr. Ömer Yılmaz, hayvan modelleri üzerinde yapılan çalışmalarda açlık ve kanser riski arasında önemli bağlantılar olduğunu keşfetti.

"Dünyayı değiştirecek 37 bilim insanı" arasında gösterilen ve aynı zamanda Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesinde de görev yapan Yılmaz, sağlıklı yaşamla ilgili son bilimsel gelişmeleri anlattı.

Sigara ve şişmanlık faktörlerinin de kanser nedenleri listesinin üst sıralarında yer aldığına işaret eden Yılmaz, "2020'de şişmanlık, kontrol edebileceğimiz kanser risk faktörleri içinde en büyük neden olacak. Tam bir oran söyleyemiyoruz ama 100 hastadan 30'unun şişmanlık ve gıdadan, yüzde 20'sinin sigaradan, yüzde 50'sinin genetik veya bilmediğimiz diğer nedenlerden kanser olacağını düşünüyoruz." dedi.

Kaynak:Timeturk

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.