banner388

Türban dağıtan müdüre Samsun’dan tepki

Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürünün bir ortaokuldaki kız öğrencilere tek renk türban dağıtmasının ardından Samsun Eğitim İş Sendika Başkanı Rüstem Kara, “Bizim eğitimle ilgili çok daha büyük sorunlarımız varken ve Milli Eğitim Müdürünün onlarla ilgilenmesi gerekirken insanların kılık kıyafetleriyle uğraşmasını eğitim öğretime vurulmuş en büyük darbe olarak görüyorum” dedi.

Türban dağıtan müdüre Samsun’dan tepki

Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürünün bir ortaokuldaki kız öğrencilere tek renk türban dağıtmasının ardından Samsun Eğitim İş Sendika Başkanı Rüstem Kara, “Bizim eğitimle ilgili çok daha büyük sorunlarımız varken ve Milli Eğitim Müdürünün onlarla ilgilenmesi gerekirken insanların kılık kıyafetleriyle uğraşmasını eğitim öğretime vurulmuş en büyük darbe olarak görüyorum” dedi.

30 Mart 2018 Cuma 16:56
Türban dağıtan müdüre Samsun’dan tepki

Samsun haber - Samsun Eğitim İş Sendika Başkanı Rüstem Kara, Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürünün bir ortaokuldaki kız öğrencilere tek renk türban dağıtmasıyla ilgili olarak, “Türkiye Cumhuriyetinin eğitim sistemiyle özgür bireyler olarak özgür irademizle her şeyimize karar verebilecek şekilde yetiştirildik. Bizim çocuklarımızın yetişmesinden sorumlu olan Milli Eğitim Müdürünün böyle bir yönlendirme yapması bu şekilde bir giyim tarzını önermesi eğitim öğretimin birliğine de karma eğitime de aykırıdır. İnsan onuruna da aykırıdır” diye konuştu.

“Eğitime müdahale edildiğini düşünüyorum”

Ülkenin her alanda yeterli bir ülke halindeyken yoksulluk sınırının altına düştüğünü söyleyen Kara, “Ben bunların liyakatlarının olmadıklarını bu konuda taraflı davrandıklarını düşünüyorum. Eğitime müdahale edildiğini düşünüyorum. Bizim en büyük sıkıntımızda gerçekten dünyada kendi kendine her alanda yeterli ülke durumundayken ama bugün yoksulluk sınırında yaşayan ülke durumuna geldik. Bizim eğitimle ilgili çok daha büyük sorunlarımız varken ve Milli Eğitim Müdürünün onlarla ilgilenmesi gerekirken insanların kılık kıyafetleriyle uğraşmasını eğitim öğretime vurulmuş en büyük darbe olarak görüyorum” şeklinde konuştu.

“Suç işlediklerini düşünüyorum”

Öğrencilerin giyim konusunda kendilerinin karar vermesi gerektiğini vurgulayan Kara, “Bizim genel görüşümüz öğrencilerimizin kendi kararlarını verebilecekleri, geleceklerini belirleyecekleri bir eğitim modelidir. Bu eğitim modelinin içinde her türlü alanda öğrencilerimiz kendini yetiştirebilirler. Dolayısıyla öğrenciler giyimlerine kendileri karar verebilirler. Cumhuriyetin temel ve kuruluş felsefesi de budur. Başörtüsü dağıtımı olayı ile karşı karşıyayız. Bunu yapanların suç işlediklerini düşünüyorum” diye ifade etti.

“Kişilik gelişimini etkileyecektir”

Kara, “Öğrencinin psikolojik anlamda sosyal hayatında da etkileri olacak dolayısıyla böyle bir olayla suç da işlemiş oluyorlar. Bakanlığın genelgesine rağmen yapıyorlar ve suç işliyorlar. Öğrenciler üzerinde olumsuz etkileri olacak. Çocuğun kendi istediği bir davranış değil, koşullandırma ile yapılmış bir durum.  Öğrenci bu durumdan rahatsızlık duyabilir ve bunun da telafisi yoktur. O kişide bıraktığı etki kişilik gelişimini etkileyecektir” dedi.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 30.03.2018 17:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Haha 2018-03-30 17:25:09

Dağıtabilir sonuçta takip takmamak kişilerin bileceği istir sonuçta başı kapamak la ahlaklı olunmuyor yada açmakla cagdaslik eğitimi kişiler alır saçı başı değil mesele toplumun değerlerinin öğretilmesi başı acıkmış kapaliymis bunları aşmamiz lazım eğitimciler siyasi zihniyetten uzak durup sadece ilim irfan için uğraş vermeli sistemi sorguladığımız kadar sistemin carklarinida sorgulamaliyiz eğitimciler kendi görüşlerine göre insanları ayristirmamali birleştirici olmali

Avatar
Ak sevdalı 2018-03-30 17:33:18

Bu türban niye batıyor sizlere çok merak ediyorum bikini dağıtmış olsa ne derdiniz acaba

Misafir Avatar
Aynı 2018-03-30 19:16:57 @Ak sevdalı

Aynı şekilde saçmalık derdik efendim , farkı yoktur

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ozan 2018-03-30 18:06:40

Yıllarca kendileri insanların özgürlükleri başörtüsüyle uğraşıyorlardı ozaman eğitim önemli kılık kıyafet demiyorlardı şimdi ne oldu da zorlarına gitti!!

Avatar
Ss 2018-03-30 17:29:36

Yaaavsak

Avatar
Zülfikar 2018-03-30 17:59:06

Tıpkı sizin zihniyetinizde olanların başı kapalı insanlara yaptığı baskı ve zulüm gibi, kişilerin düşüncelerini değil dış görünüşünü önemseyen bir kişiye normalde tepki göstermemen lazım rüstem

Avatar
emin karagüzel 2018-03-30 19:02:58

baş örtüsü laiklik denen mason dayatmasına ters ondan karşı çıkıyor, ama faydasız bir karşı çıkış, Silopi milli eğitim müd. helal olsun.

Avatar
melek yalçın 2018-03-30 21:27:47

çocuklara doğum kontrol hapı dağıtsalar gıkınız çıkmazdı.İkna odalarında başını açtırma uğraşlarında sesiniz çıkmazdı,bir imamhatip okulunda türban dağıtılınca yaranız eşelendi.Allah razı olsun,iman dolu gençlerimizin sayıları çoğalsın inşAllah.

Avatar
ömer 2018-03-30 22:10:02

noldu zorunuza mı gitti mini etek dağıtsa sesiniz çıkmazdı...