banner388

Topaloğlu: ‘Arazilerimiz gün geçtikçe değerleniyor’

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, ilçesinin gün geçtikçe değerlenen arazilere sahip olduğunu belirterek, “Şu anda araziler çok ucuza satılıyor fakat ilerde Atakum’un arazileri gibi değerleneceğini düşünüyoruz. “dedi.

Topaloğlu: ‘Arazilerimiz gün geçtikçe değerleniyor’

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, ilçesinin gün geçtikçe değerlenen arazilere sahip olduğunu belirterek, “Şu anda araziler çok ucuza satılıyor fakat ilerde Atakum’un arazileri gibi değerleneceğini düşünüyoruz. “dedi.

08 Ocak 2018 Pazartesi 10:35
Topaloğlu: ‘Arazilerimiz gün geçtikçe değerleniyor’

Samsunspor haber - Samsun Ondokuz Mayıs Belediyesi Başkanı Osman Topaloğlu, söz verdiği projeleri hayata geçirmeye başladığını söyleyerek, “Verdiğimiz sözlerden sadece iki tanesi kaldı. Bunlardan bir tanesi ki ana projemiz olan Kültür Merkezi, 3 Ocak 2018 itibariyle kazı çalışmaları başladı. %50’si 6 ay içerisinde tamamlanacak, ondan sonra Turizm Bakanlığına müraacatta bulunacağız, %50’yi fiziken tamamladıktan sonra ancak yardım talebinde bulunabiliyoruz. Onun dışında İller Bankası kredisi aldık, üstünü de kendimiz tamamlayarak 6 ay içerisinde %50 koşulunu yerine getirip bakanlıktan yardım, hibe talebinde bulunacağız. Bu yıl içerisinde seçimlere kadar tamamlamayı düşünüyoruz ama sözleşme şartları 2 yıl, yani 2019’un sonunda tamamlanacak diye, ola ki alamazsak ya da yeterince alamazsak mecburen kendi imkanlarımızla birlikte 2019’un sonuna kadar tamamını tamamlayarak hayata geçireceğiz. Bir diğeri de Dereköy’deki düğün salonu projemiz var. 


“1 yıl içerisinde yapmayı planlıyoruz”


Vermediğimiz sözlerden ekstra yaptığımız bir proje var, o da çocuklar için trafik eğitim parkı projesi. Bununla alakalı olarak da DOKAP dediğimiz Doğu Karadeniz projesi ajansına gideceğiz. En azından yarısını falan 1 yıl içerisinde yapmayı planlıyoruz. Bu verdiğimiz söz değil, birçok ilçede hatta ilde bile olmayan bir proje bu.” diye konuştu.


Pazar yerinden spor kompleksine kadar birçok proje...


Mahallelerde de çeşitli projelere imza attıklarını belirten Topaloğlu, “Pazar yerini eski yerine yapmak gibi bir projemiz var. Bizim yaptığımız pazar yeri, vilayetlerde yok. Sadece 1500 tane led lamba var içerisinde ki bunlar kullanılıyor özel günlerde, yazın düğün de yapılıyor. Mimar Sinan köy konağımız var, o da bugünlerde bitmek üzere, okulu yıkarak yaptığımız bir köy konağıdır. Çandır’da da köy konağı yapacağız şimdi. Bir hamam projesi de var ama hamamdan ziyade bizim otel projesi yapmamız gerekiyor. Bir otel projemiz var ama yatırımcı burada 25 bin nüfusu görünce yatırım yapmak istemiyor. Kuş Cenneti ve Nebiyan dağı gibi turizm bölgelerimizde, bir otel konseptinin oluşturulması lazım. 2-3 yıldızlı otel veya bungalov tipi, denizin kenarlarında böyle şeylerin ortaya çıkması lazım. Yatırımcılarımızı bekliyoruz.” dedi.


“Daha da değerlenecek”


Ondokuz Mayıs Belediyesi’nin de gün geçtikçe değerlenen arazilere sahip olduğunu söyleyen Topaloğlu, “Şu anda araziler çok ucuza satılıyor fakat ilerde Atakum’un arazileri gibi değerleneceğini düşünüyoruz. Şimdi çoğu mahallemize doğalgaz bağlanıyor, biraz daha güzelleşti mi, yolların konforu düzeldi mi, peyzaj çalışmaları üst düzeye çıkarıldı mı daha da değerlenecek.” diye konuştu.


Hedef 2020


Belediye sınırlarına doğalgaz hattının döşenmeye başladığını ve her mahalleye 2020’de doğalgazın ulaşacağını belirten Topaloğlu, “Sonuçta 2020’nin sonuna kadar sözleşmeyle 15 mahalleyi ve sözleşme içinde olmayan Yörükler ve Dereköy dahil 17 mahalle bitecek. Diğer ilçelerde de Akmercanlar, Bafra, Vezirköprü, Havza ve Ladik’i de yapmışlardı, şimdi Yakakent’te iç hatlarını döşettirme koşuluyla gaz lisans alanına Yakakent’le Alaçam’ı da koymuşlar ama diğer ilçeler mesela Bafra %98 bitti, Vezirköprü de bitti, Havza’da da bir kısım var, Ladik de bitti.” dedi.

Yeni yıl için de halka dileklerini sunan Osman Topaloğlu, “2018 yılının hem ilçemize, hem ülkemize, hem de Türk İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. 2018’den umutluyuz.” diye konuştu.


Haber: Dilek Alabulut

Son Güncelleme: 09.01.2018 10:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yörükler mağdurları 2018-01-08 19:43:36

bungolomu, otelmi; Allahım sadece sana yakarıyoru ve el açıyoruz.