banner388

Son 3 aydır iş yok! Samsun’da dükkan kapatan kapatana

Doların bir anda artış göstermesi ve ülkedeki ekonomik sıkıntı sonrası Samsun’daki emlak sektöründen bahseden Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, “Odaya bağlı 600 emlakçının içinden 100 tanesi işi bıraktı. Piyasa 3 aydır çok durgun gidiyor” dedi.

Son 3 aydır iş yok! Samsun’da dükkan kapatan kapatana

Doların bir anda artış göstermesi ve ülkedeki ekonomik sıkıntı sonrası Samsun’daki emlak sektöründen bahseden Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, “Odaya bağlı 600 emlakçının içinden 100 tanesi işi bıraktı. Piyasa 3 aydır çok durgun gidiyor” dedi.

15 Kasım 2018 Perşembe 14:14
Son 3 aydır iş yok! Samsun’da dükkan kapatan kapatana

Samsun Haber - Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, Doların bir anda artış göstermesi ve ülkedeki ekonomik sıkıntı sonrası Samsun’daki emlak sektörü ile ilgili Samsunhaber.com’a önemli açıklamalarda bulundu.

Konut kredilerinde sıkıntı var

Emlak sektörü olarak konut kredilerinde sıkıntı yaşadıklarını ifade eden SATEM Başkanı Mevlüt Oral, “Bizim en büyük sıkıntımız doların yükselip de piyasada bir duraklama olduğunu düşünmüyorum. Doların arttıktan sonra birileri kazandı. Türkiye genelinde en büyük sıkıntımız faizlerle ilgilidir. Konut krediyle ilgili faizler yükseldi ve piyasayı şu anda kilitledi. 3 aydır hiçbir vatandaş konut kredi kullanıp da daire almıyor. Türkiye genelindeki işlerin yükselmesi için faizlerin düşmesi gerekiyor. Konut kredilerinin 1’in altına düşmesi gerekiyor. Müteahhit, emlakçı ve vatandaşı rahatlatacak olan konu ise konut kredilerinin 1’in altına düşmesidir. Parası olanın yatırımı gayrimenkule yapması gerekiyor. Konut kredileri 1’in altına düşerse piyasa otomatikman açılır. 3 aydan beri benim bir tane meslektaşım konut kredisi kullanmadı. Piyasa 3 aydır çok durgun gidiyor” şeklinde konuştu.

Emlakçılar kara kara düşünüyorlar

İş olmadığı için emlakçıların kara kara düşündüğünü belirten Başkan Oral, “Son 3 aydır Samsun’da emlakçılar iş yapamıyor. Piyasa çok durgun ve buna hükümetin önlem alacağını düşünüyorum. İş olmadıkça emlakçılar kara kara düşünüyor. Son dönemde firmalar konkordato ilan etmeye başladı. Emlakçılardan da dükkanını kapatan çok kişi var. Odaya bağlı 600 emlakçının içinden 100 tanesi işi bıraktı” ifadelerini kullandı.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 19.11.2018 09:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2018-11-15 16:58:52

Beter olun. Taş attınızda kolunuzmu yoruldu da ev satışından 15000 tl para istiyorsunuz.

Misafir Avatar
samsunlu 2018-11-16 09:36:02 @Ali

300.000 nakit parası olupta ,dövizde 500.000 yapıp 200 kar edenler var..bunlarda beter olsunmu..durduk yerde havadan para....millet bunu şimdi krizlen ödüyor..krizi oluşturup yiyen esas çakal bunlar..

Beğenmedim! (4)
Avatar
samsun_55 2018-11-15 14:55:27

emlakçıların hiçbirinin açınacak halleri yok işini dürüst yapmayanlar beter olsunlar 250,000 e satılan daireden 5000 tl ye yakın en az komisyon alıyorlar ticaretde nerede var böyle bir kazanç insanları sömürüyorlar o yüzden kimsenin umrunda değil emin olun

Misafir Avatar
EMLAKÇI 2018-11-16 10:39:09 @samsun_55

Vay be..biz neymişiz meğer. millet kan kusmuş bize..siz emlakçılık nedir yaşadınızmı, sorumluluk elinize alıp her iki taraf arasında aracılık yaptınızmı, bir taraf kaypaklık yapıp caydığında fırçayı diğerinden yedinizmi..bir taraf komisyon vermem dediğinde sizinlen alay eder gibi konuştuğunu gördünüzmü.müşterinin ofise girdiğinde güleryüz yerine size yiyici gibi baktığını gördünüzmü,.yerimi satıyorum deyip fiatları bu krizde ikide bir artıran satıcıların sizinlen pin pon topu gibi oynadığına şahit oldunuzmu,ucuz fırsat yerler gezip dolaşıp araştırdınızmı, dağlara bayırlara çamurda kışta çıkıp tarla baktınızmı, müşterilere 50 yer gösterip bütün günü verip ,sadece teşekkür etmesini bekledinizmi,müşterinin arsa sahibini bulup sizden gizli alışveriş yaptığını gördünüzmü.. siz sanıyosunuz her işte iş oluyor para basıyoruz..hayır..
alanda şaşkın satanda..bu piyasada serbest çalışmak şu an tamamen risk..Hayatta sektörleri kötülemeyin..SAYGILI OLUN.

Beğenmedim! (3)
Avatar
Cemalettin Özcan 2018-11-15 17:30:48

AKP ye sorarsanız Ülke Güllük gülistan lık.
Hala da Sıkılmadan Bu Millet oy bekliyorlar.

Avatar
mısafır 2018-11-15 17:29:23

emlakcilik dıye meslekmi var havadan para bos gezenler emlakcıyım dıyo

Avatar
Feti 2018-11-15 16:41:08

Yok canım kedidir o ne krizi. Samsun güzel memleketi sanki her yer fabrika da bu kadar pahalı. Kriz bizi ve memleketi teğet geçermi bakalım kış geliyor seçim sonu dolar patlarsa ne olacak.

Avatar
ATAKUMLU 2018-11-16 00:35:32

BU MEMLEKETTE 3 TANE MESLEK DEĞİL AMA ADI MESLEK OLAN EMLAKÇILIK 2. EL OTO ALIM SATIM VE HAL KOMİSYONCULUĞUNU KALDIR MEMLEKETTE NE ENFLASYON KALIR NEDE FAHİŞ FİYATLA SATILAN MAL KALIR..

Misafir Avatar
kargılı 2018-11-16 16:29:04 @ATAKUMLU

Boş boş konuşacağına git hal komisyoncuları kaç para kazanıyorda burada ötüyorsun onu araştır.Siz beleşci bu milleti herşeyi bedavaya alma zihniyetinde olduğunuz için size göre emlakçı kötü,halci kötü,esnaf kötü bi beleşci sizler iyisiniz.Bunlardan ne beklenir ?? Hep esnafına çamur beklenir çünkü beleşci ve avantacı bir millettir esnafın her şeyi bedavaya vermesini bekler.Maliyet nedir kafası basmaz,nakliye nedir kafası basmaz,işçi masrafı nedir kafası basmaz.Ancak komisyoncu şunu alır,bunu alır tantanası yapar.Siz esnafa çemkireceğinize milleti söğüşleyenlere çemkirin.Sizler böylesiniz işiniz gücünüz kendi insanınızı taşlamak.

Beğenmedim! (4)
Avatar
ESKİ ESNAF 2018-11-15 18:46:00

ALLAH KOLAYLIK VERSİN ESNAFIMIZA . BU KRİZ 1994,2001 KRİZLERİNE BENZEMİYOR.. PİYASA PARA YOK. PARA DÖNÜYOR. KRİZ DE BANKADAN KREDİ KULLANMAK ZOR FAİZLER YÜKSEK. ESNAF BU KIŞ İŞİ ZOR.. KENAR MAHALLEDE ESNAF KAPATIYOR. TÜM SEKTÖRLER İŞLER KÖTÜYE GİDİYOR.. EĞER FAİZLER DÜŞMEZSE , YILBAŞINDA EMEKLİYE MEMURA YÜZDE 20 ZAM VERMELİ. PİYASA ÇÖKERSE .SOSYAL SORUNLAR ÇOĞALIRSA 31 MART YEREL SEÇİMLERDE AK PARTİ SANDIKTA KALIR.

Misafir Avatar
ESKİ İNSAN 2018-11-20 10:49:16 @ESKİ ESNAF

Bİ ZAHMET KALSIN YANİ BU KADAR YAŞANILAN OLUMSUZLUKTAN SONRA HALA BU İNSANLARA OY VERENLERİN AKLINA ŞAŞARIM OKUYALIM BİRAZ ARAŞTIRALIM SORGULAYALIM KÖRÜ KÖRÜNE BAĞLANMAYALIM BİŞEYE

Beğenmedim! (0)
Avatar
Mahir 2018-11-15 18:15:11

Emlakçılar denetim altına alınsın. kayıt dışı aracılık yapıyorlar vergi ödemiyorlar. Emlakçının aracılık yaptığı her işte belgenizi alın. Emlakçının vergi ödemesi için makbuzu kestirin. Yoksa vergi karçımasına sizde ortak olursunuz.