banner388

Şehit eşine vefasızlık iddiaları yanıt!

Türk Eğitim Sen Samsun Şubesinin gündemde getirdiği ‘şehit eşinin tayini yapılmıyor’ iddiasına Memur Sen Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu karşı çıkarak ‘İddialar gerçeği yansıtmıyor’ dedi.

Şehit eşine vefasızlık iddiaları yanıt!

Türk Eğitim Sen Samsun Şubesinin gündemde getirdiği ‘şehit eşinin tayini yapılmıyor’ iddiasına Memur Sen Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu karşı çıkarak ‘İddialar gerçeği yansıtmıyor’ dedi.

06 Ekim 2017 Cuma 10:52
Şehit eşine vefasızlık iddiaları yanıt!

Samsun HaberMemur Sen Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu, Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuroğlu’nun Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan bir şehit yakınının tayininin yapılmadığı yönündeki açıklamaların tam olarak gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Nejdet Güneysu konu hakkında yaptığı açıklamada, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan bir şehit eşi ile ilgili haber basına yansıdığında biz de bu olayın üzerinde duralım dedik. Şehit yakınları bizim ortak değerimizdir çünkü. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek habere konu olan şehit eşi Özlem Bulut kardeşimizin tayin talebinin neden gerçekleştirilmediği yönünde yetkililerle görüştük. Konu hakkında gerekli belgelere bakarak olayın aslını öğrenmiş olduk” dedi.

“Lise Mezunu Olmadığı İçin Memur Olarak Tayini Yapılmadı”

Yönetmelikler gereği şehit ve gazi yakınlarının Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yardımcı hizmetler sınıfında istihdam edilirken memur kadrosunda atamalarının yapılması için lise ve dengi bir okuldan mezun olmaları gerektiği belirten Güneysu, “Bu kardeşimiz lise mezunu olsaydı hizmetli kadrosunda atanmış olsa bile memur kadrosuna yükselebiliyordu. Ama bu kardeşimiz lise veya denk okulu mezunu olmadığı için bu atama yapılmamış. Bu kardeşimiz lise veya üniversite mezunu olsaydı istediği atama gerçekleştirilecekti. Zaten bugüne kadar da bu kardeşimizin kendi istediği doğrultusunda atamaları yapılmış. Yine yeni bir dilekçe ile görevlendirme talebinde bulunmuş. ‘Sağlık sorunlarım nedeniyle Canik ilçesinde 100. Yıl İlkokulundaki yardımcı hizmetli kadrosunda yapılan görevlendirmem iptal edilerek memur olarak Canik ilçesi Fatih İmam Hatip Ortaokuluna görevlendirilmemi talep ediyorum’ demiş. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de yönetmenlikler doğrultusunda bu kardeşimize cevap vermiştir ve ‘Memurluk vasıfları taşımadığınız için görevlendirme talebiniz reddedilmiş’ demiştir” diye konuştu.

“Bir Kurum Hedef Gösterilmiştir”

Şehitlik konusunun toplumun hassas noktası olduğu ve şehit yakınlarının toplumun ortak değeri olduğunu belirten Güneysu, “Bizim burada doğru bulmadığımız nokta; halkın bu kadar hassas olduğu bir konuda bir sendikanın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ve oradaki ilgili şahsı hedef göstererek konuyu kamuoyuna ‘şehit ailesine yardım edilmiyor’ şeklinde aktarmış olmasıdır. Toplumun doğru bilgilendirilmesinin ötesinde; eksik, yanlış ve kasıtlı bilgilendirmelerle bir devlet kurumunun üzerine tepki çekilmiştir. Bu son derece yanlış bir olaydır. Biz İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gerekli evrakları istedik.  Şehit eşi kardeşimizin bugüne kadar talep ettiği tüm görevlendirmeler kabul edilmiş. Ama bu ilgili sendika bir şahsı öne çıkararak o şahısla ilgili bir takım sosyal medya paylaşımlarında bulunmuş. Bu son derece tehlikelidir. Yarın bugün hedef gösterilen o kardeşimiz sokakta bir saldırıya uğrayabilir. Böyle bir saldırı olursa da eğer bundan sorumsuzca açıklama yapan sendika sorumludur” şeklinde konuştu.

Haber: Yasir BABA

Son Güncelleme: 07.10.2017 09:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali ali 2017-10-06 15:56:37

sayın levent kılogluna yakıştımı şehit eşi uzerinden prim yapmaya çalışmak .yazıklar olsun bu kadarıda olmaz.

Avatar
murât aktas 2017-10-07 05:02:58

Sehit esinidemi bu ise alet etmisler yuh artik.TES her zaman aynısını yapıyor

Avatar
Ahmet 2017-10-07 05:07:42

Yakışmıyor böyle hareketler şehidimizin kemikleri sızlıyor ama TESlilerden beklenen hareket şaşırmadım.

Avatar
Furkan 2017-10-07 05:09:53

TES Başkanından ne beklenir ki her zaman ki yalan icraatlarından biri

Avatar
#gizli 2017-10-07 10:55:26

Sayın ali bey olayın içeriğini bilmeden böyle yorum yapmak doğru değil levent bey doğruların peşinde fakat diğer sendika temsilcisi kendi üstüne vazife olmadığı halde kafasına göre cevap verme gereğinde bulunmuş sendika çalışanın hakkını korumaktır devlet yalakası olmak değildir madem siyaset yapacak onun yeri meclis burası değil ve sizler olayı sadece buradan okuyarak yorum yapıyorsunuz önce olayı yaşayan kisilerin duygularını anlamanızı tavsiye ederim levent bey prim yapmıyor babalık yapıyor kimsenin yapmadığını yani

Avatar
yakup 2017-10-07 21:15:58

Şehit esini ise almislar.devletimiz magdur etmemis etmeyecekte elbette. Ama ben ogretmen olmak istiyom derse olurmu yasa ve yonetmelikler var. Aslinda biliyorlarda kafayi kuma gomuyorlar. Yalancinin mumu yatsiya kadar iste. Ortaya cikarirlar boyle

Avatar
Mehmet 2017-10-07 22:38:52

Gizli rumuzlu arkadaş bas baya pirim yapmış arkadaş insaf yani bak o kadar da açıklama yapmışlar yazıyı okumadığın da belli

Avatar
BAYBARS 2018-12-17 09:29:27

boş boş yorum yapmışsın sen açıklama yetkisine sahipmisin olayın muhatapları niye konuşmamışta sen konuştun