banner388

Seçime 22 Gün kala Başkandan önemli açıklamalar

Seçim psikolojisi ile ilgi PDR Derneği Samsun Şube Başkanı Oğuz Özat, “Doğru olanı ise partiye ve kişiye göre olmamalıdır. O partinin, düşüncenin, siyasi oluşumun iktidarı için verdiği sözler ve bu sözlerin geçerliliği, ne kadar yapacağı, yaptıklarına göre oy verilmelidir” dedi.

Seçime 22 Gün kala Başkandan önemli açıklamalar

Seçim psikolojisi ile ilgi PDR Derneği Samsun Şube Başkanı Oğuz Özat, “Doğru olanı ise partiye ve kişiye göre olmamalıdır. O partinin, düşüncenin, siyasi oluşumun iktidarı için verdiği sözler ve bu sözlerin geçerliliği, ne kadar yapacağı, yaptıklarına göre oy verilmelidir” dedi.

02 Haziran 2018 Cumartesi 15:10
Seçime 22 Gün kala Başkandan önemli açıklamalar

Samsun haber - 24 Haziran seçimleri günden güne yaklaşırken insanların kafasında farklı sorular oluşmaya başladı. Kişiye göre mi, partiye göre mi yoksa söylemlere mi oy verileceği konusunda Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun Şube Başkanı Oğuz Özat önemli açıklamalarda bulundu.

“İnsanın temel ihtiyaçları vaattir”

Partiye ve kişiye göre oy verilmemesi gerektiğini söyleyen Başkan Özat, “Bu soruda genelleme yapılmaz çünkü adamın abisidir ya da tanıdığı biridir kişiye oy verir. Doğu kültüründe Anadolu’da kişiye verme ağırlığı yüksektir. Kişiye dönük o önemli, mucizevi kişi olgusu özellikle bizde çoktur. Burada da daha çok siyasi oluşumlar zaten lider temelli gittiğinde ne olduğunu görüyorsunuz. Türkiye’ye baktığımız da genel olarak insanların kişiye göre karar verdiğini görüyoruz. Doğru olanı ise partiye ve kişiye göre olmamalıdır. O partinin, düşüncenin, siyasi oluşumun iktidarı için verdiği sözler ve bu sözlerin geçerliliği, ne kadar yapacağı, yaptıklarına göre oy verilmelidir. Tabi bunun yanında da siyasi akımlar var. Temel siyasi kuramlar var.  Kuramlara dönü olarak da sana yakın siyasi düşünceye gidersin. Zaten temeli belli ekonomik, özgürlük, adalet vaatleri veriliyor. Bunun dışında verebilecekleri vaat de yok. İnsanın temel ihtiyaçları vaattir. Temel ihtiyaçlarını ne kadar karşılayacağı ekibe bakmak çok değerli ve önemlidir” şeklinde konuştu.

“Siyasi parti liderleri ekiplerine de dikkat etmeliler”

Siyasi partilerin ekiplerine dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Özat, “Hükümetin başındaki insanın iyi ama onun altındakilerin iyi olduğu söyleniyor ama o çalışanları da hükümetin başındaki kişi seçti. Kişi zaten baştaki insana oy verdi yani ona oy verirken tüm altındakilere de oy vermiş oluyor. İşte bu noktada ekibin önemi ortaya çıkıyor. Siyasi parti liderleri ekiplerine de dikkat etmeliler. Lidere oy verip alttaki bürokratı suçlamak yanlış bir davranıştır” dedi.

Kişi ile özdeşim kuruyoruz

Genele olarak Türkiye’nin kişiye göre oy verdiğini ve o kişi ile özdeşim kurduğunu ifade eden Özat, “Siyasette partilerin propagandaları önemlidir. Birincisi ve en önemlisi insanoğlu kalabalık neredeyse oraya gider. İnsanoğlu amaçlarını en iyi doyuma ulaştıracak yere, en çok gürültü olan yere gider. Kişiler ne veriyor alışverişinde en karlı olduğu yerlere gider. Bunları yaparken dahi ekibe, sözlere, vaatlere vermeliyiz ve kültürümüze, bize uygun oluşumlara yönelmeliyiz. Genel olarak tüm Türkiye kişiye bakıp veriyor zaten siyasetimiz de öyle tek bir lidere dönük bir seçim kanunu var. Kişiye vermemizin nedeni de özdeşim kurduğumuz içindir. O bize yakın bizi anlar ve bizimle beraber diye düşünüyoruz. İnsanlar biz ona ulaşabiliriz diye düşünüyor. Genel olarak baktığımızda Türkiye’ye, bölgemize hayırlı birini seçtiysek o zamanda toplumsal fayda sağlayan bir insan için doğru kararı vermişiz demektir. Birey olarak da bana ne kadar fayda sağlar diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 04.06.2018 09:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.