banner388

Samsunluların yeni derdi: Trafik

Samsun’da yaşanan trafik yoğunluğu hakkında konuşan Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şubesi Başkanı Dursun Kavuran, vatandaşlara toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini tavsiye etti.

Samsunluların yeni derdi: Trafik

Samsun’da yaşanan trafik yoğunluğu hakkında konuşan Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şubesi Başkanı Dursun Kavuran, vatandaşlara toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini tavsiye etti.

03 Ekim 2017 Salı 11:44

Samsun Haber Yaz aylarının bitmesi ve okullarının açılmasıyla birlikte Samsun’un merkez ilçelerinde yaşanan trafik yoğunluğu dikkat çekiyor. Özellikle sabah mesai başlangıç saatlerinde ve iş çıkışı saatlerinde ve okulların dağılma saatlerinde şehir merkezinde ana yollarda ve kavşaklarda trafik durma noktasına geliyor.

Trafik sıkışıklığının yaşandığı yerlerin başında, Atakum ilçesi Denizevleri kavşağı, İlkadım ilçesi Cumhuriyet Meydanı kavşağı, Canik ilçesinde Belediyeevleri kavşağı ile Samsun-Ankara Karayolu’nda Otogar mevkiinde bulunan şehir merkezine bağlantı yolları geliyor.

Yaşanan trafik yoğunluğuna araç sürücülerinin ve yayaların dikkatsizliği gibi durumlar da eklenince trafik kazaları yaşanıyor.

Samsun genelinde artan trafik sıkışıklarının ve meydana gelen trafik kazalarının engellenmesi adına neler yapılması gerektiğini anlatan Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şubesi Başkanı Dursun Kavuran, vatandaşların özel araçlarını tek başlarına kullanmaları yerine toplu taşıma araçlarına yönelmesinin trafik yoğunluğunu ve trafik kazalarını önlemek için etkili olabileceğini söyledi.

Haber: Yasir BABA

Kamera: Furkan KOÇ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
halk 2017-10-03 13:24:09

samsun a dışardan gelen biri olarak şunları söylemek isterim samsunda trafik ahlakı sıfır insanların trafikte birbirlerine saygısı yok. belediye ulaşımda hatlar arası bağlantıları düzenleyememiş bir yerde bir yere aktarma yapılarak geçilemiyor. özellikle hastanelere bazı noktalardan ulaşım sıkıntı belediye otobüsleri içler acısı eski klimasız otobüsler zaman olarakta belirli bir hareket saati olmayan olsada uyum sağlamayan saçma sapan ve çok pahalı bir ulaşım var samsunda. şu küçük 1,2,3,4 nolu hatlar hem trafiği çok tehdit ediyor ve trafikte çözüm olamıyorlar.bütün sürücüleri aynı agresiflikte samsunda trafikte dehşet saçıyorlar. aralarındada mafyalaşmışlar laf söylen miyor. trafik polisi diye birşey yok samsunda ilkadım park sorunu çok sıkıntılı kilise kavşağı yıllardır aynı kilit vaziyette alternatif yollar ve toplu ulaşım araçlarında revizyon şart.

Avatar
erkan 2017-10-03 12:15:24

Otobüs kullanmadan konuşmayalım lütfen! Otobüse nefes alacak yer olsa yolcu alıyorlar yazık 100 kişi alınır mı otobüse? yaşlısı,bayanı ,çoluk çocuğu var insanların..
Artık bırakalım şehir çirkin efsanesini de ulaşıma bakalım...

Avatar
SAMSUN 2017-10-03 14:24:25

TÜRKİYENIN EN PAHALI ULAŞIMINI KULLANIYORUZ BİRDE HER TAŞIT İSTENİLEN YERE GİTMİYOR TRANWAY MECBUR BIRAKILDIK O PARAYA O EZİYETE ARABAMLA GİDERİM DİYENLERİN SAYISI ÇOK FAZLA KARDEŞİM TOPLU TAŞIMAYI CAZİP KILMADAN BOŞ KONUŞUYORSUNUZ

Avatar
adı değişmeli. 2017-10-03 14:08:41

doğu ve batı çevre yolları yapılması lazım. olmazsa bu şehrin adını trabzon olarak değiştirelim. ancak o zaman yapılır bu yollar. yoksa yapılmasını daha ne kadar bekleriz bilemiyorum.

Avatar
batuhan 2017-10-03 15:17:58

toplu taşımalarda yer var zaten tıklım tıklım gidiyor neyin kafasını yaşıyorsunuz...otobüsler zaten dökülüyor millet cama yapışık gidiyor

Avatar
yildiz 2017-10-03 18:17:30

bu samsunuza 15 senede 2 parkdan baska ne yapildi, havaalanina bile bir betonu izin zamaninda döküp halka eziyet yapiyorlar, trafik de ahlak sifir, yaya gecidinde dursan arkadaki bagirip kornaya basiyor yaya ya yol versen. insanlar nasil ehliyet alirlar nerden egitim alirlar. ben samsunda aldigim ehliyetle yurtdisina geldim adam dedi bunla burada bisiklet süremezsin. haklimi haklilar. bu kadar ahlaksiz saygisiz katil ruhlu insanlar nerden türedi. toplu tasima olayi samsunda bitik üc aracla samsunami gelecegiz incesudan

Avatar
Marka şehir 2017-10-03 20:52:42

Sahil kentinde tramvay olmaz. Bir de tramvay için merkez nüfus bir milyonun üzerinde olmalı.
Eski dolmuşlar güzergahları ile serbest bırakılsın, tramvaya kimse binmez. Tramvay yolu kentin ulaşımını bitirdi.Halkı tramvaya mecbur bırakmak son derece yanlıştır. Güveniyorsan tramvaya dolmuşları serbest bırakın.Tramwayın 35 dk da gittiği yolunu 10 dakikada konforlu şekilde gidelim. Özel araçlar o zaman trafiğe çok az çıkacaktır. Bunu göremeyen yöneticiler Ankara ya toz pembe tablo çiziyor. İlçeler merkez arası ulaşım da tam bir facia. Dar gelirli üzülüyorum.
Önceden Samsun Çarşamba arası transit dolmuş Valilik arkasından 5 dk da bir kalkar, 25 dk da Çarşamba ya verirdi, bu nedenle özel arabasıyla kimse trafiğe çıkmayı tercih etmezdi, trafik de olmazdı.
Son olarak Çiftlik Caddesi behemehal trafiğe açılmalıdır. Eski marka değerine ancak böyle kavuşur. Ünlü markaların hiçbiri yok orada. Araç park imkanı olursa alışveriş patlama yapar. Ne var ki AVM ye kurban edildiği anlaşılıyor. Bu kez de hafta sonu saat 12.00 sen sonra AVM ye giriş için uzayıp giden kuyruklar.
Güzelim şehri yaşanmaz yapmayın sayın yetkililer.
Paris i,Strausburg u, Zürih i örnek alın lütfen.

Avatar
Dursun Kavuran 2017-10-03 14:25:35

ACABA SİZ GÜNDE KAÇ KERE TOPLU TAŞIMA KULLANIYRSUNUZ YADA HİÇ KULLANDINIZ MI?