banner388

Samsunlu belediyeler esnafına sahip çıkmıyor

Samsun Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet Akbaş, ulusal marketlerin her sokakta olduğunu ve bunlara ruhsat veren belediyelerin Samsunlu esnafa sahip çıkmadığını söyledi.

Samsunlu belediyeler esnafına sahip çıkmıyor

Samsun Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet Akbaş, ulusal marketlerin her sokakta olduğunu ve bunlara ruhsat veren belediyelerin Samsunlu esnafa sahip çıkmadığını söyledi.

25 Temmuz 2017 Salı 11:11
Samsunlu belediyeler esnafına sahip çıkmıyor

Samsun HaberEsnaf açısından Samsun’u tekstil sektöründe 3 kısma ayırdığını belirten Samsun Hazır Elbiseciler, Tuhafiyeciler, Manifaturacılar, Trikocular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Akbaş, “Bunlarda perakende sektörü, toptan ve imalatçı sektörüdür. İmalatçı kesim malını üretti, toptancıya sattı. Toptancılarda malını perakendecilere devretti. Perakendecinin durumu da normal bir şekilde devam ediyor. Esnafımızın durumu şuanda çok daha iyi değil ama çok da kötü değil. Esnafımızı etkileyen unsurlar ulusal marketlerdir. Esnafımıza şuanda sahip çıkan yok. Başta esnaf odaları birliği olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi, alt kademe belediye başkanları esnafa darbe vuruyorlar. Şuanda ulusal market zinciri her mahallede var. Her mahallede bir tane olabilir. Ama bugün örneğin Kazım Karabekir Mahallesinde en az 10 noktada bir ulusal marketin markası var. Ulusal marketler her mahallede açılabilir ama o marketlerin içerisinde yoğurtun yanında çorap satılmaz. Yani tekstil ürünleri satılmaz” dedi.

Ondokuzmayıs Belediye Başkanı’na teşekkür ederiz

Ondokuzmayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu’na teşekkür eden Akbaş, “Ulusal markalara ilçesinde kesinlikle ruhsat vermiyor. Başkan Topaloğlu ilçesinde bir tane ulusal markete izin veriyor, ikincisine ruhsat vermiyor. Bende herkesi Ondokuzmayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu’nu örnek almasını istiyorum. Esnafları koruyan kanunlar vardır. Başta büyüklerimiz bu konuda bizleri koruması gerekiyor. Bugün yağın, soğanın ve domatesin yanında çorap satıyorlar ve bu satılan ürünler marka olarak da satılmıyor. Ben Türkiye geneli bir araştırma yaptım ve esnafına sahip çıkmayan en yoğun il Samsun. Ondokuzmayıs ilçesi hariç Samsunlu bütün belediyelerden bu konuda rahatsızız. Marketlerde çorap falan satamazsınız. Buna hangi belediye başkanı izin veriyorsa, esnafımız bunlara hakkını helal etmez” diye konuştu.

Belediye başkanlarımız Samsunlu esnaflarına sahip çıkmıyor

Ulusal marketlerin, Samsun’da kazandığı kazancın vergisini bile Samsun’a bırakmadığının altını çizen Akbaş, “Samsunlu esnafın kazancı da harcaması da Samsun’da kalıyor. Sen esnafına sahip çıkmazken, ulusal markete bu ruhsatı veriyorsan, Samsun halkı dahil bu konuda belediye başkanlarına hakkını helal etmez. Bunlara kesinlikle bir çare bulunmasını talep ediyoruz. Eğer çare bulunmazsa ben yüksek makamlara, başta Cumhurbaşkanımıza kadar ben bu yazıyı hazırlıyorum ve göndereceğim. Bu yönde belediyelerden şikayetçiyiz. Buradan esnaflar adına Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuda belediyeleri uyarmalarını talep ediyoruz. İş yönünden bir şikayetimiz yok. Esnaf şuanda kendi yağı ile kavruluyor ama ulusal marketler esnafımıza çok büyük darbe vurmaktadır. Bu konuda Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan ve Samsunlu milletvekillerimizden ricamız bu konuyla ilgili belediye başkanlarını uyarmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABER: Merve DEMİROK – Şehri Sinem DENİZ

Son Güncelleme: 25.07.2017 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
birol 2017-07-25 13:17:34

belediyeler önce seyyar ve işgaliye olayını çözmeli
heryerde bir işgal var vatandaş caddede yüreyemiyorr

Avatar
dogdu 2017-07-25 16:08:41

Yo çıkıyor belediyeler esnafına sahip hemde bal gibi atakum sahile gelinde bakın sahil boyu cadde işyerleri olmuş masalar atılmış çalgı gırıla evde her yer kapalı hapis yaşıyoz kulaklıkla yatıyom kalkıyom 155 büyükşehir zabıtanın telefonunu veriyo 0362......arıyoz bakmıyo önlerinden geçerken gülüyolar üstelik liverpool beer in sesi bir uçtan duyuluyo