banner388

Samsun’daki o kavşaklara dikkat!

Samsun Canik ilçesinde bulunan Akyakı Geçidindeki iki kavşakta ışıkların olmaması ya da çalışmaması sebebiyle çokça kaza oluyor. Kazalardan birine tanıklık edenlerden Rukiye Y. de Samsunhaber.com’a konuştu.

Samsun’daki o kavşaklara dikkat!

Samsun Canik ilçesinde bulunan Akyakı Geçidindeki iki kavşakta ışıkların olmaması ya da çalışmaması sebebiyle çokça kaza oluyor. Kazalardan birine tanıklık edenlerden Rukiye Y. de Samsunhaber.com’a konuştu.

24 Ocak 2018 Çarşamba 11:38

Samsun haber - 18 Ocak Perşembe günü arabasıyla Akyakı Geçidinde bulunan kavşakta kaza yapanlardan biri olan Rukiye Y. yaşadıklarını anlattı. Kavşakta MOBESE kameralarının olmadığını belirten Rukiye Y. “Koçtaş’a gitmek üzere yola çıktım ve oraya geçen bir köprünün altında, ışıklarda durdum. Işıklar çalışmıyordu. Hareket ettiğim anda bir araba bana çarptı, arabanın burnundan bir darbe yedim. Hemen hava yastıkları açıldı ve bir duman içerisinde kaldık, arkadaşım vardı yanımda ve hatta kolu yandı. Trafik polisleri geldiler, kasko ve diğer belgeleri sordular, sorular sordular ama MOBESE kameralarından bu kazanın kayıtlarının görülmesi lazım dedim, burada MOBESE kameraları yok dediler. Oysa ki orası transit yol, oradan arabalar, tırlar, kamyonlar, inşaat arabaları geçiyor. Son hızla gelen arabalar var.” diye konuştu.

“Kaza kaçınılmazdı”

Kaza yaptığı kavşağa MOBESE kameralarının ve trafik ışıklarının konması gerektiğini de söyleyen Rukiye Y. “O yolda hızın çok az olması lazım, kaç geçişli yol bu birinci olması gereken kural. İkincisi ışık olması lazım, biraz ötede de bir kavşak var, orada da ışık yok, ışıklar yeterli değil. Nasıl çözüleceğini bilmiyorum ama mutlaka oralara MOBESE kamerası hem de ışık olmasını herkes arzu eder. Burada kaza kaçınılmazdı, ben zaten yoldan 10 cm. bile burnumu çıkaramadan darbeyi yedim. O hızla trafikte direksiyonu da kontrol edemedi çocuk, genç bir çocuktu. Dolayısıyla bu sorunun çözülmesini istiyorum. Kime müraacat edeceğimi bilemediğim için Samsunhaber.com’u rahatsız ettim. Samsunhaber.com’un da bu haberi gerekli merciilere ulaştıracağına eminim.” dedi.

Rukiye hanımla görüştükten sonra biz de Samsunhaber.com ekibi olarak vatandaşlara bu kavşaklarda yaşanan kazalarla ilgili fikirlerini sorduk.

Haber: Dilek Alabulut

Son Güncelleme: 25.01.2018 10:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
YAŞAR 2018-01-24 13:10:48

LAMBALAR ÇALIŞINCADA TRAFİK FELÇ OLUYOR.

Avatar
Cemal 2018-01-24 11:52:20

Geçiş önceliğinin kimlerde olduğunu iyi öğrenip hızı azaltmak. Yavaş gitmek problemlerin %90’ını çözer. Kalan kısmı içinse herkes kendi tedbirini almalıdır. Bir kere değil iki kere kontrol edip iyice emin olduktan sonra kavşağa giriş yapılmalıdır. Olay olduktan sonra görüntüleri istersen 4k sinemada izle.

Avatar
Fk. 2018-01-24 13:10:30

O kavşakta çok yoğun trafik var.çünki karşıda büyük bir nüfus yaşıyor. Ayrıca ikitane büyük alışveriş merkezi var özellikle cumartesi pazar trafik çok yoğun lambalar bazen çalışıyor çoğunlukla calismiyor.ayrıca cezaevi tarafından gelen yol dar ihtiyaca cevap vermiyor.park tarafından yol genisletilebilir.oraya acil çözüm lazım yoksa çok canlar yanar.

Avatar
deniz derya 2018-01-24 13:11:56

kesinlikle çok tehlikeli bir yol. üstelik çevre yoluyla bağlantılı bütün trafik oradan akıyor neredeyse. buna rağmen ışıklar çalışmıyor. kaç kez kaza tehlikesi atlatmış biri olarak yazıyorum. illa birinin ölmesi mi lazım ışıkların yapılması ya da tedbir alınması için

Avatar
erhan... 2018-01-24 15:15:37

Arkadaş cezaevi viyadüğünün altındaki kavşaktan ve 2.hattın oradaki kavşağı kullanmak isteyen yayalar ciddi tehlikeyle karşı karşıyalar.O yolda araçlar o kadar hızlı geçiyorlarki yayaları hiç düşünmüyorlar.Işığında olmaması , çalışmaması durumunda yayalar korkarak geçmeye çalışıyorlar.O yoldan okula , hastaneye , işe , pazara gitmeye çalışan yüzlerce CAN var.O insanları düşünmeyen "gerizekalı" sürücüler ve yetkililer düşünmelidirki o yoldan geçmek isteyen arkadaşı , ailesi , dostu , yakını olabilir.Ona göre dikkatli ve duyarlı olmalıdırlar...