banner388

Samsun’da yine bir internet dolandırıcılığı

Samsun’da yaşayan bir genç internette beğendiği bir ürünün siparişini verdi.  Beğendiği ürünü kapıda teslim alan genç beklediğini bulamadı. Dolandırıldığını anladıktan sonra firmayla iletişime geçmek istedi fakat aradığı numaralardan hiçbirine ulaşamadı.

Samsun’da yine bir internet dolandırıcılığı

Samsun’da yaşayan bir genç internette beğendiği bir ürünün siparişini verdi.  Beğendiği ürünü kapıda teslim alan genç beklediğini bulamadı. Dolandırıldığını anladıktan sonra firmayla iletişime geçmek istedi fakat aradığı numaralardan hiçbirine ulaşamadı.

04 Kasım 2017 Cumartesi 10:53
Samsun’da yine bir internet dolandırıcılığı

Samsun Haber – Geçtiğimiz günlerde Samsun’da yine bir online alışveriş dolandırıcılığı yaşandı. Samsun’un İlkadım İlçesinde yaşayan Orhan Solak, İnternette beğendiği kargo dahil 129 TL olan bir botun adresine siparişini istedi. Ancak görüştüğü ve sahte olduğunu iddia ettiği firma kendisine siparişini verdiği bottan çok farklı ve uyduruk bir bot gönderdi. Dolandırıldığını fark eden Solak, çareyi Tüketici Hakları Koruma merkezine şikayette bulunmakta gördü.

“Artık kimse dolandırılmasın”

Türkiye’de yıllardan buyana aynı sistemle bir çok kişinin mağdur edildiğini sözlerine ekleyen Orhan Solak, “Ben nasıl oldu da böyle bir şekilde dolandırıldım anlayamdım. İnternette gördüğüm bot çok güzel ve çok da kaliteliydi. 129 TL olduğunu da görünce kaliteli olduğuna gerçekten inandım. Siparişi verdim yaklaşık bir hafta içinde  kargoyla kapıya teslim edileceği ve kapıda ödeme olacağı firma tarafından söylendi. Bende bunun üzerine onayladım. Hatta, ürün beğenilmezse geri iade olacağını da görüşme yaptığım şahıs belirtti. Ancak yaklaşık bir hafta sonra kapıma gelen bot siparişini verdiğim üründen tamamen farklı uyduruk, son derece de kalitesiz bir üründü. Firmayı geri aradım ama karşımda muhattap olacağım kimseyle konuşamadım. Aradığım telefonlara ulaşamadım. Bunun üzerine de dolandırıldığımı tamamen anladım. Çareyi Tüketici Hakları Koruma Merkezine şikayette buldum. Bütn bu olanlardan sonuna kadar da şikayetçiyim. Artık kimse bu yollarla dolandırılmasın” diye konuştu.

Haber: Ekrem BİRCAN   

Son Güncelleme: 06.11.2017 09:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çarşamba 2017-11-05 22:16:28

Hangi firma bizde dolandırılmayalım

Avatar
samsun 2017-11-04 12:13:16

ürünü almazsın geri gönderirsin olur biter sonuçta sözleşmeden cayma hakkın var
güzellık merkezlerindede bu tür işler var zorla insanlara imza attırılıyor sonra ben vazgeçtim değince yok şöyle yok böyle deyip oyalıyorlar sakın ha kanmayın taksitli alışverişte 7 gün içerisinde sözleşmeden caya bilirsin kabul etmez ise ver mahkemeye ödesin cezasıyla beraber kazandıktan sonra ücretinide 15 gün çinde iade yapmazsada ver icraya bukadar.

Avatar
Bozok yaylasi 2017-11-05 08:53:28

Niye oyle diyorsunuz parasini
Asla alamaz cunku dolandirilmis
Botu gormuyormusunuz

Avatar
Ercan 2017-11-05 20:56:02

Muhterem yorumcu bu tur dolandiriciklar kisa sureli yapilan is turudur. Satici bu isi bir yil yapar o surecte kime kargo odemeli satti ise isi olur biter. 1 sure sonra istedigi ranti elde edince araki bulasin. Muhatap icin hukuki surec baslatilir. Ancak satici sahte kimlik ile ya hesap acmistir. Yada bir gariban is vaadiyle adina hesap acilip kandirilmistir. Bu tur dolandiriciliklarda ne muhatap bulunur. Ne zarar tahsil edilir. Kanmamak gerekir saygilarla.