banner388

Samsun’da turizmin gelişmemesinin tek sebebi…

Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Toktaş, Samsun’da turizmin gelişmemesinin tek sebebinin tanıtım eksikliği olduğunu söyledi.

Samsun’da turizmin gelişmemesinin tek sebebi…

Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Toktaş, Samsun’da turizmin gelişmemesinin tek sebebinin tanıtım eksikliği olduğunu söyledi.

23 Haziran 2017 Cuma 18:06
Samsun’da turizmin gelişmemesinin tek sebebi…

Samsun HaberRamazan ayında turizmin sakin geçtiğini belirten KATİD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Toktaş, “Ramazan ayında sakin geçiyor. Çünkü turistik seyahatte olmuyor. İş seyahati de olmadığı için ramazan ayı sakin geçti. Bayram ile birlikte bir hareketlilik başlayacak. Bayramın birinci gününden itibaren hem Karadeniz ve kültür turları, hem de münferit olarak Karadeniz’e gelen misafirler buradaki tesisleri ve aktiviteleri kullanacaklar. Şehirde güzel bir hareketlilik bekliyoruz. Bu hareketlilik de Kurban Bayramı sonuna kadar devam edeceği gözüküyor” dedi.

KÖRFEZ ÜLKELERİNDEN ŞEHRİMİZE TALEP VAR

Körfez ülkelerinden umutlu olduklarını ifade eden Toktaş, “Doğu Karadeniz bölgesine körfez ülkelerinden talepler geliyor. Geçen seneki oranlara baktığımızda Doğu Karadeniz’e körfez ülkelerden 500 bine yakın turist gelmiş. Bu sene de bunun üzerinde bir misafir bekliyoruz. Orta Karadeniz ve başta Samsun’a da yine körfez ülkelerinden talep var. Körfez ülkelerinde geçen sene 3 fuara katıldık. Onların geri dönüşlerini alacağız. Havalimanının kapanması bizim hızımızı biraz zayıflatacak. Ama bölgede körfez ülkelerinden güzel talepler var. Keyifli bir yaz geçireceğimizi bekliyoruz” diye konuştu.

SAMSUN’DA TURİZMİN GELİŞEMEMESİNİN TEK SEBEBİ TANITIM

Samsun’un turizmin gelişmemesinin tek sebeplerinden birinin tanıtım ve reklamın iyi yapılamadığının altını çizen Toktaş, “Doğu Karadeniz şuanda popiler durumda. Doğu Karadeniz’deki yayla ve doğal güzelliklerin tamamı Orta Karadeniz bölgesi ve Samsun’da da mevcut. Fakat ilk başta Doğu Karadeniz bölgesi öne çıkmış. İlk gördükleri yayla, ilk gördükleri doğa ve kültür hareketlilikleri Doğu Karadeniz bölgesindeki illerden kaynaklı olunca o bölgeye daha fazla talep vardı. Bizim bölgemizde de onlardan aşağı değil, tam tersine artıları bile var. Ulaşımları çok daha kolay. Bizim de amacımız Samsun olarak bunları buraya doğru kaydırmak. Herhangi bir eksiğimiz yok. Sadece tanıtım ve reklam çalışmalarımızı daha hızlandırmamız gerekiyor. Kendi tanıtımızı yapmamız gerekiyor. Örneğin Trabzon, Uzungöl’ü uzun yıllardır tanıtıyor. Bizimde bir simge çıkartmamız gerekiyor ve o simgeyi işliyor olmamız lazım. Yoksa Uzungöl’e benzer çok yerimiz var. Örneğin Ayvacık Uzungöl’den daha büyük, daha yeşil, daha bakir ve çok daha kolay ulaşılabilir. Ona benzer diğer yerlerimizde var. Kalyonumuz Türkiye’de sayılı kalyonlarımızdan bir tanesidir. Kunduz ormanlarımız, Akdağımız çok güzel. Buraları biraz daha öne çıkartıp, tanıtımlarımızı iyi yapıp ilgiyi buraya doğru çekebiliriz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 31.07.2017 17:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali koç 2017-06-23 19:59:37

Turim de Hiçbir zaman doğu Karadeniz i geçemezsiniz boş hayele kapılmayın iddia ediyorum beş yıl sana hadi geçin ğorelim.sakin gaz verdiğimi sanma bu bir gercek.turizmcisiniz ama bu turizm işini pazarlamayı tanıtımı beceremiyorsunuz.

Avatar
Engin baş 2017-06-24 09:57:02

Samsunda hic bir sey gelisemez yusuf ziya yilmaz gibi bir engel varken bu sehrin önünde insallah bir daha ki secimlerde yok olup gidecek.zurriyeti olan girisimci boyamaktan baska islerinde belediyecilik oldugunu bilen caliskan halkini seven baskan