banner388

Samsun’da dükkanlar iflasın eşiğine geldi

Doların birden yükselmesiyle birlikte esnafın durumundan bahseden Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, “Döviz kurlarında bu yükseklik sadece boş dükkanlar görmemizi sağlamayacak. Bir müddet sonra kapanan kepenkler yani iflas eden dükkanlar göreceksiniz” dedi.

Samsun’da dükkanlar iflasın eşiğine geldi

Doların birden yükselmesiyle birlikte esnafın durumundan bahseden Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, “Döviz kurlarında bu yükseklik sadece boş dükkanlar görmemizi sağlamayacak. Bir müddet sonra kapanan kepenkler yani iflas eden dükkanlar göreceksiniz” dedi.

13 Ağustos 2018 Pazartesi 18:36
Samsun’da dükkanlar iflasın eşiğine geldi

Samsun Haber - bahseden Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, doların birden yükselmesiyle birlikte esnafın durumundan bahsetti. Samsunhaber.com’un sorularını yanıtlayan Başkan Özman bir an önce bu ekonomik savaştan kurtulmamız gerektiğini söyledi.

“Kamuda çok fazla israf var”

Türkiye’de kamu sektöründe çok israf olduğunu söyleyen Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, “Doların yükselmesi piyasaları durdurdu. Altın fiyatları da dolarla belirlendiği için altın fiyatlarındaki çok yükseklik devam ediyor. Dolardaki yükseliş altın fiyatlarına da çok fazla yansımış oldu. Bizim işlerimiz durma noktasına geldi. Doların yükselmesiyle artan fiyatlardan ötürü müşteriye ürün satamıyoruz. %40’lıkbir artış söz konusu. %40’lık artış daha önce altın fiyatlarında rastlanmamış bir durumdur. 1980 öncesindeki paramızın konvertibilite olmadığı dönemlerde, sabit karaborsa sistemindeyken bile böyle bir artış görülmemişti. Birkaç günde doların bu kadar çok yükselmesi Türkiye tarihinde ilk defa görüldü. Dolayısıyla bu fiyatlarda bize çok inandırıcı gelmiyor. Türkiye’nin iktisadi faaliyetlerinden bağımsız olduğu kanaatindeyim. Türkiye’de kamuda çok fazla israf var. B u israfın engellenmesi için yapısal reformların hayata geçirilmesi gerekiyor”  diye konuştu.

“Ekonomik savaş içerisindeyiz”

Ekonomik bir savaş içerisinde olduğumuzu ifade eden Başkan Özman, “Asıl sebep Amerika’nın Türkiye üzerinde oynadığı kötü emellerdir. Kötü niyet neticesinde bir ekonomik savaş içerisindeyiz. Ekonomimizde kırılganlıklar olmasaydı dolar bu kadar yükselemezdi. Bu ekonomik savaştan başarılı bir şekilde çıkamazsak bugünkü noktadan çok daha kötü yerlere gidebilir. Döviz kurlarında bu yükseklik sadece boş dükkanlar görmemizi sağlamayacak. Bir müddet sonra kapanan kepenkler yani iflas eden dükkanlar göreceksiniz” şeklinde ifade etti.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 14.08.2018 17:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa yaman 2018-08-13 21:06:50

Yılda sadece 1600 tl vergi verirler. Kuyumcular, ben bildim bileli yıllardır sürekli kazanırlar, hangisinin yazlıkları, villaları lüks arabaları yok.Şurada dövizin artması bir hafta olmadı hemen feryat ediyorlar.Sanırsın kenarda beş kuruşları yok.

Avatar
Kaos 2018-08-13 22:31:42

Yazmayayim yazmayayim diyorum ama dolar euro artti vatandas olarak bozdurup tl yi kalkindirmamiz vatandaslik gorevi ama kuyumculara gelince hepsi agzina kadar dolu onu gectim bugun ceyrek 450 tl idi ama bozdururken 350 nasil celiski bu kuyumcu satarken 440 inerek satacak zavallinin elindeki tek ceyregide 350 ye bozacak he o kuyumcu kepwnkini indirsin zaten

Avatar
Mahmut 2018-08-13 18:43:24

16 yıldır oy verirken düşünecektin ey Samsun halkı.

Avatar
Murat 2018-08-13 23:01:27

O zaman tum meddyaya sesleniyorum oncelikle cumhur baskanimiza bakanlar ve tum millet vekili arkadaslar 3 ay maas almasinlar bilimki katki yapiyorlar kucuk esnafa

Avatar
Murat esemen 2018-08-13 19:48:54

Aç gözlü dükkan sahipleri kiraları indirsinler öne öyle fiatlar

Avatar
55 2018-08-13 19:53:03

Daha beter olsunlar akp oy verirken düşünselerdi

Avatar
Vatandaş 2018-08-13 20:50:38

KUYUMCUDA EMANET BİRAKANLAR FATURAYİ AGİR ODEYECEKLER. KUYUMCUDA BUKUNAN MALLARİN YARİDAN FAZLASİ EMANET BİRDE KUYUMCU ESNAFİ KENDİ MALİ GİBİ DEGİSİK SEKTORE DALİYOR.VATANDASA TAVSİYEM HİC KİMSEYE GUVENMEMESİ TEDBİRLİ OLMASİ

Avatar
Vatanperver 2018-08-13 20:59:10

Oda Başkanı ne diyor yani , ne yapmamız gerekiyor tamam trump al papazı doları düşür mü yani , ya biz 100 senedir sizin boyundurluğunuz altındayız devam edelim , biz kalkınmayalım siz ne derseniz o mu yani ..,