banner388

Samsun’da bir uyanış hareketi

Samsun’da yaşayan bir vatandaş, sosyal medya üzerinden benzin fiyatlarının yüksekliğine dikkat çekmek için sessiz protesto başlattı.

Samsun’da bir uyanış hareketi

Samsun’da yaşayan bir vatandaş, sosyal medya üzerinden benzin fiyatlarının yüksekliğine dikkat çekmek için sessiz protesto başlattı.

01 Ocak 2018 Pazartesi 13:08
Samsun’da bir uyanış hareketi

Samsun haber – Samsun’da yaşayan Hacıbey Arı adlı vatandaş, benzin fiyatlarının yüksekliğine dikkat çekmek için bastırdıkları çıkartmaları araçlarına yapıştırıyor. Sosyal medya üzerinden başlattığı bu sessiz protesto hakkında konuşan Arı, “Biz öncelikle vergi zammı ile ilgili düşündük. İşte trafik cezalarına yapılan zamlar, cam filmlerindeki zamlar, yakıttaki zamlar diye düşündük. Ama hepimiz sosyal medya üzerinden bir ortak karar alalım diye bir araya geldik. Ve yakıt üzerine yapalım diye bir karar çıktı. Yapacağımız bir protesto ya da benzeri bir şey olduğu için onda da OHAL kararı gereği bir araya gelemedik. En son dedik ki böyle bir masumane bir çalışmamız olsun. Sessiz protesto olsun dedik. Kimseye de yasal engeli olmayan bir şey yani sadece aracın arkasına yapıştırılması yeterli. Herhangi bir ceza uygulamaya tabi değil. Şimdi kendi aramızda bunu yaymaya çalışıyoruz. Küçük bir anket yaptık. Anket sonucu bu kağıtlar oldu. Bunu da dağıtıyoruz” diye ifade etti.

“Bu daha bir başlangıç”

Farklı çalışmaları da olacağını söyleyen Arı, “Bu 30 bin kişilik bir grup. Bize bu kağıtları çıkarmamızda bir arkadaşım sponsor oldu. Bizde onlardan alıyoruz ve isteyene dağıtıyoruz. Yakıt fiyatlarını aşağıya indirebileceğimizi düşünmüyorum açıkça söylemek gerekirse ama bu bir toplumsal bilinç uygulaması. Her şeye sessiz kalmamakla ilgili bir uyanış hareketi. Şimdilik böyle başladı ama ilerde farklı çalışmalarımızda olabilir. Cezalarla, araçlardaki vergilerle ilgili veya başka bir çalışma da yapabiliriz. Bu daha bir başlangıç” diye konuştu.

“30 bin kişilik grubuz”

İlerleyen zamanlarda il dışına da yayılmayı planladıklarını belirten Arı, “İl dışından da isteyen var. Şimdilik Samsun’a yaymaya çalışıyoruz. Samsun’a yaydıktan sonra il geneli için çalışacağız. Kendi aracımda da resmi gören herkes bunun ne olduğunu, neden yapıştırdığımı soruyor. Anlattığımız herkes beğeniyor ve istiyor. İnsanlar olumsuz tepki vermiyor ve anlattığımız zaman bize katılıyorlar. İsteyen herkes sosyal medya üzerinden 30 bin kişilik grubumuza dahil olabilir. Yasal olmayan hiçbir şey yok” şeklinde konuştu.

Haber: Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 02.01.2018 14:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet SEREN 2018-01-01 18:12:44

Yaklaşık 2 aydır aracımı kullanmıyarak desteklerim le yanınızdayım saygılar

Avatar
Ali taş 2018-01-01 14:46:15

İlgiyle takip ediyoruz