banner388

Samsun ekonomisinin can damarı

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, dergimize ilçe ekonomisini anlattı. Başkan Tok, Karadeniz’in önemli ticaret limanlarından birine sahip olan İlkadım’ın, ticaretin ve ekonominin merkezini oluşturduğunu söyledi.

Samsun ekonomisinin can damarı

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, dergimize ilçe ekonomisini anlattı. Başkan Tok, Karadeniz’in önemli ticaret limanlarından birine sahip olan İlkadım’ın, ticaretin ve ekonominin merkezini oluşturduğunu söyledi.

13 Eylül 2017 Çarşamba 18:41
Samsun ekonomisinin can damarı

Samsun haber - İlkadım’ın, kıyı şeridi olması nedeniyle tarih boyunca ticaret kolonilerinin uğrak mekânı olduğuna ve bugüne kadar Liman Şehri kimliğini koruduğuna dikkati çeken Başkan Erdoğan Tok, “Mazisi, Samsun’un tarihi kadar çok eskilere dayanan kadim kent İlkadım, birçok uygarlığa ve imparatorluğa beşik, ticaret kolonilerine merkez olmuştur” dedi.

KARADENİZ'İN ÖNEMLİ TİCARET LİMANINA SAHİP


Başkan Erdoğan Tok, daha sonra “Karadeniz’in önemli ticaret limanlarından birine sahip olan İlkadım, ticaretin ve ekonominin merkezini oluşturmaktadır. Serbest bölge ve gümrüğü ile şehrin yurtdışıyla bağlantı noktalarını oluşturmakta olan bu kentte başta Rusya ve Ukrayna olmak üzere bölgedeki tüm ülkelerle direkt ticaret yapmaktadır. Bir sanayi kenti olan İlkadım, şehrin ticareti açısından hayati öneme sahip olan her türlü nakliye ve pazarlama için kolay ulaşım imkânlarının varlığı ile liman, fuar alanı ve serbest bölgenin ilçe sınırları içerisinde yer alması ekonominin can damarını oluşturmaktadır” diye konuştu.

CADDE AVMLER İLKADIM'DA...


Erdoğan Tok, şöyle devam etti; “Ekonominin can damarını oluşturan merkezlerden birisi olan ve tüm Samsun halkının alışverişlerini yapmak üzere birinci tercihi haline gelmiş bulunan Çarşılar bölgesi olarak adlandırılan Yabancılar Pazarı, Kuyumcular Çarşısı, Mecidiye, Fatih Sultan Mehmet, Gazi ve Çiftlik Caddesi de İlkadım ilçesindedir. Samsun en kalabalık alışveriş ve ticaret merkezlerini bünyesinde tutan bu ticaret merkezleri, ekonomik anlamda her kesimin ihtiyacına cevap verebilen ürün yelpazesi ile ana cadde ve caddeye açılan sokaklar irili ve ufaklı birçok işyerleri ile doludur. Bu manada İlkadım ticaret ve alışveriş merkezlerinin yoğun olduğu bir bölgedir.”

TÜM ÜLKELERE DİREK TİCARET


“Serbest bölge ve gümrüğü ile şehrin yurtdışıyla bağlantı noktalarını oluşturmakta olan ilçemizde, başta Rusya ve Ukrayna olmak üzere bölgedeki tüm ülkelerle direkt ticaret yapılmaktadır” diyen Erdoğan Tok, son olarak ise “Bir sanayi kenti olan İlkadımımız, şehrin ticareti açısından hayati öneme sahip olan her türlü nakliye ve pazarlama için kolay ulaşım imkânlarının varlığı ile liman, fuar alanı ve serbest bölgenin ilçe sınırları içerisinde yer alması ekonominin can damarını oluşturmaktadır. Kısacası İlkadım, ticaretin ekonominin, kültür ve sanatın tam merkezindedir” ifadelerini kullandı

Samsunhaber.com Dergisi / Tolga Birgücü

Son Güncelleme: 13.09.2017 18:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kara 2017-09-09 19:46:39

samsunda ekonomide varmış ilk kez duydum