banner388
banner390
banner410
banner408

Okul alışverişi yapan veliler dikkat!

Yaz bitti okullar açılıyor. Kırtasiye malzemeleri alırken dikkatli olmakta fayda var. Zira kanserojen içeren ürünler alınabilir.

banner269

Okul alışverişi yapan veliler dikkat!

Yaz bitti okullar açılıyor. Kırtasiye malzemeleri alırken dikkatli olmakta fayda var. Zira kanserojen içeren ürünler alınabilir.

09 Eylül 2017 Cumartesi 10:36
Okul alışverişi yapan veliler dikkat!

Yaz tatili uygulamasının sonuna geliniyor. Okulların açılmasına az bir süre kala, hem veliler hem öğrenciler hem de öğretmenlerin hazırlıkları devam ediyor.

Veliler dikkatli olmalı

Herkes kendi hazırlık aşamasıyla ilgilenirken velilere bu süreçte önemli bir görev düşüyor. Çocuklarının kırtasiye malzemelerini temin ederlerken dikkatli olmaları gerekiyor. 

Ucuza kaçıp gösterişli ürünlere aldanmayın

Kırtasiye malzemeleri içerisinde bulunan renkli kalemler, kokulu silgiler, çeşitli şekillerde süslenmiş çantalar çocukların hemen ilgi odağı olabiliyor. 

Ürünlerde kullanılan maddeler önemli, çocuk sağlığında tehlike oluşturabilir

Tabi ki bir de alışverişin ekonomik boyutu var. Velilier genelde ekonomilerine uygun ürünlerin alınmasını daha çok tercih ederken alınan ürünlerde ucuza kaçıp kaliteden uzaklaşarak çocukların sağlığı da tehlikeye girebilir. Kırtasiye malzemelerinde kullanılan azo boyar, fitalat, kadmiyum ağır metal içeren ürünler çocuk sağlığında problemler yaratabilir. 

Bakanlık denetim yapıyor para cezaları kesiliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, okul öncesi dönemlerde satılan ürünlerin denetimini yaparken kırtasiye malzemelerinin yapımında kullanılan azo boyar, fitalat gibi maddelerde kısıtlamalar gerçekleştirdi. Bazı ürünlerde güvensizlik tespit ederken ilgili kişilere de para cezaları uygulandı.

Kaynak: Milliyet
 

Son Güncelleme: 09.09.2017 16:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
alper 2017-09-09 19:46:04

kısacası dıyorki 3 kurusa 5 köfte yok ucuzunu alırsan cocugun hasta olur kıycan paraya alooo