banner388

Samsun dağlarında bir Spartalı

Eski bir asker olan ve şimdilerde müzik öğretmenliği yapan Spart4nn nickli doğa adamı, Samsun’un eşsiz doğasıyla iç içe bir yaşam sürüyor.

Samsun dağlarında bir Spartalı

Eski bir asker olan ve şimdilerde müzik öğretmenliği yapan Spart4nn nickli doğa adamı, Samsun’un eşsiz doğasıyla iç içe bir yaşam sürüyor.

18 Eylül 2017 Pazartesi 14:54
Samsun dağlarında bir Spartalı

Samsun Haber Müzik öğretmen, eski bir asker, doğanın içinde yaşayan ve kendini Spart4nn nickiyle tanıtan Samsunlu doğa adamı yıllardır Samsun’un ve Karadeniz Bölgesi’nin eşsiz doğasında doğal yaşamı tecrübe ediniyor.

“Doğa ile Bütünleşmeyi Seviyorum”

Samsun’da büyüyen ve öğretmen olarak çalışmaya devam eden doğa adamı Spart4nn, bulduğu her fırsatta soluğu insan elinin temas etmediği ormanlarda, kırlarda alıyor. Çocukluğundan beri doğal yaşama karşı ilgisi olduğunu söyleyen Spart4nn, “Hayatta kalabilmek, doğaya uyum sağlayabilmek, doğada konaklamak, vakit geçirmek ve kendimi geliştirmek için doğaya çıkıyorum. Çocukluğum köy ortamında geçti. Doğayla hep iç içeydim. Ben doğaya sadece kamp yapmak veya doğa gezintisi için çıkmıyorum. Ben doğaya çıktığım zaman doğayla bütünleşmek için çıkıyorum. Doğal ortamda bir şeyler yapmak, hayatta kalmak, doğayı hissetmek istiyorum” dedi.

“Doğada Sağlam Ekipman Çok Önemli”

Doğal ortamda bir gününü anlatan Spart4nn, “Plan yapmadan hareket etmeyi seviyorum. Sadece hangi bölgeye gideceğimi önceden düşünüyorum ve aracımla gidebileceğim yere kadar gittikten sonra tamamen plansız bir şekilde doğa içine giriyorum. Keşfetmeyi seviyorum. Tabii doğaya çıkarken, mutlaka yanımda bulundurduğum araç-gereçler oluyor. Doğada vakit geçirecekseniz sağlam materyaller almanız gerekiyor yanınıza. Sağlam bir balta ve sağlam bir bıçağınızın olması lazım. Kurtarma bilekliklerim oluyor mutlaka. Mevsime göre korunaklı kıyafetler ve erzak… Bunlar yanımda olduğu zaman kendimi doğaya bırakıyorum. Uzun parkurlar oluyor. Yürüyüşler yapıyorum. Tırmanışlar oluyor mesela. Hoşuma giden güzel bir yerde konaklıyorum. Yine mevsime göre çadır kullandığım zamanlar da oluyor. Ama genelde çalılardan ağaç kovuklarının yakın yerlerde kendime yer yapıyorum” diye konuştu.

“Geceleri Bazen Karanlıkta Bir Çift Göz Sizi İzliyor”

Doğada konaklama yaparken ateşin çok önemli olduğu vurgulayan Spart4nn, “Doğa gündüz gezerken güzel göründüğü kadar geceleri ürkütücü olabiliyor. Bundan dolayı konaklama esnasından yakacağınız ateş çok önemli. Ateşinizin asla sönmemesi lazım. Bunun için kullanacağız odun dahi önemli. Özellikle bazı bölgelerden zaten dikkatli uyumanız gerekiyor. İki kişi kalıyorsak nöbetleşe uyuyoruz. Çünkü bazen gece karanlığın içinde sizi bir çift gözün izlediğini görüyorsunuz. Ne olduğunu her zaman anlayamıyoruz ama gece boyunca izlendiğimizi görüyoruz. Ateş bundan dolayı çok önemli” şeklinde konuştu. Doğaya yaşarken farklı tecrübeler edindiğinden bahseden Spart4nn, “Yaralandığımız zaman örneğin çam ağacının reçinesi gibi şeylerle veya farklı bitkilerle kendimi tedavi etmek gerekiyor. Bir keresinde ağaçtan düşüp kolumu yaraladığım zaman kendi kendime dikiş atmam gerekmişti. Doğada bunun gibi tecrübeler edinme fırsatı buluyorsunuz” dedi.

“Samsun Doğasını Tanıtmak İsterim”

Zaman zaman yetişkinler veya çocuklar için doğa yürüyüşleri de düzenleyen Samsunlu doğa adamı Spart4nn, en büyük hedeflerinden birinin Samsun’da bir doğa kampı açmak olduğunu söyledi. TRT 1’de Doğadaki İnsan programı sunucu Serdar Kılıç’ı üstadı gibi gördüğünü ifade eden Spart4nn, imkan olursa Samsun’un doğal güzelliklerini tanıtacak bir projenin içinde yer almaktan mutluluk duyacağını dile getirdi. Spart4nn, aynı zamanda doğadaki maceraları Instagram hesabından takipçileriyle paylaşıyor.

Haber: Yasir BABA

Son Güncelleme: 18.09.2017 15:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bdbahadirr 2017-09-19 14:43:15

Adım adım daha yükseğe... tebrik ederim... hayat kurtarma bilekliğini de unutmamışsın... @bdbahadirr

Avatar
Berna yaralı 2019-05-05 18:41:31

Gerçekten çok güzel bir yaşam doğa yı çok severim sıkı bir takipciyim. Beton yıgınlarından uzakta huzur dolu bence . Selamlar abicim

Avatar
2222228 2020-05-26 16:17:47

Bende delicesine doğa manyağıyım sizi takip ediyorum.her hareketiniz eski asker olduğunuzu benimsetiyor benim gibi.sizinle tanışmak isterdim instagramdan takip ediyorum