banner388

Samsun'da Olay Yaratacak Röportaj

Rakiplerini titreten hentbol takımının taçsız başkanı sonunda bir patladı, pir patladı! Samsun Gençlik ve Spor Kulübü Bayanlar Hentbol Süper Lig takımının patronu Kadir Atıcı’dan çok konuşulacak olay sözler! 

Samsun'da Olay Yaratacak Röportaj

Rakiplerini titreten hentbol takımının taçsız başkanı sonunda bir patladı, pir patladı! Samsun Gençlik ve Spor Kulübü Bayanlar Hentbol Süper Lig takımının patronu Kadir Atıcı’dan çok konuşulacak olay sözler! 

04 Ekim 2016 Salı 17:34
Samsun'da Olay Yaratacak Röportaj

Samsun Gençlik ve Spor Kulübü Bayanlar Hentbol Süper Lig takımının kulüp başkanı ve menajeri Kadir Atıcı, sonunda isyan etti. Bölge İstihbarat ve Özel Haber Şefimiz Emir Dursun Akar’a konuşan Atıcı ‘’Verilen emekleri, kazanılan şampiyonlukları kimsenin gözü görmedi. Başta Samsun’umuz olmak üzere tüm Türkiye’nin gururu bir Süper Lig takımı göz göre göre yok edilerek acı sona doğru sürükleniyor ‘’ dedi. 

KURTLAR SOFRASINDA KUZU OLMADIK
Süper Lig’i kurtlar sofrasına benzeten Kadir Atıcı, ‘’Güzel bir oluşumun ve kararlı mücadelemizin sonunda kendimizi birden 1. Ligde bulduk.  Bu 3 yıl 1. Ligde oynadığımız dönemlerde biz hiçbir zaman Samsun’daki  kamu kurum ve kuruluşlarının yada Samsunlu işadamlarının kapısını maddi destek için çalmadık. Başkanıyla, menajeriyle, antrenörüyle kısacası  5 kişilik bir ekiple  8 seneden bu yana  pırıl pırıl, ne istediğini bilen ve hentbolda bir marka haline gelerek rakiplerini tir tir titreten bir jenerasyonu ülke sporumuza kazandırdık.  Oyuncusuyla, teknik heyetiyle, zevkle, spor aşkıyla, şevkle yaptığımız bunca mücadelemizde Süper Lig kategorisinde yer alınca, işler değişti ve maddi olarak artık tıkandık. 1. Ligde kendi yağımızla kavrulabiliyorduk. Süper Lig ayağına gelince kendimizi tam bir ‘kurtlar sofrasının’ içinde bulduk.  Burada mücadele edebilmek için hem maddi, hem de manevi güce ihtiyaç var’’ diye konuştu.


AJİTASYON YAPIYORLAR DİYENLER UTANSIN!
Taçsız başkan Atıcı, ‘’Bunca emek, bunca umut ve gencecik çocuklarımızın umutlarını yıkmamak, Samsun’umuzda böyle bir sporu bitirmemek adına, bugün gelmiş olduğumuz bu tıkanma noktasından çıkabilmek adına seslenişlerimizi, haykırışlarımızı bir takım insanlar ajitasyon yapıyorlar diye algıladılar. Biz değil, 'ajitasyon yapıyorlar' diyenler utansın. Biz ajitasyon yapmıyoruz. Bir takım göz göre göre hepimizin, hepinizin gözleri önünde eriyip gidecek .Hep birlikte el ele verip kurtaralım çağrısı ajitasyonsa, bizler artık ne bir kapı çalacağız, ne de bir daha bu konuda konuşacağız. Böyle bir algıya asla prim vermedik. Her ne olursa olsun vermeyeceğiz de. Koskoca  Samsun halkının, zenginlerinin yanı sıra ilimizdeki kamu kurumlarının bu vurdumduymazlığı ve desteklerini bizden esirgemeleri bizleri takım olarak büyük bir üzüntüye sürükledi.’’ şeklinde konuşarak umutlarının artık bittiğini dile getirdi.

BAKANLIĞIN AL KARDEŞİM ŞUNU DEME ŞANSI YOK 
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın bu güne kadar Bakanlığının yasal imkanları doğrultusunda her zaman yanlarında olduğunu ve kendilerine destek verdiğini ifade eden Kadir Atıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’İl müdürümüz Güven Özyurt’un  vasıtasıyla Sayın Bakanımıza içinde bulunduğumuz durumu arz ettik. Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, imkanlarını son zerresine kadar zorladı. Ama yasal çerçeve içerisinde imkanlarının dışına çıkamıyorlar. Bakanlığımızın al kardeşim şu 300 bin lirayı deme şansları yok. Olsa idi verirlerdi. Al sana şu kadar destek diyemiyor. Bakanımızın üzüntülerini gözlerinden  okuduk.  Kendileri de bir yere kadar destek olabildiler. Daha fazlasını yapamamanın üzüntüsünü hem kendileri, hem bu güne kadar belkemiğimiz, ağabeyimiz, her şeyimiz  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz  Güven Özyurt hem de bizler yaşadık ve yaşıyoruz’’ 

BAKANIMIZ YÖNLENDİRDİ AMA, SONUÇ ALAMADIK  
‘’Bu zor durumu atlatmak için İl müdürümüzün vasıtasıyla  Spor Bakanımızla görüşüldükten sonra, Bakanımızın yönlendirmeleri oldu. Samsun Büyükşehir Belediyesine yönlendirildik. Gittiğimizde Başkan’da yanımızdaydı. Sporla ilgili birime gitmemiz söylendi. Sponsor olun dedik, isim hakkını verelim Samsun Büyükşehir Belediyesi adına oynayalım dedik. Ligde kalıcı olmak için 3-4 yabancı alma hakkımızı kullanalım fikrini sunduk. Maliyet çıkardık , 700 bin dedik. Çok büyük bir bütçeymiş gibi kenara çekildiler. Bu takım üzücü bir sonla lige veda etmesin dedik. Fakat çabalarımız, başvurularımız sonuçsuz kaldı. Hiçbir net cevap alamadık’’ 

FUTBOL SPOR DA, HENTBOL DEĞİL Mİ?
Futbola verilen desteğin 10’da birinin hentbola verilmesi durumunda bu sporun önünde kimsenin duramayacağını dile getiren Başkan Kadir Atıcı, ‘’ Futbol çok geniş kitlelere hitap ediyor. Bir futbol takımına en küçük bir firma bile sponsor olabiliyorken, hentbola destek olunmayarak, belki de ileride daha geniş kitlelere yayılacak olan bu sporun önü kesilmiş oluyor. Spor spordur. Futboluyla, hentboluyla, voleyboluyla, basketboluyla spor bir bütündür. Sporda sen şu daldasın, o  bu dalda diye bir ayrım yapılmamalı. Biz gerekli desteği alamadık. Gittiğimiz yerlerde, çaldığımız kapılarda hoş karşılanmadık. Büyük bir hayal kırıklığına uğradık’’ diye konuştu. 

EVİMİZİN RIZKIYLA SPORCULARIMIZIN MAAŞINI  ÖDEDİK
Başkan Atıcı, velilerin de var gücüyle kısıtlı imkanları olmasına rağmen varını yoğunu ortaya döktüklerini belirterek, ‘’Başta il müdürümüz olmak üzere, hepimiz  hiçbir zaman  biz kendi maaşımızı alalım düşüncesinde ve önceliğinde olmadık.  Çoluk çocuğumuzun rızkından kestik, sporcularımızın maaşlarını gününde eksiksiz verdik. Velilerimizde aynı şekilde gerekirse aç susuz kaldılar, çoluk çocuklarının rızkından kestiler bizlere yardım ettiler. Allah onlardan razı olsun. Lisans ücretleri, katılım payları derken gerekli 65 bin lirayı da  velilerimiz aralarında toplayarak çocuklarımızın umutlarını devam ettirdiler. Ekonomik güçleri karınca kararınca olan bu insanlarımızın yaptıklarını Samsunun koskoca işadamları yapmadı. Artık söyleyecek bir şey bulamıyorum . Onlara minnet borçluyuz’’ ifadesini kullandı.

SEZON SONUNDA LİGE VEDA EDECEĞİZ
Bu sezonu zorda olsa bitirip önümüzdeki sezon Ligde yer almayacaklarını vurgulayan, Atıcı, ‘’Umutlar yıkıldı, moraller bozuldu. Çaldığımız kapılar bir bir yüzümüze kapandı adeta. Çocuklarımız,  bizler, hepimiz  büyük bir çöküntü içerisindeyiz.  Çok kolay kazanacağımız son iki maçımızı kaybettik.  Daha da kötüsünü yaşamamak için artık ne bir kapı çalacağız, ne de lige devam edeceğiz. Rüya gibi bir masal, ne yazık ki hiç birimizin görmek istemediği  bir  tabloyla gözyaşları içinde sezon sonunda bitecek...Yazık…çok yazık…"

Emir Dursun AKAR
 

Son Güncelleme: 10.10.2016 14:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.