banner388

Samsun'da okulun isteği şok etti

Samsun Tekkeköy Ali-Emine Kahvecioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin isteği şok etti.

Samsun'da okulun isteği şok etti

Samsun Tekkeköy Ali-Emine Kahvecioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin isteği şok etti.

19 Ekim 2018 Cuma 15:50
Samsun'da okulun isteği şok etti

Samsun Haber-Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan Ali-Emine Kahvecioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bilişim Teknolojileri Alanının kapatılmasını talep etti. Teklif Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne sunuldu.

Konuya ilişkin okul yöneticileri tarafından hazırlanan raporda şu ifadeler yer aldı:

"Ülkemizde çeşitli sektörlerde yeterli bilgi beceri ve davranışlar kazanmış nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla çağdaş bilim ve teknolojik metotları bilen, yorumlayan kullanan ve alanındaki yeniliklere uyum sağlayan insan gücünün yetiştirilmesi mesleki ve teknik ortaöğretim kurulularından biri olan okulumuzda, öğrencilerin ilgi, istidat ve kabiliyetleri ölçüsünde ortaöğretimden yararlanabilmesi, sektörün ihtiyaç durumu, öğrenci talebi, bilimsel ve teknolojik gelişmeler v.b. nedenlerle ülke veya bölge bazında kısa orta ve uzun vadeli politikalarda dikkate alındığında mesleki ve teknik ortaöğretim okullarında beşeri ve mali kaynakların israfının önlenmesi bütçe imkanlarının ve eğitim ortamlarının etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla M.E.B. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 31/08/2016 tarih ve 70182448-105.02-E.9283515 sayılı yazısı ve İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları Çalışma Usûl ve Esasları hakkında yönetmeliği gereği Bilişim Teknolojileri Alanının işlevselliğini yitirdiği, günümüzde ve gelecekte her alanın ve alt dallarının teknolojik gelişmelerden dolayı Bilişim Teknolojilerinden soyutlanması ayrı düşünülmesi mümkün olmadığından her alan ve alt dallarında yenilenen ve güncellenen müfredatlar da Bilişim Teknolojilerine yer verilmektedir. İlçe bazında son sınıf öğrencilerinin beceri eğimlerini yapabilecekleri donanımlı işletmelerin bulunmaması alanlarında kurumsallaşamamak nedeniyle 3308 sayılı kanun gereği öğrencilere ödenmesi gereken asgari ücretin aylık olarak net tutarının yüzde otuzu kadar ücreti ödeyememekte, öğrenci veli, koordinatör öğretmen ve okul arasında sorunların yaşanmasına neden olmaktadır. (2016 yılında çıkarılan torba yasayla birlikte işsizlik fonundan işletmelere devlet katkısı ödenmesine rağmen) 9.sınıftan 10. sınıfa alanlara geçişte özellikle öğrencilerimiz tarafından Bilişim Teknolojileri Alanının sadece sosyal medya ve oyun olduğu zannedilmekte ailelerinde bilinçsizliği nedeniyle masa başı temiz iş olduğu iş imkanlarının çok olduğu zannedilerek tercihlerin yapıldığı alana yerleşen öğrenci sayısında problem olmadığı görülmektedir. Fakat öğrenciler ve s:'.-!.?ri !2.sınıfta gerçekle yüzleşmeye başlamaktadır. Mezun olduktan sonra yüksek öğretime gidemeyenler kendi alanında iş bulma imkanları gerek ilçe gerekse il bazında gerekse ülke bazında çok kısıtlı olmaktadır.
Bilişim Teknolojileri Alanı dinamik meslek alanı olup her gün yeniliğe ve gelişmeye açıktır. Kendinizi yenileyemediğiniz takdirde Bilişim Alanının dışında kalırsınız. Örneğin Metal Teknolojileri Alanı Kaynakçılık Dalında bir öğrenci mesleğinin gerektirdiği bilgi ve beceri alışkanlıklarını kazandıktan sonra uzun yıllar mesleğini sürdürebilir Bilişim Teknolojileri Alanında bu mümkün değildir... Bu ve buna benzer bir çok nedenlerle 2019-2020 eğitim-öğretim yılından itibaren Bilişim Teknolojileri Alanının kademeli olarak kapatılmasının uygun olacağı kanaatindeyiz."
 

Son Güncelleme: 19.10.2018 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet ak 2018-10-19 17:59:06

bilişim ğagında bilişim teknolojileri alanını kapatmaya çalışmak kadar sapma bir dusunce yoktur gençlerimize kullandıkları telefonların degerinden bahsedip onlara yerli üretim telefon yada yazılım yapamayı öğretmenliyiz unutmaylımki 1 cep telefonu ortalam 3000 tl ama 1 kg domates üreticide 1 tl yaklasık 3 ton domates parası biz domates satarakmı kurtuluruz yoksa yabancıya telfon parası vermedenmi. Heleki ana okullarında bile kodlama eğitimi verilmeye baslamısken bilişim bolumunun kapanması meb yonecilerinin artık yenilenmesi caga ayak uydurması gerekliliğini ortaya cıkarmaktadır.18 yasında milletvekili olabilirsiniz ama mebde mudur olamazsınız sube muduru olmazsınız gençlestirmek gerekiyor çag degişiyor koltukta yine aynı adamlar yazık

Avatar
geleceği kodluyoruz 2018-10-19 18:57:17

kodlamanın bu kadar önemli olduğu dünyada mesleki eğitimde bu ifadelere yer vererek bilişim bölümünün kapatılma talebi garip bir teklif doğrusu, hemde öğrencisi varken

Avatar
Murat 2018-10-19 20:55:50

Zaten çoluğumuzu çocuğumuzu okullara göndermeye korkar olduk. Hergün hergün yeni bir şoklan karşılaşıyoz zaten. bi de bilişim çağında kaldırılmasına karar verenin aklına şaşıyom valla . kaynak demişler lan kaynaklan mı yetişecez biz avrupanın amerikanın teknolojisine. adam bi iphonla çoğu ülkenin hazinesinden daha çok gelir elde ediyo bizimkiler hazırını kapatma peşinde. Böyle mi yerli ve milli teknolojiyi elde edecez?

Avatar
Mem 2018-10-20 11:04:54

Kapatma teklifini sunan idarecileri kınıyorum. Bu yapılan devletin okulunu karalamaktır. Sanki suçlu öğrenci, ogretmen ve veliymis gibi göstermeye çalışmışlardır. Bence bölüm açık kalsın,teklifi veren idareciler görevden alınsın. Kapattıkları bölüm sanki nalbantlık bölümü. Tövbe yaaaa

Avatar
Mehmet 2018-10-20 11:17:27

Uğurcan,insanların iş bulamaması ayrı bir konu. Hangi bölümde iş garantisi varki? Akıllı cep telefonundan web sayfasından yorum yazıyorsun verdin telefona bin küsür lira yaptığın yoruma bak!

Avatar
Uğurcan 2018-10-19 16:14:29

Eee ne var bunda doğruları söylemişler insanlar zaten iş bulamıyor o bölümü okuyup mezun olduktan sonra hüsrana uğrayacağına iş alanı olan bölümleri okumaları daha mantıklı

Avatar
Selçuk 2018-10-20 13:03:22

Bilişim çağında başka hangi bölümde iş bulacak?. Diğer bölümleri bitirenler bilgisayar okuryazarlığı için halk eğitim kapılarında bekliyor.

Avatar
Mert 2018-10-20 13:13:44

Kapatılma nedeni raporda açık bir şekilde dile getirilmiş.Bilişim ve teknolojiden gram anlamadığın domates ile cihazı saçma bir şekilde karşılaştırmandan anlaşılıyor.Fırından 2 TL ye aldığın ekmeği 5 kuruşa buğday alıp kullanabilirmisin? Ülkemizde duyulduğunda şaşırılan (bununda bölümümü varmış denilen) birçok bölümler ve bu bölümlerden mezun olup işbulamayan insanlarla dolu.Liseden sonra universtelerin saçma bölümleriyle ilgili övgü dolu tanıtımlarına aldanıp işsiz kalmamaları bakımından yapılmış doğru bir açıklama.Ülkemiz adı bile duyulmayan bu bölümlerden mezun olan insanlara iş imkanı sağlayabilecek kadar çok yönlü değil.Bilişim alanında bulunduğumuz konuma bakarsak lisenin isteği oldukça normal.