banner388

Samsun'da okul rant kokuyor!

Samsun'da bulunan bir okulda kitap skandalı yaşanıyor. Okulun anlaşmalı olduğu kitapçılar ile rant sağlandığı iddia ediliyor. 

Samsun'da okul rant kokuyor!

Samsun'da bulunan bir okulda kitap skandalı yaşanıyor. Okulun anlaşmalı olduğu kitapçılar ile rant sağlandığı iddia ediliyor. 

11 Eylül 2019 Çarşamba 19:50
Samsun'da okul rant kokuyor!

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğretmenler, öğrencilerden okulun anlaşmalı olduğu kitapçılardan belirtilen kitapları almasını talep ediyor. Edinilen bilgilere göre öğretmenlerin yıl boyunca belirtilen kitaplardan ders işleyeceği, öğrencilere ise kitapları almayan öğrencilerin geri kalacağı söyleniyor.

Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan Yıldırım Beyazıt Ortaokulu'nda rant kokusu seziliyor. Öğretmenler sene başında öğrencilerden, anlaşmalı kitapçılardan yaklaşık 350-400 lira tutarındaki belirtilen kitapları almalarını yoksa derslerinden geri kalacaklarını belirtiyor. 

MEB'İN KİTAPLARI NE İŞE YARIYOR

Duruma sitem eden veliler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sene başında dağıttı kitaplardan ders işlenmemesine tepki gösterirken birde 350-400 TL tutarındaki kitap fiyatlarından yakındılar.

Haber: Tahir Ömer ÇOKLUK


 

Son Güncelleme: 12.09.2019 09:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tarık 2019-09-12 10:04:33

Ortad rant falan yok mebin verdiği kitaplar hetersiz bunu gören öğretmen ler başka kitap aldırıyor.

Avatar
Mistik 2019-09-11 22:42:13

Peki konuyu millî eğitim bakanlığına iletmislermi devletin kitaplarını çöp yapıp bize dışarıdan kitap aldiriyorlar diye çok zor değil Ankara'ya bildirmek

Misafir Avatar
nihat 2019-09-12 11:53:18 @Mistik

Ben bu konu ile igili cimere başvurdum.Bır yıl boyunca çocuğum o kitaplardan ders işlemedi.Ögretmenler yenı kitap aldırdılar.Cimerden gelen cevap o kitapları okullarda okutuyoruz.Denetleyen yok Çünki bu konuda büyük rant var Devlet bu kitapları okutacaksa amenna ancak boule devam edecekse dağıtmayın devletin parasını başkalarına peşkeş çekmeyin

Beğenmedim! (1)
Avatar
Serkan 2019-09-11 22:42:51

bu uygulama sadece bu okulda değil Samsun'un bir çok ortaokulunda ve lisesinde yıllardır yapılan uygulama, ne kadar yasak dense de maalesef bu yapılıyor acı gerçek şu ki milli eğitim bakanlığının ücretsiz verdiği kitaplar ciddi anlamda yetersiz, okullarda sırf bu yüzden farklı kaynak arayışına giriyor tabi rant da kaçınılmaz oluyor.

Avatar
selim 2019-09-12 08:15:40

bu konular sadece kitaplar ile sınırlı değil bazen okuldaki bi resim dersi yada basit bir şeyler için öyle malzemeler isteniyor ki ben durumu iyi olan biri olarak bile zorlanıyorum,öğretmenler kendinize gelin bu ülkedeki çalışanların çoğu sizin gibi yılda 150 gün çalışıp her ay başı bankamatikten tomar tomar çekmiyor parayı....

Avatar
:) 2019-09-12 11:25:03

Hiç anlayamadığım bir konudur extradan kitap meb ders kitabını veriyor öğretmen bunu yetersiz buluyor o zaman meb öğretmenlerle istişare yap yıllardır süren bu extra kitap olayı bitsin artık...Öğrenciler en iiyi şekilde nasıl yararlanacaksa kitaplardaki bilgilerden meb müfredatına girsin artık. Bir yerlerde bi yalnışlık var anlayamıyorum...

Avatar
XYZ 2019-09-12 19:22:43

BASINA BAK BASINA. TAVŞANA KAÇ TAZIYA TUT.

Avatar
okoca 2019-09-11 20:36:50

rantsa rant kardeş, eğer alınan kitaplar öğrencilere bir nebze de olsa birşey katacaksa, bence bir önemi yok o paranın, seneye zaten ak kara ortaya çıkar, cocukların durumundan, bizler insanız her birimiz farklıyız, tüm türkiyeye aynı yemeği yediremezsin herkeze aynı kitabı okutamazsın her bünyeye etki etmez, okul veya öğretmen, bunun cocuklar için daha iyi olacağına kaanat gitirmiş ise, istiyen alır istiyen almaz, bak 30 yaşında liseyi yeni bitirdim aöf den, hiç bir şey anlayamadım o kitaplardan zamanında ve 50 kişilik sınıflarda.

Avatar
Ali 2019-09-12 00:33:04

İlkadımda öğrencisine kaynak kitap aldırmayan tek okul gülsüm sami kefeli diye biliyorum. Yazık velilere. Adam açıyor akıllı tahtadan kırtasiyenin kitabını soru çözüyor. Hayırlı işler