banner388

Samsun'da madde bağımlılarının mekanı bakın şimdi ne durumda

Otel yapılması gerekçesiyle 3 defa ihaleye çıkan ancak proje hayata geçmeyince madde bağımlılarının meskeni haline gelen DMO’nun hizmet binasının olduğu alana, Samsun’a kaliteli hizmetin verileceği ‘Saray’ gibi bir bina yapılıyor. 

Samsun'da madde bağımlılarının mekanı bakın şimdi ne durumda

Otel yapılması gerekçesiyle 3 defa ihaleye çıkan ancak proje hayata geçmeyince madde bağımlılarının meskeni haline gelen DMO’nun hizmet binasının olduğu alana, Samsun’a kaliteli hizmetin verileceği ‘Saray’ gibi bir bina yapılıyor. 

28 Ağustos 2017 Pazartesi 12:41
Samsun'da madde bağımlılarının mekanı bakın şimdi ne durumda

Samsun Haber - 2008 yılında kapatılan, kentin İmar Planında Otel Alanı olarak görünen ve otel yapılması gerekçesiyle 3 defa ihaleye çıkartılan ancak proje hayata geçirilemeyince atıl duruma düşerek, madde bağımlılarının uğrak yeri haline gelen Samsun Devlet Malzeme Ofisi (DMO)’nin Hizmet Binası, ‘Samsun Vergi Dairesi Müdürlüğü Hizmet Binası İnşaatına başlanmak üzere yıkılmıştı. 


SÖZLEŞME BEDELİ 10 MİLYON 630 BİN TL

4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19’uncu maddesine göre; açık ihale usulü ile ihale edilen 2 Bodrum + 1 Zemin + 5 Normal Kat Betonarme Bina Toplam İnşaat Alanı 10 bin 780 metrekare yapım işi, 10 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilen ihale ile Baranoğlu Mühendislik Turz. İnş. San. Tic. Ltd. Şti.’ne verildi. Firma, 3 Mart 2017 yılında kolları sıvadı. 10 milyon 630 bin TL sözleşme bedelli ihaleyi alan firma, çalışmalarını hızla sürdürüyor.



YENİ HİZMET BİNASINDA NELER OLACAK?

Samsun’un İlkadım İlçesi Liman Mahallesi Gezi Caddesi No:36’da yer alan arazide yapılacak Samsun Vergi Dairesi Müdürlüğü Hizmet Binasında; kent içerisinde dağınık yerlerde olan Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı, Vergi Dairesi Başkanlığı ve Zafer Vergi Dairesi Başkanlığı'nın yer alacak.



DAİRE BAŞKANI ZEKİ YUMBUL:

Konuya ilişkin dergimize açıklama yapan Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, “Vergi Dairesi Başkanlığı’mız, Mükellef Hizmetler Grup Müdürlüğü, Denetim Grup Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Grup Müdürlüğü ve Strateji Grup Müdürlüğü olarak dörtlü grup müdürlüğü şeklinde örgütlenmiş ve şu andaki mevcut iki ayrı hizmet binamızda hizmet vermekteyiz. Birisi Gazi Caddesi’nde bulunan 7 katlı ana hizmet binamız. Diğeri ise Hançerli Mahallesi’ndeki ek hizmet binamız. Orada da Zafer Vergi Dairesi Müdürlüğü’müz ve Eğitim Merkezi Birimlerimiz hizmet vermekte. Her iki binamız da mevcut duruma göre eski binalar olduğu için kaliteli bir hizmet verememekteyiz. Dolayısıyla Samsun’umuza yakışır bir bina yapmak istedik” dedi.


İNŞAAT ALANINDA FORA KAZIK ÇALIŞMASI BİTTİ

İlkadım ilçesi Cedit Mahallesi’nde yapımı devam eden yeni vergi dairesi binası hakkında bilgi veren Yumbul, “Yeni hizmet binamızın 3 bin 321 m2’lik arsa üzerinde 10 bin 780 m2 olan kullanım alanı olacak. Yeni hizmet binasıyla beraber; 3 vergi dairemiz (Zafer Vergi Dairesi, Gazi Vergi Dairesi, 19 Mayıs Vergi Dairesi) ve başkanlık katındaki tüm birimler buraya taşınacak. 2016 yılının aralık ayında ihalesi yapıldı. Ve ihale olduktan sonra da hızlı bir şekilde çalışmalar başladı. İnşaatımızın 700 gün içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Şu anda da inşaatımızda fora kazık sistemi bitti, hafriyat çalışması bulunmakta. Çalışmamız yüklenici firma tarafından hızlı bir şekilde yürütülmekte” diye konuştu.



“AMACIMIZ DAHA KALİTELİ HİZMET VEREBİLMEK”

Yumbul son olarak ise “Amacımız Vergi Dairesi Başkanlığı olarak vatandaşlarımıza, mükelleflerimize modern bir bina kazandırıp daha güzel bir hizmet vermek. Teşkilatımıza yakışan bir bina olacağını umuyoruz. Şu anda da çalışmalarımız bu yönde devam etmekte” şeklinde konuştu.


Haber: Yasir BABA – Tolga BİRGÜCÜ / SAMSUNHABER.COM DERGİSİ

Son Güncelleme: 28.08.2017 13:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.