banner388

Peynir ekmek gibi ruhsatsız silah satılıyor

Samsun’da geçtiğimiz günlerde 2 ayrı olayda 2 çocuğun kazayla vurulması üzerine oklar silah satışı yapan firma temsilcilerine yöneldi.

Peynir ekmek gibi ruhsatsız silah satılıyor

Samsun’da geçtiğimiz günlerde 2 ayrı olayda 2 çocuğun kazayla vurulması üzerine oklar silah satışı yapan firma temsilcilerine yöneldi.

06 Mayıs 2017 Cumartesi 17:34
Peynir ekmek gibi ruhsatsız silah satılıyor

Samsun Haberleri - Samsun’un İlkadım İlçesinde av malzemeleri satışı yapan Yusuf Hakan Aydemir, Samsun merkezde av malzemesi satışı yapan esnaf gruplarının yasalara uygun şekilde satış yaptığını belirterek, “İlçelerde bizim adımızı karalayıcı satışlar yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde Samsun’un Vezirköprü ilçesinde merdiven altı ruhsatsız silah ticareti yapılıyor. Hatta düğünlerde müşterilerine av ruhsatsız tüfeklerini kiralayıp gönderen firma temsilcilerini de duyuyoruz. Bunları Samsun İl Emniyet Müdürlüğü denetlemeli. Bu ileride büyük sorunlar ortaya çıkarıp istenmeyen can kayıpları meydana getirecektir” diye konuştu.

“İnternet Aracılığıyla Peynir Ekmek Gibi Ruhsatsız Silah Alınıyor”

Ruhsatsız av tüfeklerinin ana dağıtım merkezi Konya olduğunu iddia eden Yusuf Hakan Aydemir, “Artık hayatımızda internet denilen bir teknoloji var. Ancak bazı insanlar bu teknolojiyi olumsuz yönde kullanıyor. Konya’da ruhsatsız silah üreten merdiven altı imalathaneler var olduğunun duyumunu alıyoruz. Ancak Emniyet müdürlükleri bu firmaları ne kadar denetliyor bilemiyoruz. Bu silahlar piyasaya çıkıyor ve bir yerlerde olumsuz işlere karışıyor. Vatandaşlar internetin başına oturuyor, peynir ekmek alır gibi ruhsatsız silah alıyor. Bunların hangisi denetleniyor. Aslında ilk önce Emniyet müdürlüklerinin bu konuları ele alması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Yusuf Ziya Yılmaz Cenneti Cehenneme Çevirdi”

Türkiye genelinde avcılık belgesine sahip olan insanların toplumda sicillerinin en temiz bireyler olduğunu söyleyen Aydemir, “Samsun’da avcılık ruhsatı olan birçok tanıdığımız ve müşterilerimiz var. Ancak bu insanlarımız avlanacak alan bulamıyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ‘Kuş Cenneti’ inşa ediyorum diye milleti kandırdı. Ama oraları taş duvarları yıktı ahşap çalışmaları yaptı anuda durdurdu ne yapmaya çalışıyor kimse anlayamadı. Özellikle kuşları üreme alanları tahrip edildi. Ortaya çok karmaşık birşeyler çıktı. Yazın kuşların üreme zamanlarında o bölgede iş makineleri çalıştırıyor ve üreme mevsiminde olan kuşlar buradan uçup gidiyor. Bu insanlar nerede avlanacak? Ayrıca ruhsatlı avcılardan da her yıl vergi toplanıyor. Yusuf Ziya Yılmaz artık o bölgede yaşayan insanları ve Samsunluları kandırmayı bir kenara bıraksın. Doğruları anlatsın. Yaz aylarında turizmi çekmek için çalıştığını söylüyor. Fakat o bölgeye sineklerden başka gelen giden yok” şeklinde konuştu.

“Silah Alıcıların Belgeleri Tam olmalı”

Türkiye genelinde artık ruhsatların tek tertipte birleştiğinin bilgisini veren avcılık malzemesi müşteri temsilcisi Hakkı Ural, “Artık ruhsatlar tek tertip altında toplandı. Avcılık yapmak isteyen kişiler ayrıyeten ruhsat alıyor. Silah almak isteyen vatandaşlar ilk etapta Emniyet Müdürlüğünün bazı istedikleri belgeleri tamamlamak zorunda. Bunlar: 5 adet fotoğraf, hiçbir resmi kuruma borcunun olmadığına dair belge, sabıka kaydı, parmak izi, ruhsat harcı ve bulundukları bölgedeki aile hekimlerinden sağlık raporu. Bu istenenleri tamamlayıp emniyet müdürlüğüne teslim ediyorlar. Emniyet müdürlükleri olur raporu verdikten sonra silah satışını yapan firmalardan silahını teslim alıyor. Teslim aldığı silahı tekrar emniyet müdürlüğüne götürüp onaydan geçirtiyor. Bu standartlara uymayana av tüfeği teslim edilmiyor. Artık yeni yasaya göre silah ruhsatı olmayan vatandaşlara fişek satışları da durduruldu. Bu da bizce olumlu bir gelişme” dedi.

Ekrem BİRCAN

Son Güncelleme: 06.05.2017 18:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.