banner388

OMÜ’ye çıkacak tramvay tartışmaları da beraberinde getirdi

Samsun Büyükşehir Belediyesi hafif raylı sistemi OMÜ’ye kadar çıkacak. Ancak bu sistem OMÜ’ye yolcu taşıyan Fakülte – Kurupelit hattı dolmuşçularını tedirgin ediyor.

OMÜ’ye çıkacak tramvay tartışmaları da beraberinde getirdi

Samsun Büyükşehir Belediyesi hafif raylı sistemi OMÜ’ye kadar çıkacak. Ancak bu sistem OMÜ’ye yolcu taşıyan Fakülte – Kurupelit hattı dolmuşçularını tedirgin ediyor.

08 Eylül 2017 Cuma 12:29

Samsun Haber – OMÜ’ye kadar çıkacak olan Samsun Büyükşehir Belediyesi hafif raylı sistem çalışmaları kaldığı yerden son sürat devam ediyor. Bu sistem yetkili kişilerin vermiş olduğu bilgilere göre 2018 yılının Ağustos ayında yolcu taşımaya start verecek. Ancak uygulanacak bu sistem OMÜ’ye yolcu taşıyan Fakülte – Kurupelit hattı dolmuşçularını tedirgin ediyor. Tramvay haricinde dolmuşların OMÜ’ye çıkmayacağı söylemlerinin olduğunu doğrulayan Fakülte – Kurupelit minübüs hattı başkanlığı bu durumun kendilerini oldukça rahatsız ettiği bilgisini vererek konuyla ilgili gereken çalışmaların önümüzdeki aylarda başlatılacağının bilgisini verdi.

Çalışmalar kaldığı yerden devam ediyor

Samsun’un İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yaptığın için bekleme kararı alındığının bilgisini veren Metroray proje müdürü Göktuğ Kutsi Güzel, “Çalışmalarımız kaldığımız yerden devam ediyor. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarından dolayı çalışmalara ara vermiştik. Çünkü yakın çevrelerde otellerde konaklayan sporcuların meydana gelen sesten rahatsız olma olasılığı vardı. Şu an normal şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaklaşık bir yıl sonra, yani 2018 Ağustos ayı gibi tramvayımız yolcu taşımaya start verecek” dedi.

Samsun’a yapılan her çalışmayı kutluyoruz, Ancak…!

Tramvayın OMÜ’ye çıkmasını olumlu karşıladıklarını sözlerine ekleyen Fakülte – Kurupelit Hattı Başkanı Mustafa Bircan, “Biz Samsun’a kim hayırlı bir iş yapıyorsa ona saygı duyuyoruz. Tramvayın OMÜ’ye çıkacak olması bizim açımızdan da Samsun açısından da olumlu bir gelişme. Ancak tramvaydan dolayı dolmuşlarımızın fakülteler ve hastaneler bölümüne çıkarılmayacak olmasını kabul etmiyoruz. Bu söylemlere karşı girişimlerimiz de önümüzdeki aylarda olacak. Tramvayın ayrı dolmuşların ayrı yolcusu var. Kimse yolcuların ulaşım seçme hakkını kısıtlamaya kalkmasın” şeklinde konuştu.

Haber: Ekrem BİRCAN

Kamera: Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 09.09.2017 11:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
irman 2017-09-08 14:54:30

Samsunda bilaistisna tum dolmuslari kaldirin...

Avatar
Ali Balbal 2017-09-08 14:59:03

Bosuna sikayet etmeyin kardesim insanlari nasil hangi sartlarda tasidiginizi biliyorum.InsAllah butun hatlarada tramvay sistemi gelirde bu cag disi sistemden Samsunu kurtarirlar ve cagdas bir tasima sistemine gecilmis olur

Avatar
Onur Özgen 2017-09-08 18:53:32

Sonuna kadar bu çalışmaları destekliyorum.Umarım kısa zamanda biter ve bu ahlaktan insanlıktan ve trafik kurallarını hiçe sayan dolmuş denen yapıdan kurtuluruz.Süphaneke dinimiz amin.

Avatar
Engin 2017-09-08 20:28:54

5 yil boyunca 20 kisilik dolmuslarla 30 35 kisi tasidiniz , ayakta yolcu tasimanin yasak oldugunu bildiginiz halde..hadi onu gectim son sürat. çıktığınız virajlarla ayaktaki yolcuya sörf yaptirdiniz..yavas dediğimiz zaman da 4 de 3 unuz ters ters baktiniz..ee atme bulma dünyası..Allah büyük..

Avatar
Murat 2017-09-08 18:23:02

Yav sporcular işitme engelli değil miydi? Çıkacak sesten nasıl rahatsız olsunlar!!!

Avatar
Efsane 2017-09-09 10:13:42

Hayırdır ali balbal babandamı dolmuşcu.?

Avatar
Erman eroğlu 2017-09-10 21:27:38

Fakülte hattı yolculara esir muamelesi yapan bir hattı 10 sene kahrını cektim.

Tranvayın fakülte yokuşunu cıkmasına pek anlam verenedim kaldıki cıkamaz.genclik parkı yokuşunda bile kaldıgını cok hatırlıyorum.

Dolmuş sorunu başka yollarla cözülebilirdi tranvayla degill !!!!

AKIL VAR MANTIK VAR....