banner388

Öğrenciler tercih sonuçlarına itiraz ediyorlar

YKS’de mağdur olan öğrencilerle ilgili Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, “Öğrenciler üniversite tercih sonuçlarına itiraz ediyorlar” dedi.

Öğrenciler tercih sonuçlarına itiraz ediyorlar

YKS’de mağdur olan öğrencilerle ilgili Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, “Öğrenciler üniversite tercih sonuçlarına itiraz ediyorlar” dedi.

04 Eylül 2018 Salı 18:33
Öğrenciler tercih sonuçlarına itiraz ediyorlar

Samsun Haber – Yüksek Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları açıklandı. Öğrenciler puanları yetmesine rağmen tercih sonucunda umduklarını bulamadılar. Konuyla ilgili olarak Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı önemli açıklamalarda bulundu.

“Öğrencileri yönlendirme de sıkıntımız var”

Öğrencileri istedikleri bölüme yönlendiremediğimizi söyleyen Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara,  “Öğrenciler üniversite tercih sonuçlarına itiraz ediyorlar. Daha önceden öğrenci sistemi yerleşebileceği şekilde düşünüyordu.  Şu an ise aynı öğrenci yerleşemiyor. Bu durumda öğrenci bir hak kaybı yaşıyor. Puan hesaplamalarıyla ilgili veli itirazlarını ÖSYM değerlendirecektir diye düşünüyorum. LGS’nin sorununu çözememişken üniversite sınavında sorunlar ortaya çıktı. Türkiye’nin ortaöğretimden başlayıp üniversiteye kadar olan dönemde öğrencileri yönlendirmede sıkıntımız var” şeklinde ifade etti.

"Artık vatandaşlar ÖSYM’ye de güvenemiyor”

Artık öğrenci mağdurlarını görmek istemediklerini ifade ede Başkan Kara, “Üniversiteye geçişlerin sınavsız ve yeteneğe göre olması gerekiyor. Bu şekilde sınav taban puanları ve okul tercihlerini değiştirerek mesleğe uygun eleman yetiştiremiyoruz. Öğrenciler üniversiteye gittikleri zaman 1. veya 2. sınıfta alan değiştirmek istiyor. Bizim yönlendirme sistemimiz yanlıştır. Puan sistemiyle yapılan değişikliğin çözüm olmadığını ve birçok öğrencinin mağdur olduğunu da şu anda görüyoruz. Bu sistem hiçbir öğrenciyi memnun etmedi. Artık LGS veya YKS mağduru görmek istemiyoruz bunun için de sistemin baştan yazılması gerekiyor. 2009’da sınav sorularının çalınması duyumları ile ÖSYM’ye güven kalmadı. Artık vatandaşlar ÖSYM’ye de güvenemiyor” diye konuştu

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 05.09.2018 09:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.