banner388

Meteoroloji’den dolu olayına cevap

Samsun’un Kavak ilçesinde yaşanan dolu yağışıyla ilgili Samsun Meteoroloji 10.Bölge Müdürü Yücel Yüce, “Bunlar dünyanın her yerinde görülebilecek hadiselerdir” dedi.

Meteoroloji’den dolu olayına cevap

Samsun’un Kavak ilçesinde yaşanan dolu yağışıyla ilgili Samsun Meteoroloji 10.Bölge Müdürü Yücel Yüce, “Bunlar dünyanın her yerinde görülebilecek hadiselerdir” dedi.

29 Mayıs 2018 Salı 17:29
Meteoroloji’den dolu olayına cevap

Samsun haber - Samsun Meteoroloji 10.Bölge Müdürü Yücel Yüce, Ramazan ayının sonuna kadar hava sıcaklıklarının nasıl gideceği ve geçtiğimiz günlerde Kavak’ta yaşanan dolu yağıyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

“Aralıklı olarak yağışlarımız devam edecek”

Yağışların önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirten Müdür Yüce, “Samsun’da önümüzdeki günlerde aralıklı olarak hava yağışları devam edecek. Daha sonra yine güneşli günler olacak. Sıcaklar geldi ama yağışlı bir sezon geçiriyoruz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da aralıklı olarak yağışlarımız devam ediyor. Yağış olduğu zaman sıcaklıklar düşüyor ama yağış olmadığı zaman mevsim normalleri civarında bir hava sıcaklığı var. Ramazan sonuna kadar aralıklı olarak yağışlarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin 4 bir yanında yaşanabilir”

Geçtiğimiz günlerde Kavak’ta yaşanan dolu yağışının normal olduğunu ifade eden Yüce, “Türkiye’nin birçok yerinde buna benzer hadiseler görüyoruz. Bunun bir örneğini de Samsun’un Kavak ilçesinde görmüş olduk.  Ondan önce Ankara’nın Mamak ve Çankaya ilçeleri, Bursa’da yaşanan hadiseler gibi Türkiye’nin 4 bir yanında yaşanabilir” dedi.

“Bu tür hadiseler dünyanın her yerinde görülebilir”

Kavak’ta yaşanan dolu yağışının nedeninden bahseden Yüce, “Bu mevsimde yeryüzündeki sıcaklığın fazla olması ve atmosferin üst kesimlerindeki serin havadan dolayı nem olduğu zaman buna benzer hadiseler yaşanıyor. Öğleden sonra ısınan hava nem ile birlikte nemini bulduğu zaman bir anda kuvvetli yağışlara sebep olabiliyor. Bunlar dünyanın her yerinde görülebilecek hadiselerdir. Her zaman atmosferin üst kesimlerinde serin hava olduğu zaman bu tür dolu hadiseleri olmaz. Atmosferin üst kesimlerinde serin hava yeterli nemi bulduğu zaman buharlaşma oluyor ve bu tür hadiseler yaşanabiliyor” diye konuştu.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 30.05.2018 00:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nisa 2018-06-02 11:25:49

Kalpleri mühürlü bu samsunluların ramazan ayında konser şenlik eylence düzenlerseniz tokatı yersiniz ilahi tokat az bile size yakında taşda yağar tepenize yerde kayar altınızdan

Avatar
nisa 2018-06-02 11:26:50

Ramazan ayı tokatı yemişsiniz Allahdan

Avatar
nisa 2018-06-02 11:29:47

Ramazan ayı tokatı yemişsiniz Allahdan