banner388

MEB'e dava açan müteahhite tepki

Veteriner Sağlık Teknisyenleri Derneği (VESTED) Samsun Şube Başkanı Kemal Şener, MEB'e dava açan müteahhite tepki gösterdi.

MEB'e dava açan müteahhite tepki

Veteriner Sağlık Teknisyenleri Derneği (VESTED) Samsun Şube Başkanı Kemal Şener, MEB'e dava açan müteahhite tepki gösterdi.

28 Eylül 2017 Perşembe 11:42
MEB'e dava açan müteahhite tepki

Samsun haber - Veteriner Sağlık Teknisyenleri Derneği (VESTED) Samsun Şube Başkanı Kemal Şener, Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dava açtığını söyleyen müteahhite Mustafa Kazancıoğlu'nun iddialarının asılsız olduğunu söyledi.


VESTED Samsun Şube Başkanı Kemal Şener yaptığı açıklamda, "Sayın müteahhit Kazancıoğlu, Atakum’da Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan ve yıkılmasının ardından Gelemen’e taşınan Tarım Anadolu Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi’nin Atakum’daki eski yerleşkesinde tekrar yapılması için düzenlenen ihaleyi kazandığını beyan ederek ihalenin daha sonra iptal edilmesi üzerine Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dava açtığını, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kandırılarak zarara uğratıldığını iddia ediyor. Söz konusu basın beyanında bir kısım yazdıkları doğrudur. Ancak bilgileri kasıtlımı saklayarak bu şekilde neden bir beyan verdiğini anlayamadım. Sayın müteahhit Mustafa Kazancıoğlu, 2-3 hafta önce olayı arkadaşlarımıza anlattı. Bazı bilgileri verdi, kendisini Belediye’nin zarara uğrattığı söyledi ve kendisine tamam gerçek ne ise dürüstçe adaletli olunarak olup bitenleri anlatabilirsin dedik, kendisine burada dönen hukuksuzluklardan bahsedip bu davayı zaten kazanacağız dedik" diye konuştu

"ÇIKARIMIZ YOK"

Başkan Şener, "Tüm hukuki süreçte ki belgeleri inceledim. Burada Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nü töhmet altında bıraktığınız kanısına vardım. Madem bu konuyu yazıp hiç alakası olmayan bir kurumu hedef alıyorsunuz bunlara cevap vereceksiniz. Aksi takdirde  İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü beklemeden ben hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım. Bu okulun arazisinde hukuksuzluklar vardı. Mahkeme bu hukuksuzluklara ikinci kez dur dedi ve oraya okul yapılacak kararı verdi. Bizim başvurularımızın hiç birisinde haksız yere hiç bir kurumu hedef almamışızdır. Burada söz konusu olan Okuldur. Bunda bizim bir çıkarımız yoktur. Çıkarımız çocuklarımız ve geleceğimiz ve okulumuzdur" dedi.

"BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİ"

Açıklmasını sürdüren Başkan Şener, "Araştırmalarımda Öncelikle Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne iddia edildiği gibi yöneltilmiş bir dava bulunmadığını tespit ettim. Gelemen’de şu an eğitim ve öğretime devam eden okulla ilgili bütün süreç tamamen yargı kararları neticesinde şekillenmiştir. En son Danıştay tarafından verilen karar doğrultusunda okulun Atakum İlçesine taşınmasına karar verilmiş ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kanun gereği gerekli iş ve işlemler başlatılmıştır. Ancak söz konusu davalar devam ederken Samsun Büyükşehir Belediyesi yol yapım çalışması Milli Eğitim Müdürlüğüne haber vermeksizin okulun bahçesini ve binanın bir kısmını yıkarak okulun eğitim ve öğretim amacıyla kullanımına engel olmuştur. Bu yüzden de ilgili idare tarafından yapılan inceleme ve soruşturma neticesinde okulun onarımı ile yeni bir okul yapımı hemen hemen eşdeğer olduğundan okulun yeniden yapılmasına karar verilmiştir. Hatta enkazın temizlenmesi konusunda bütün süreç  Samsun Büyük şehir belediyesi tarafından gerçekleştirilmiştir. Yani yıkan Belediye, Enkazı kaldıran Belediye!" şeklinde konuştu.

"YANLIŞ BEYAN VERİYORSUNUZ"

Yıkımı kimin gerçekleştirdiğini soran Başkan Şener, "Okulun yıkılıp enkaz temizlenmesi işlemleri sırasında belediye tarafından hemen Meclis kararı ile okulun yeri kent park alanına dönüştürülmüş, henüz yargı süreci sonlandırılmamış, Danıştay kararı da yok sayılarak alınan meclis kararı ile birlikte okulun yapımı ile ilgili ihale Samsun Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından iptal edilmiştir. Öte yandan bütün bu süreçte ihaleyi yapan ve meclis kararı sonrasında da ihaleyi iptal eden Samsun Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı olduğunu bile bile neden bunu beyanatınızda belirtmiyorsunuz? Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ihalenin yapımı ve iptalinde neresinde kusuru ve yetkisi var soruyorum size! Neden bunu saklayıp yanlış beyan veriyorsunuz? Siz de biliyorsunuz ki İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu süreçte bir kusuru ve yetkisi bulunmamaktadır" diye ifade etti.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.