banner388

Kuruoğlu: “Torpille öğrenci olma aşamasına doğru gidiliyor”

Samsun Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, sistemin artık torpille öğrenci almaya kadar gideceğini söyleyen Kuruoğlu, “Kamuda müdür, müdür yardımcısı olma, torpille adına mülakat denilen memur olma aşamasından, torpille öğrenci olma aşamasına doğru gidiliyor” dedi.

Kuruoğlu: “Torpille öğrenci olma aşamasına doğru gidiliyor”

Samsun Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, sistemin artık torpille öğrenci almaya kadar gideceğini söyleyen Kuruoğlu, “Kamuda müdür, müdür yardımcısı olma, torpille adına mülakat denilen memur olma aşamasından, torpille öğrenci olma aşamasına doğru gidiliyor” dedi.

12 Ocak 2018 Cuma 17:09
Kuruoğlu: “Torpille öğrenci olma aşamasına doğru gidiliyor”

Samsun haber - Samsun Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, IPSOS Sosyal Araştırmalar Enstitüsü raporuna göre teröre olan kaygı azalırken eğitime olan kaygıların artmaya başlamasıyla ilgili olarak, “Ne yazık ki en son dönemde sınavlara taktılar. Popülist bir şekilde sınav değiştiriyorlar. Bundan kaynaklanan sebeple toplumumuzda eğitim sistemine karşı, ülkenin eğitim geleceğine karşı çocuğunun iyi bir eğitim alacağına çok çalışkan çok başarılı olsa bile adil bir şekilde iyi bir okula gideceğine dair güven kalmadı” diye konuştu.

“Popülist bir şekilde olacak şeyler değil”

Eğitimdeki sistemin çok çabuk değişmesiyle ilgili konuşan Kuruoğlu, “Son dönemlerde keyfi uygulamalar var. Siz Cumhurbaşkanı, Başbakan olabilirsiniz ya da ülkede herhangi bir siyasetçi olabilirsiniz herkes sorumlu bir siyasetçi olmak zorunda bir gün kalkıp da televizyonda şunu değiştireceğiz deyip evvelsi gün değiştirmeye kalkamazsın. Yani evet siz siyasetçi ve devleti yönetenler olarak bu noktada oturup tartışırsınız. Ciddi bir alt yapı yaparsınız. Neyi ne için değiştireceğinizi, yeni getireceğiniz sistemin ne olacağını, bunun kar ve zararlarını hesap edersiniz. Bu hesabın sonunda da bir değişiklik yaparsınız. Bu doğal haklarıdır ama bu programlarında popülist bir şekilde olacak şeyler değil. Türkiye’de ne yazık ki TEOG Sınavı ve Üniversiteye Geçiş Sınavı popülist bir şekilde televizyonda ekranlarında Milli Eğitim Bakanlığının, YÖK Başkanının bile televizyonlarda duyacağı şekilde gerçekleştiği içinde onlarda hızlı bir şekilde Cumhurbaşkanına yaranabilmek maksadıyla hemen bir değişik model bulalım demek zorunda kaldıkları için değişik modeller buldukları için oldu. Bu da insanların gözü önünde televizyonda, medyada hepimizin gözü önünde oldu” şeklinde konuştu.

“Bu endişeyi meydana getirenler siyasilerdir”

Eğitimdeki kaygıların sebebi siyasetçilerdir diye konuşan Kuruoğlu, “Kimse vatandaş olarak doğru bulmuyor. Haliyle eğitimin geleceği ile ilgili olarak ciddi bir endişe meydana gelmeye başladı. Aslında bu endişeyi meydana getirenler siyasilerdir. Siyasiler aynı hatayı uzun yıllardır yapmaktadırlar. Milli Eğitimi, idarecileri, Milli Eğitimdeki müfredatı siyasallaştırarak keyfi değişikliklerle bu işi daha önce yapmışlardı. Ne yazık ki en son dönemde sınavlara taktılar. Popülist bir şekilde sınav değiştiriyorlar. Bundan kaynaklanan sebeple toplumumuzda eğitim sistemine karşı, ülkenin eğitim geleceğine karşı çocuğunun iyi bir eğitim alacağına çok çalışkan çok başarılı olsa bile adil bir şekilde iyi bir okula gideceğine dair güven kalmadı”

“Kafalarına göre sistem değiştiriyorlar”

Sistemin artık torpille öğrenci almaya kadar gideceğini söyleyen Kuruoğlu, “Kamuda müdür, müdür yardımcısı olma, torpille adına mülakat denilen memur olma aşamasından, torpille öğrenci olma aşamasına doğru gidiyor. Yakın zamanda bu sistem buna doğru gider. Biz zamanında böyle olacak bu şekilde olacak dediğimizde uyduruyorlar dediler. Bizim dediklerimizin hepsi çıktı. Kaldırdıkları sistemi neden kaldırdıklarını ve getirdikleri sistemi de neden getirdiklerini açıklayamıyorlar. Sırf amaç Recep Tayyip Erdoğan söyledi diye. Bir sistem açıklandıktan 2-3 sene sonra sisteme girilmesi gerekiyor. Kafalarına göre sistem değiştiriyorlar” diye ifade etti.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 14.01.2018 14:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aylapaloglu 2018-01-13 00:33:08

Evet doğru yıllar önce aynı sistem oldu çocuklarımızı kayıt için bir çok arkadaş
biliyorum ikametgah kaydı yaptırdı muhtara iki ay elektrik su parası ödediler ü
sülsüz yada torpilini buldular gerçek bu

Avatar
onur 2018-01-13 00:39:57

yakışır dahada artmalı torpil iyi bişi yapılmalı, desteklenmeli, çöküş ne kadar hızlı olursa yükselişde okadar erken olacakdır. umarım bir sonrakida akıllanırlar yoksa kendi sonlarını hazırlıyor olacaklar.