banner388

Kurban kesecekler dikkat! Kasaplar uyardı

18 senedir kasaplık yapan Deniz Kıllıoğlu Kurban Bayramında dikkat edilmesi gereken konular hakkında vatandaşları uyardı.

Kurban kesecekler dikkat! Kasaplar uyardı

18 senedir kasaplık yapan Deniz Kıllıoğlu Kurban Bayramında dikkat edilmesi gereken konular hakkında vatandaşları uyardı.

20 Ağustos 2018 Pazartesi 16:45

Samsun Haber - 18 senedir kasaplık yapan Deniz Kıllıoğlu Kurban Bayramında dikkat edilmesi gereken konular hakkında konuştu. Kıllıoğlu, et fiyatlarındaki yüksekliğin doların artışı ile ilgili olmadığını söyledi.

“Vatandaşlar etlerini iyi muhafaza etmeli”

Vatandaşların kurbanlarına zaman ayırması gerektiğini ifade eden Deniz Kıllıoğlu, “Vatandaşlar kurbanları sabahın ilk saatinde kesilsin istiyor. İlk önce kurbanları olanlar sabırlı olmalılar. Kasaplar kurban kesimleri olduğu için bayramın ilk günü öğlenden sonra açılıyor. Bu nedenle vatandaşlar etlerini kasaba getirene kadar iyi muhafaza etmeli çünkü sıcak havada et hemen bozulabiliyor. Kurban ilk kesildiği zaman et sıcak oluyor ve vatandaş iyi muhafaza edemedi için et hemen yeşillenip bozulmaya başlıyor. Vatandaşlar bu duruma dikkat etmeli. Vatandaşlar kurbanlarına zaman ayırmalıdır” şeklinde ifade etti.

“Et fiyatlarında çok fazla değişiklik olmaz”

 Bayramdan sonra et fiyatlarında düşüş olmayacağını söyleyen Kasap Deniz, “Senelerdir bayramdan sonra et fiyatlarında düşüş olmuyor. İnsanlar düşer diye bekliyor ama ne bir düşüş ne de bir çıkış söz konusu değil. Çok küçük değişimler olsa da fiyatlar tezgaha yansımıyor. İnsanlar zamlara alıştığı için et fiyatları çok yüksek gelmiyor. Bundan sonrada değişeceğini zannetmiyorum” diye konuştu.

Haber: Müberra TAŞÇI/Gökhan ALTANSOY

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.