banner388

“Kime sorsanız FETÖ’cülerin adını verir”

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta’nın “Samsun’daki FETÖ’cüleri devlet çağısın bana sorsun” açıklamsına MHP İlkadım İlçe Başkanı İkram Erdemir’den destek geldi.

“Kime sorsanız FETÖ’cülerin adını verir”

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta’nın “Samsun’daki FETÖ’cüleri devlet çağısın bana sorsun” açıklamsına MHP İlkadım İlçe Başkanı İkram Erdemir’den destek geldi.

05 Temmuz 2017 Çarşamba 17:37
“Kime sorsanız FETÖ’cülerin adını verir”

Samsun Haber - MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, FETÖ operasyonlarının en üst kademedeki insanlara kadar uzanması gerektiğini söyleyerek, “Samsun’daki FETÖ’cüleri devlet çağısın bana sorsun” diyerek yapmış olduğu iddialar gündem oluşturmuştu.

“Kime sorsanız FETÖ’cülerin adını verir”

MHP İlkadım İlçe Başkanı İkram Erdemir, MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta’nın 26 Haziranda FETÖ konulu yapmış olduğu açıklamalara destek verdi. Başkan Erdemir, toplumda herkesin FETÖ’cüler hakkında bir bilgisi olduğuna değinerek, “Vekilimiz şunu söylemek istiyor: ‘Bana söyleyin, ben isim vereyim’ derken bende bir ferdim. Bu memleketin bir evladıyım. Bu memlekete aslında kime sorarsanız sorun size isimler verir. Toplumda oluşan kimim FETÖ’cü, kimin FETÖ’cü değil anlamında bir kanı var insanlar çünkü bu FETÖ’cü dediğimiz yapıyla iç içe yaşadılar. Eşimiz, dostumuz, arkadaşımız, akrabamız toplumun içindeydiler. Hepimizin tanıdığı mutlak isimler var. Bu anlamda belediye başkanı da milletvekili de bu toplumun içinden çıktığına göre toplumda bu anlamda bir yargı var zaten. Bugün sokağa çıkın, vatandaşa teker teker sorun. ‘Sizce FETÖ’cü olan siyasiler kimlerdir?’ diye. Herkes isimler verir. Bu isimlerde yüzde 70 ortaya çıkar. Milletvekilimiz Erhan Usta’da bence bu manada söylemiştir. Siyasi bir kişi olması, vekil olması nedeniyle elinde daha net bilgilerle de isimler vardır. Onu ben bilemem ama toplumda FETÖ’cü olan kişilerin kimlikleri üç aşağı beş yukarı bilinmekte” diye konuştu.

“Örgütün Siyasi Ayağına Dokunulmalı”

Başkan Erdemir, bütün terör örgütünün üstüne gidiyorum deyip de sokaktaki vatandaşın üzerine gidersen toplumun vicdanında bir yara oluşturulur diyerek, “Aslında, o konuşmayı bu şekilde almak lazım. Yani FETÖ’nün siyasi ayağına dokunulması gerekiyor. Bunu genel başkanımız defalarca dile getirdi partimizin değişik kademelerdeki yetkili isimlerde bunu sürekli dile getiriyor. Milliyetçi hareket partisi bunu sürekli dile getiriyor çeşitli platformlarda FETÖ’nün siyasi ayağına kesinlikle girilmesi gerekiyor artık. Düşünsenize bir örgütten bahsediyorsunuz. Varlığından bahsediyorsunuz. Bu örgüt kesinlikle var mıdır vardır. Bu örgüt 15 Temmuzda Türkiye’ye karşı bir işgal hareketi düzenlemiş midir?  Türkiye’yi yıkmak için bir harekete kalkışmış mıdır? Bir ihanetin içerisine girmiş midir? Tabiki girmiştir. Ebelerle gidip meclisi bombalamadılar, öğretmenlerle gidip milli istihbarat teşkilatıyla çatışmaya girmediler veya herhangi bir meslek grubuyla gidip özel harekat dairesini basmadılar bu adamlar yani kimle yaptılar askerle yaptılar daha doğrusu askerde demeyelim onlara asker görünümlü teröristlerle yaptılar şimdi hal böyleyken düşüne biliyor musun? Türkiye’de bu adamın ebesi var, bu adamın doktoru var, bu adamın polisi var.  Bu adamın askeri var, bu adamın öğretmeni var. Bu yapını her meslek grubundan insanı var ama siyasetçisi yok” ifadelerini kullandı.

“Örgüt Siyasete Çok Rahat Sızmayı Başardı”

Türkiye’de en rahat girilebilecek kurum siyaset olduğunu belirten Başkan İkram Erdemir, sözlerine şöyle devam etti: Polis olabilmek için bir sürü şartlar gerekiyor. Okulunu okuman gerekiyor öğretmen olabilmen için bir sürü şartlar gerekiyor. Öyle kolay değil bu mesleklere sahip olmak. Bu ülkede siyasetçi olmak çok kolay. Önce partiye üye oluyorsun. Biraz girişkenliğin varsa siyasete yatkınlığın varsa yüksek bir yerlere gelirsin ki FETÖ' de en rahat yapılanacağı yer siyaset siyasete girerek zaten diğer meslek gruplarının içerisinde de yapılanmasını rahatça sağlamıştır onun için FETÖ’nün siyasi ayağı yok dediğin zaman kimseyi inandıramasın kendini de inandıramasın dediğim gibi çık sokağa 10 tane adamı çevir deki kardeşim Samsun’da kimler FETÖ’cü diye bir sor inan 8 tanesi ortak isim olur senide aklında geçiyordur benimde aklımdan geçiyor biz bu isimleri veremeyiz elimizde delilimiz belgemiz var mıdır yoktur. Erhan Usta Milletvekili olmasından dolayı elinde belge vardır yoktur o konuda bilgim yok bu konuda da etkin çalışmalar yapıyor…"

Haber: Ekrem BİRCAN, Sefa ÖKSÜZ

Son Güncelleme: 06.07.2017 15:56
Anahtar Kelimeler:
SamsunFetöSamsunhaberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.