banner388

Karadeniz’de Tek!

19 Yaşındaki Ahmet Taylan Dikmetaş, İlkadım’da açtığı tematik dükkanla Karadeniz Bölgesi’nde bir ilke imza attı.

Karadeniz’de Tek!

19 Yaşındaki Ahmet Taylan Dikmetaş, İlkadım’da açtığı tematik dükkanla Karadeniz Bölgesi’nde bir ilke imza attı.

28 Temmuz 2017 Cuma 11:43

Samsun Haber - Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi 1. Sınıf öğrenci Ahmet Taylan Dikmetaş, açtığı çizgi roman evi ile Karadeniz Bölgesinde bir ilke imza attı.Çizgi romanlarla lise yıllarında tanıştığını söyleyen Dikmetaş, “Benim gibi çizgi romanları seven bir ağabeyim var. Karadeniz’de böyle bir dükkan olmadığını gördük. ‘Biz açalım’ dedik ve geçen aralık ayında dükkanımızı açtık” dedi.

Çizgi Romanlarda bulunan fantastik dünyaların ilgisini çektiğini söyleyen Dikmetaş, “100 Temel eseri okuyarak büyüdüm. Klasik romanlardan bana bir doygunluk geldim. İlk kez çizgi roman okuduğum zaman garipsemiştim. Çünkü Türk eserlerinin ve Dostoyevski gibi yazarların eserlerinden çok farklıydı. Gerçeklik bana sıkıcı geliyor. Çizgi romanlar daha fantastik” diye konuştu.

Son yıllarda çizgi romanların beyaz perde uyarlamalarının sayesinde insanların tekrar çizgi roman okumaya başladığından bahseden Dikmetaş, “Eskiden çizgi zaman çizgi roman satışı çok yüksekti. Sonra zaman içinde düştü. Daha sonra filmlerle birlikte tekrar yükselişe geçti. Artık çok fazla çizgi roman üretimi var. Bizim elimizde de daha çok güncel eserler var” şeklinde konuştu.

Müşterilerinin genelde sosyal medya üzerinden kendilerine ulaştığını söyleyen Dikmetaş, “Burası çok fazla uğranan bir dükkan değil; bunu kabul etmek lazım. Ama yeni okuyucular oluyor. Çocuklarıyla birlikte gelip çizgi roman okumaya başlayanlar oluyor” dedi.

Haber: Yasir BABA

Kamera: Furkan KOÇ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Miraç 2017-07-28 12:07:28

Dükkanın tam adresi neresi acaba ?

Avatar
Ahmet 2017-07-28 15:03:37

Joker çizgiroman dükkanı
Dr.Kamil Cad. No:26/C (Gazi caddesi ile Dünya göz hastanesi arası)