banner388

İşte Samsun’da yaşanacak en popüler 3 bölge

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, emlak sektörü ve insanların yaşamak için tercih ettiği bölgeler hakkında açıklamalarda bulundu, “Atakum’da bir yoğunluk var. İnsanların tercih ettiği yerlerden birincisi Atakum, ikincisi Kalkanca, üçüncüsü de Derebahçe.” dedi. 

İşte Samsun’da yaşanacak en popüler 3 bölge

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, emlak sektörü ve insanların yaşamak için tercih ettiği bölgeler hakkında açıklamalarda bulundu, “Atakum’da bir yoğunluk var. İnsanların tercih ettiği yerlerden birincisi Atakum, ikincisi Kalkanca, üçüncüsü de Derebahçe.” dedi. 

23 Aralık 2017 Cumartesi 16:51
İşte Samsun’da yaşanacak en popüler 3 bölge

Samsun Haber - Emlak sektörüyle ilgili önemli konulara değinen Oral, emlak yasasıyla ilgili yeni bir yasa önerisi sunduklarını belirterek, “Başbakanın talimatıyla bu son 3 ayın içerisinde 3-4 yerde toplantılar yaptık. İstanbul’da yaptık, Ankara’da yaptık, en son Antalya’da yaptık ve başbakanın talimatıyla yani bu 180 günlük içerisinde bu yasayı koyduk. Şimdi böyle bir yasayı oluşturmak kolay değildir. Bu yasanın içerisinde çok güzel şeyler olacak ama bizim doğrultumuzda da Türkiye genelindeki bütün oda başkanları ve devlet başkanları ticaret oda temsilcileriyle beraberiz biz.” diye ekledi.


“Atakum’u tercih ediyorlar”


İl dışından gelen insanlar yeni yerleşim yerleri olan bölgeyi daha çok tercih ettiklerini söyleyen Mevlüt Oral, “Atakum, Kalkanca, Derebahçe. Çünkü burada siteler yapıldı. Bugün merkez içerisinde site bulamazsın, merkez şişti. Atakum’da şu anda benim 172 tane kayıtlı emlakçım var. Bugün merkezde İlkadım’da, 350.000 nüfusu olan ilçede bugün 180 tane emlakçı var. Atakum’da bir yoğunluk var. Onun için insanların tercih ettiği yer, birincisi dışarıdan gelen insanlar için söylüyorum Atakum, ikincisi Kalkanca, üçüncüsü de Derebahçe.” dedi.


“Merkezi tercih eden kalmadı”


İlkadım ilçesindeki binaların eski ve asansörsüz olduğunu belirten Oral, binaların birbirine çok yakın olduğundan da bahsederek, “Merkezi çok tercih etmiyorlar, merkezi kimler tercih ediyor? Genelde ulaşmak istediği şeyleri yakınında bulmak isteyen, belirli bir yaşa gelmiş, arabası olmayan insanlar tercih ediyor. Ama insanlar artık nefes almaya ihtiyaç duyuyor, merkezdeki evler bitişik ve birbirine yakın. İlkadım’da şunu söyleyeyim %70’inin asansörü yok. Belirli bir yaşa gelmiş insanlar buradan 5. kata nasıl çıkacak? Ama yeni yerleşim olan binalarda %100’ünde apartmanlarda asansör vardır. Adam 4 katlı bile bir bina yapsa ona asansör koyuyor. Ama bizim ne hikmetse burada 5 katlı, 6 katlı binalarımızda asansör yok, onun için tercih edilmiyor.” şeklinde konuştu.


“Maliye Bakanlığı’nın hatası büyük”


Emlakta bilinmeyen bir artış olduğunu ve bazı emlakçıların da evlere gereğinden fazla değer koyduğundan bahseden Oral, “Bugün 500-600.000 tl listelenen bir dairenin maliyetini merak ediyorum. Burada vergi dairesi demeyeyim, Maliye Bakanlığı’nın burada çok büyük bir hatası var. Maliye Bakanlığı, vergi dairesine talimat verecek, harçların aşağı çekilmesi gerekiyor. Biz de diyoruz ki harçları aşağıya çekin, gerçek rayiç bedeli üzerinden işlemleri yapılsın. Biz bunu yıllardan beri anlatıyoruz bakanlığa. Bizim gücümüz yetmiyor. O zaman benim yapabileceğim hiçbir şey yok. Emlakçının da yapabileceği hiçbir şey yok.” diye konuştu.

Haber: Dilek Alabulut
 

Son Güncelleme: 23.12.2017 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali 2017-12-23 20:16:47

mevlut oral abim canikyokmu sizinkitabınızda onuda 4 duncu sıraya bari koysaydınız ama canikliler sizi şimdiden nereye koyocaklarını iyi biliyorlar agrılarla ve acılarla başbaşa kalın

Avatar
kılıç 2017-12-24 22:29:47

Atakumu listeden çıksa iyi olur sahildeki halkı işgalci işyerleri canından bıktırdı
yaşamak bi yana kaçmaya yer arıyo insanlar başıboş heryer inanmayan gelsin
denizevleri 214 sokağa görsün reziiliğin alasını bahçemize sahne kurulu açıkda
içip nara atanlar 2011 de yargıtay yıkım kararı var elimizde bar yapılan bahçeleri
mizin