banner388

Emekli öğretmen bakın kendisine nasıl bir hobi buldu

Samsun’un Atakum ilçesinde  yaşayan emekli edebiyat öğretmeni  Abdullah Tuncel, ahşap üzerine resim sanatına nasıl başladığı ve neden bu sanatı seçtiği hakkında konuştu.

Emekli öğretmen bakın kendisine nasıl bir hobi buldu

Samsun’un Atakum ilçesinde  yaşayan emekli edebiyat öğretmeni  Abdullah Tuncel, ahşap üzerine resim sanatına nasıl başladığı ve neden bu sanatı seçtiği hakkında konuştu.

23 Aralık 2017 Cumartesi 16:50
Emekli öğretmen bakın kendisine nasıl bir hobi buldu

Samsun haber - Samsun’un Atakum ilçesinde yaşayan ahşap sanatçısı Abdullah Tuncel, “Emekli Edebiyat öğretmeniyim. Kahveye gitme ihtimalim olmadığından böyle bir yer oluşturdu. Yıllarca yağlı boya, kara kalem, akrilik boya çalıştım. Ama artık ahşap üzerine yakma tekniğinde yoğunlaştım. Çünkü ahşap üzerine yakma tekniğinin biraz daha bana göre sanatsal bir yapılanmaya sahip. Ahşap üzerindeki resimler daha kalıcı oluyor” dedi.

“Çocukluğumdan beri yapıyorum”

Okulda resim hocası sayesinde resim yapmaya başladığını ve sonrasında hiç bırakmadığını söyleyen Tuncel, “Emekli Edebiyat öğretmeniyim. Kahveye gitme ihtimalim olmadığından böyle bir yer oluşturdu. Burada ahşap üzerine yakma tekniğiyle resim çalışıyorum. Çocukluğumdan beri yapıyorum. Benim ortaokulda bir resim hocam vardı. Bize iyi bir alt yapı verdi. Onun sayesinde resim yapmayı hiç bırakmadım. Yıllardır resimle iç içe çalışıyorum” dedi.

“Bir gün içerisinde bitiriyorum”

Samsunluların ilgisinin günden güne artmaya başladığını söyleyen Tuncel, “İlk defa görenler ve dükkanın önünden geçerken uğrayıp soranlar oluyor. Artık ilgi gösterenler biraz daha artmaya başladı ve bir araya geldik. Samsun’a yerleştim artık bir şeyler olmaya başlar diye düşünüyorum. Yetenek gerektiriyor tabi ki ama zor dediğimiz şeyler bilmediğimiz şeylerdir. A4 boyutundaki bir portreyi bir gün içerisinde bitiriyorum” diye konuştu.

“Burayı ticari amaçla açmadım”

Resimlerinin her aşaması ile kendi ilgilendiğini ve bunu da ticari amaçla yapmadığını söyleyen Tuncel, “Ben burayı ticari amaçla açmadım zaten öyle bir hedefim de yok. Ama bu arada portresini isteyenler oluyor veya ile portrelerini isteyen oluyor ona cüzi bir ücret alıyorum. O da buranın kirası ve ihtiyaçlarına yetiyor. Bunun dışında şunu alayım da şöyle satayım gibi bir ticari hedefim yok” diye konuştu.

“Yardım almak isteyen olursa da yardımcı oluyorum”

Bu sanatı öğrenmek isteyen herkese yardımcı olacağını vurgulayan Tuncel, “Ahşap sanatını öğrenmek, bu konuda yardım almak isteyen olursa da yardımcı oluyorum. Resim alanında öğrenci yetiştirmeye çalışıyorum. Çünkü yaşamın pratiği insanı belli bilgi birikimleriyle donatıyor. Ama öldüğün zaman bütün bildiklerin seninle beraber toprağın altına girecek kimseye de bir faydası olmayacak” dedi.

“Ahşap üzerindeki resimler daha kalıcı oluyor”

Ahşap üzerindeki resimlerin daha kalıcı olduğunu ve o yüzden bu sanata yöneldiğini söyleyen Tuncel, “Yıllarca yağlı boya, kara kalem, akrilik boya çalıştım. Ama artık ahşap üzerine yakma tekniğinde yoğunlaştım. Çünkü ahşap üzerine yakma tekniğinin biraz daha bana göre sanatsal bir yapılanmaya sahip. Ahşap üzerindeki resimler daha kalıcı oluyor. Tahtaları sanayideki bir öğrencimin kanalı ile temin ediyorum. Hangi ölçülerde istiyorsam öğrencim atölyesinde kestirtip alıyorum. Ben sadece kavak kontraplaklar üzerine çalışıyorum. Çünkü kavak ağacı daha yumuşak ve açık bir renk bu yüzden yaktığın zaman siyah veya siyaha yakın bir renk tonları elde edebiliyorum” diye konuştu.

Haber: Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 23.12.2017 17:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-12-23 17:04:51

Kahvelerde boş boş oturanlara kapak olsun.

Misafir Avatar
Sana da 2017-12-23 17:25:04 @Cemal

Her habere yorum yazan Cemal abiye de kapak olsun.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Tarik arsan 2017-12-23 20:53:46

Elerindenopeim hocam helal olsun

Avatar
genç işsiz 2017-12-24 03:07:30

Her habere yorum yapan işsizde ders alsın