banner388

İlyasköy’de çağdışı görüntüler

İlyasköy Mahallesinde apartmanların arasına akan apartman gideri çevrede yaşayan vatandaşların hayatlarını çekilmez hale getirdi.

İlyasköy’de çağdışı görüntüler

İlyasköy Mahallesinde apartmanların arasına akan apartman gideri çevrede yaşayan vatandaşların hayatlarını çekilmez hale getirdi.

11 Mayıs 2017 Perşembe 12:32

Samsun Haberİlkadım ilçesi İlyasköy Mahallesi Hilal Sokakta yaşayan vatandaşlar sokaklarında yapılan bir binanın müteahhidi ile İlkadım Belediyesinin arasında yaşanan sorunlar nedeniyle apartmanlarının yan kısmına atık su akmasından şikayetçi oldu.

4 yıldır İlyasköy Mahallesi Hilal Sokakta yaşayan Gülsüm Kıvrak Arabacı, “Ben burada yaşamaya başladığım günden beri bu sıkıntıyı yaşıyorum. Karşı binanın lağım akıntısı, yağmur sularının birikmesi ve çevredeki insanların çöpleri atması da üstüne eklenince çekilmez bir hal durum oluyor. Fazlasıyla ağır bir koku oluyor. Sivrisinek, kurbağa, gebe olarak adlandırdığımız farelerden oluyor bu alanda. Tamamen pislik yuvası oluyor. Çocuklarımız sokağa çıkmak istediğinde izin veremiyoruz. Topları kaçıyor almak istiyorlar. Sonra hasta oluyorlar” dedi.

Arabacı yaşadıkları sorunu İlkadım Belediyesine, mahalle muhtarına ve Bimer’e şikayet ettiklerini söyleyerek “Belediyenin binanın müteahhidiyle yaşadığı sorun nedeniyle bir işlem yapamadıklarını söylediler bize” diye konuştu. Apartmanlarının etrafında oluşan pis ortam nedeniyle hayatlarının zorlaştığını söyleyen Hilal Sokak sakinleri, yetkililerin kısa zamanda yaşadıkları soruna çözüm bulmalarını istedi.

Sokak sakinlerinde Ahmet Eker ise, “Çevredeki apartmanlardaki hane sahipleriyle beraber imza da topladık. Gerekli yerlere şikayetimizden bahsettik ama bir çözüm bulamadık” dedi. Eker ayrıca, oluşan bir koku yüzünden ev sahiplerinin evlerine kiracı bulmakta da zorluk çektiğini belirtti.

Haber: Yasir BABA

Kamera: Kamil Çağatay BALCI

Son Güncelleme: 11.05.2017 13:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-05-11 13:15:39

Samsunhaber güzel haberler yapmaya başladı. Vatandaşın sorunu bunlar kardeşim. Televizyonda anlatılan tozpembe, milyon dolarların havada uçtuğu hayat yok sokaklarda. Yaşadığımız ilimiz ilcemiz mahallemiz hep bunun gibi durumlarda malesef. Ne yapalım golf sahasını?