banner388

İlkadım'da her projede kadınlar öncelikli

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, kadınların içerisinde olmayacağı hiçbir çalışmanın mutlak başarıya ulaşamayacağını, İlkadım Belediyesi olarak geliştirdikleri ve hayata geçirdikleri her projede kadınlara ayrıcalıklı hizmet sunduklarını ifade etti.

İlkadım'da her projede kadınlar öncelikli

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, kadınların içerisinde olmayacağı hiçbir çalışmanın mutlak başarıya ulaşamayacağını, İlkadım Belediyesi olarak geliştirdikleri ve hayata geçirdikleri her projede kadınlara ayrıcalıklı hizmet sunduklarını ifade etti.

03 Mart 2018 Cumartesi 11:22
İlkadım'da her projede kadınlar öncelikli

Samsun haber - Kadınların toplumsal hayattaki yerini ve önemini iyi bildiklerini belirten Başkan Erdoğan Tok, “Belediye olarak toplumun temelini oluşturan aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu kadınlara her projede yer veriyoruz” dedi.

HER PROJEDE KADINLAR DÜŞÜNÜLÜYOR

Başkan Tok, kadınlarla doğrudan irtibata geçmek ve onlarla diyalog halinde olmak için öncelikle onlara sosyal hayatta yaşama sevincini arttıracak hizmetleri kazandırmakla işe başladıklarının, her projede kadınları düşünerek hareket ettiklerinin altını çizerek, “Çok önemli bir sorumluluğumuz var. Kadın mutlu olursa, aile mutlu olur, aile mutlu olursa toplum mutlu olur” diye konuştu.

KADININ TOPLUMDA SAYGIN BİR YERİ VAR

Kadını, toplumun temelini oluşturan aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan tanımlayan Başkan Tok, “Kadının hayatın bütün alanlarında etkin birey olarak saygın bir yeri var. Önceki belediye başkanlığım döneminde Hanımlar Lokalimizi kadınlarımızın hizmetine sunarak onların sosyal yaşama bağlılığını sağlayan pek çok faaliyeti ile hizmete geçirdik.  Göreve geldiğimiz günden bu yana kadınlarımızla ilgili çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Hanımlar Lokalimizde yüzlerce kadınımız, tesisimizin tüm imkanlarından faydalanarak sosyal yaşamın içerisinde aktif bir şekilde yer almakta.

4 BİN KADINA KÜLTÜREL HİZMETLER

Kültür merkezlerimizde 4 bine yakın kadın, çeşitli branşlarda kurs görmekte ve el becerileri kazanmaktadır. Kadınlarımız için mutlu ve huzurlu bir aile tesis etmek için “Aile Okulu” eğitim seminerlerimizi ve söyleşilerimizi sürdürmekteyiz. Yine mahallerimizdeki parklarda oluşturduğumuz alanlarda kadınlar fitness ve kondisyon aletleri ile sağlıklı yaşam için spor yapabilmektedir.
    

UNKAPANI’NA YENİ VE MODERN HANIMLAR LOKALİ

Onca hizmetlerin yanı sıra yıkımı yapılarak yerine yenisi inşa edilen ve eşsiz mimarisiyle kompleks bir hizmet alanına sahip olacak olan Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezinde içerisinde kadınlara yönelik birçok hizmetin ve aktivitenin yapılacağı yepyeni, modern bir Hanımlar Kültür Merkezi yapılıyor.


    
ANNE OKULU

Yine, Baruthane Mahallesi Ihlamur Bulvarı üzerinde yapımı devam eden Selçuklu mimarisine uygun Camii ve Külliye içerisinde kadınlarımızın ders çalışabilecekleri, ibadetlerini gerçekleştirebilecekleri alanlar olacak. Son olarak, geçtiğimiz aylarda da tanıtımını gerçekleştirdiğimiz, ‘Her Anne Bir Okul’ sloganı ile açtığımız 'Anne Okulu' ile ‘Beşik sallayan ellerin dünyaya hükmeder’ sözünün muhatabı annelerin daha da bilinçlendirilmesi ve tecrübelerin birbirine aktarılmasını hedefliyoruz. Çünkü dünyaya gözlerini açan yavrularımızın ilk öğretmeni olan annenin eğitimi toplumun eğitimdir.”

DEREBAHÇE SOSYAL TESİSLERİNDE KADINLARLARA SPOR İMKANI

Sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde yön verilen çalışmalarla İlkadımlı kadınların yeri ve önemi unutulmuyor. Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından 6 dönüm alan üzerine inşa edilen Derebahçe Sosyal Tesisleri’nde kadınlara eğitim, sosyal ve sportif alanlarda çeşitli hizmetler sunulmakta.

Samsun’da hiçbir spor salonunda bulunmayan fitness, kondisyon ve spor aletlerinin bulunduğu Derebahçe Sosyal Tesisleri spor salonunda kadınların rahatlıkla spor yapabilmelerine imkan sağlanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.