banner388

İlk iş babalık

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV)’nın bünyesinde oluşturulan ilk iş babalık programı ile ilgili bilgi veren Saha Danışmanı Ekrem Gül, “Baba ben eşitim algısını kavradığı zaman şiddet de uygulamamış oluyor ve bu noktada da şiddeti önlemiş oluyoruz” dedi.

İlk iş babalık

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV)’nın bünyesinde oluşturulan ilk iş babalık programı ile ilgili bilgi veren Saha Danışmanı Ekrem Gül, “Baba ben eşitim algısını kavradığı zaman şiddet de uygulamamış oluyor ve bu noktada da şiddeti önlemiş oluyoruz” dedi.

10 Mart 2018 Cumartesi 12:55
İlk iş babalık

Samsun haber - Amazon Çarşısında stand açan Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV)’nın Saha Danışmanı Ekrem Gül, ilk iş babalık programıyla ve AÇEV’in işleviyle ilgili olarak “Anne çocuk eğitim vakfının baba destek programını bitiren babaların eğitimcileriyiz. Bu baba destek programı bilgiler veriyor ve bunları yaygınlaştırıyoruz. Babalık eğitimi alan babalar platformu kuruyor, o platformda ilk iş babalık adını alıyor ve başka babalar çocukların hayatlarında daha çok sorumluluk alalım, aktif olalım, hep annenin üzerinde yük kalmaması gerekiyor. Çocuğun babaya da ihtiyacı var mesajlarını veriyoruz. Kız erkek rolleri anlamında ciddi cinsiyet ayrımı yapmayalım. Çocuklarda kız işi, erkek işi olmasın. İnsanın ve işin cinsiyeti olmaz. İnsanların hayatında bunlar çakışma yaratıyor. Sorumluluklar cinsiyete göre değil yaşa göre, kavrayabileceği şekilde olsun. İnsanlara bunları özetliyoruz” diye konuştu.

“Babalara ulaşmaya çalışıyoruz”

İki tane amaçlarının olduğunu söyleyen Gül, “ Birincisi toplumsal cinsiyet eşitliği ve ikincisi de babanın çocuğun gelişimini desteklemesi. Bu anlamda AÇEV olarak babalara dönük hem bir eğitim var hem de bu şekilde platform var. Platformdan bahsedecek olursam. Mezun olan babalar stand kuruyor. Daha sonra kahvaltılar düzenliyorlar. 23 Nisan öncesinde 21 ve 22 Nisan’da Yeşilyurt AVM’de randevu aldık. Babalar olarak orada da bir farkındalık çalışması yapacağız. Stand kuracağız artı olarak çocuk oyunları oynayacağız.  Muhtarları, dernekleri gezip projelerimizi anlatıp babalara ulaşmaya çalışıyoruz. Anlattığımız zaman da çok güzel tepkiler alıyoruz. Baba destek programının 20 tane eğitimcisi var. SAMULAŞ’ın binasında belirli günlerde derslerimizi yapıyoruz. Bizim bir dönemde açtığımız kurs sayısı 7-8 civarında, eğittiğimiz baba sayısı da 100-120 civarında oluyor. Ama bir seneyi alacak olursak 250-300 civarında baba bizden mezun oluyor” şeklinde konuştu.

Olumlu yansıdığını görüyoruz”

Annelerden olumlu bildirimler aldıklarını söyleyen Gül,  “Eğitilen babalarla ilgili değişimler olumlu yönde oluyor. Biz bu bilgiyi aldık yaygınlaştıralım diye çabalıyorlar. Başka babalarda bunu öğrensin diye stand kurup faaliyet yapıyorlar. Bir de evde değişimler var. Biz babaların eşlerini de çağırıyoruz. Onlara da aynı bilgiyi verip bütünleştirmeye çalışıyoruz.  Annelerden geri bildirimler alıyoruz. Eşimiz özellikle çocuklarla daha önceleri göz teması bile kurmazdı ama şimdi çok yakından ilgilenmeye başladı diyorlar. Bir de toplumsal cinsiyet anlamında geri bildirimler var. Eşlerimiz artık bulaşık makinası boşaltmaya başladı diyen anneler var. Babanın evde sorumluluk almasını çocukta büyük derecede olumlu yansıdığını görüyoruz. Baskıcı erkeklik ruhunu babalık üzerinden imha etmeye çalışıyoruz. Babalık üzerinden gittiğiniz zaman baba ikna oluyor. Baba ben eşitim algısını kavradığı zaman şiddet de uygulamamış oluyor ve bu noktada da şiddeti önlemiş oluyoruz” diye ifade etti.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 12.03.2018 09:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
deniz sak 2018-03-10 14:20:36

Butun babalarin almasi gereken hem aile butunlugu hemde toplum icin cok onemli bir egitim egitimi aldiginizda cok dogru bildiginiz seylerin aslinda o kadarda dogru olmadigini anlayacak ve dogru davranis bicimlerini ogreneceksiniz bu egitimi almis bir baba olarak herkese tavsiye ediyorum

Avatar
Ercan 2018-03-11 14:18:57

Çocuğu sevmemizde bile yaptığımız bir çok hata olduğunu, doğru davranış biçimlerini öğreten eğlenceli bir program.Gazi hocaya teşekkürler..