banner388

"Gücümüzü toptan tüfekten değil, aklımızdan almalıyız"

El Veren İnsan Derneği (ELVİNDER) Başkanı Yeşim Gürsoy, eğitimin önemine değinerek, kişisel gelişim atölyelerinde eğitimleri tavandan tabana ulaştırmak için bütün destekleri kullanarak en iyi imkanları Samsun’la buluşturmayı planladıklarını söyledi.

"Gücümüzü toptan tüfekten değil, aklımızdan almalıyız"

El Veren İnsan Derneği (ELVİNDER) Başkanı Yeşim Gürsoy, eğitimin önemine değinerek, kişisel gelişim atölyelerinde eğitimleri tavandan tabana ulaştırmak için bütün destekleri kullanarak en iyi imkanları Samsun’la buluşturmayı planladıklarını söyledi.

24 Ekim 2017 Salı 09:34
"Gücümüzü toptan tüfekten değil, aklımızdan almalıyız"

Samsun HaberSon yıllarda eğitimde istenilen seviyelere ulaşmak yerine ülke olarak hızla gerilediklerini belirten ELVİNDER Başkanı Yeşim Gürsoy, “Hala daha tam bir sisteme oturtulmayan eğitim sistemimizden kaynaklanan boşlukların bizlere neler yaptığını gençliğimizden görsel ve yazılı basında çıkan haberlerin niteliğinden de üzülerek görüyor ve takip ediyoruz. Sokaktaki suç oranlarından, televizyonlarda bizlere kanıksatılmaya çalışan biz Türk toplumuna uymayan bütün değerlerin, aykırı tiplemelerin kanıksatılasına, silah, şiddet, uyuşturucu, mafya tiplemeleriyle aklımıza nakşedilen öğretilerin sonuçlarına kadar her şeyi fazlasıyla yaşıyoruz toplum olarak. Artık son yılların magazinsel terimiyle değerlendirecek olsan kötü insan olmak ‘in’, iyi insan olmak ‘out’” dedi.

NEREYE GİDİYORUZ?

Altın anahtarın eğitimde olduğunun altını çizen Gürsoy, “Hepimizin ‘nereye gidiyoruz’ sorusunu sorma vakti çoktan geçti. Korkuyorum telafisi olmayan toplumsal bölünmeler, büyük fikir ve kültürel çatışmalara sebep olacak sonuçlara doğru çekiliyoruz. Bir an önce devletin ve toplumun bütün kanalları bu konu için seferberlik ilan etmeli. Ülkeler bir tek topla tüfekle yıkılmıyor yakın tarihte çok acı bir şekilde yaşadık değerleriyle eğitim sistemiyle oynanarak da çökertilebiliyor. İşte bu yüzden toparlamanın kurtuluşun altın anahtarı eğitimdedir. Bunun bilincinde yıllardır yaptığımız bütün çalışmalarda ilk önceliğimiz olan çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” diye konuştu.

“İNSAN, ANCAK EĞİTİMLE İNSAN OLABİLİR”

25 Ekim tarihinde yapacakları eğitim ile ilgili de bilgi veren Gürsoy, “Bireysel eğitimlerin en çekirdek ailenin bilinçli büyümesi, gençliğin kendinden emin adımlarla ilerlemesi için birbirinden değerli eğitimcilerle şehrimizi buluşturacağız. Bu eğitimlerin tavandan tabana ulaşması için bütün destekleri kullanarak en iyi imkanlarla şehrimizle buluşturmayı planlıyoruz. Kişisel Gelişim Atölyesi de bunlardan bir tanesi. Bu atölyelere katılımı güçlendirmek, teşvik etmek, öğrenmeyi ve okumayı teşvik etmek için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Kant, ‘insan ancak eğitimle insan olabilir’ diyor. Eğitim her an, her alanda geliştirilmeli, sürekli hale getirilmelidir ki arkamızdan gelen neslin mükemmelliği de bu yönde ilerlesin. Başarıyı yakalayan her nesil, bu başarıyı arkasından gelen nesle aktarmaya devam ettiği sürece bu ülkenin kale duvarlarını kimse yıkamaz. Gücümüzü toptan tüfekten değil, aklımızdan almamız gerektiği zamanlardayız. 25 Ekim tarihinde gerçekleştireceğimiz ilk eğitimimize herkesi bekliyoruz. Algılarımızı genişletmek, ufkumuzu açmak, her bilgiyle yeni bir özgüven kazanmak istiyorsanız bizi takip edin” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.