banner388

Grup 333’ten Samsunhaber.COM Dergisi’ne samimi açıklamalar

Samsun’un eğlence mekanlarında marka haline gelen Grup 333 ile Samsunhaber.COM Dergisi olarak keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. 

Grup 333’ten Samsunhaber.COM Dergisi’ne samimi açıklamalar

Samsun’un eğlence mekanlarında marka haline gelen Grup 333 ile Samsunhaber.COM Dergisi olarak keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. 

21 Mayıs 2018 Pazartesi 14:41
Grup 333’ten Samsunhaber.COM Dergisi’ne samimi açıklamalar

Samsun haber - Sahne performanslarıyla hayranlarını etkileyen Grup 333, oluşum maceralarını ve gelecek planlarını Samsunhaber.COM Dergisi okurlarına anlattı. Bize Grup 333 nasıl diye sorarsanız hepsi çok iyi müzisyen :)

Biraz sizi tanıyabilir miyiz?

Engin Uysal: Ben grubun solistiyim. Bir de bayan solistimiz Selin Konay ve davulcumuz Nazım Ozan Bingöl var müsait olmadıkları için röportaja gelemediler. Müzik öğretmenliği mezunuyum, bir yanda da atanmaya çalışıyorum :)

Taşkın Avcı: 2017 yılının başında Grup 333'e dahil oldum. Sadece müzik yaparak geçimimi sağlıyorum. Aynı zamanda öğrencilere müzik dersi veriyorum. 

Ozan Aytaç: Bende alaylı müzisyenim. Harita mühendisliği okuyorum, son sınıf öğrencisiyim. 2014 yılından beri Grup 333 ile birlikteyim. Engin Uysal ile birlikte gurubun kurucu üyeleriyiz. 


Grup 333 nasıl bir araya geldi?

Engin Uysal: Didim'e yaz programı için gittik. Aslında Ozan Aytaç aradı beni ‘Engin gelip bas gitar çalar mısın’ diye, daha sonra solist gelmeyince şarkı söylemem için teklif geldi. O günden bu yana grubumuzun solistliğini yapıyorum. 


Ozan Aytaç: Hepimiz çok fazla mekanda çok farklı sanatçılarla çalıştık. Gerçekten oralarda ciddi sorumluluk sahibi insanlardık, işimizi ciddi yapmaya çalışıyorduk. 2012 yılı 2013 yılında Samsun'da eğlencenin tavan yaptığı dönemdir. Ama o dönemler müzik dışında bir sahne şovu vardı. Bir arada çaldığımız da ise en sevdiğimiz işi yapmaktan taviz vermeyelim dedik. Hatta uzun süre aç kaldığımız da oldu. Grup 333 bir bakıma böyle kuruldu.

Grubun ismi olan 333 sizin için ne ifade ediyor? 

Engin Uysal: Grubumuzun adını bize sordular, birbirimize baktık Nazım Ozan Bingöl Grup 333 olsun dedi. 3 kişi olduğumuz için böyle bir isim bulduk. Bir de fotoğraf çekinirken gülümseme olduğu için eğlenceli olur diye düşündük :) Hatta ilk aldığımız ücrette 333 TL oldu. 4 yıldır aktif olarak 5 kişi sahne alıyoruz.

Ozan Aytaç: Bir bir dönem 6-7 kişiye kadar çıktı. Bize sürekli grubunuzun adı neden Grup 333 diye soruyorlardı. Ama her zaman bir ismi anlamlı kılan yapılan işler oluyor. 

Grup 333'ü hangi müzik türü ifade ediyor?

Engin Uysal: Rock mekanına gidip rock çalıyoruz, pop mekanına gidip pop çalıyoruz, hatta düğüne gidip düğün havası çalıyoruz. 

Taşkın Avcı: Aslında hiç birisini çalmak için çalmıyoruz. Sadece müzik yapmak istiyoruz ve ne gerekiyorsa onu çalışıyoruz. Aslında sahnede hem eğleniyoruz hem de eğlendiriyoruz. 

Ozan Aytaç: Bu konuda açıklamamız gereken bir şey var. Her tarz müziği yapmayı genelde müzisyenler tasvip etmiyor. Ama bizim ekibimizde insanlar çok geniş perspektiflere sahip. Sahnede çaldığımız müziğe kendimizden bir şeyler katıyoruz, bu durumda da ne çaldığımızın önemi kalmıyor. Biz sahnede çalarken de sürekli diyalog halindeyiz.

Sahnede kendinize repertuar kısıtlaması yapıyor musunuz?

Engin Uysal: Sahnede repertuar kısıtlamamız yok sahnede mezdeke bile çaldığımız oldu. 

Ozan Aytaç: Sinop'ta çalarken birisi aradı ne tarz müzik yaptığımız soruldu. Arkadaşımızda Ankara'nın bağlarından Daft Punk'a kadar çaldığımızı söyledi :) Biz geçimimizi müzikten sağlıyoruz ve yaptığımız her tarz müzikten keyif alabildiğimiz için çok çeşitli organizasyonlarda sahne almamızı istiyorlar.

Samsun'daki eğlence kültürünü değerlendirir misiniz?

Engin Uysal: Samsun'daki dinleyici kitlesinden tam olarak memnun değiliz. 

Taşkın Avcı: Samsunlu olarak biz eğlenmeyi bilmiyoruz. Çünkü şehir dışından gelen birsi direk göze batıyor. Yurt dışından gelen tam göze batıyor. 

Ozan Aytaç: Samsun'da eğlenmeye giden insanlarda öz güven sorunu olduğunu gözlemledim. Sanırım mekana gittikleri zaman eğlenmekten, insanların gözünde farklı görünmekten korkuyorlar. Sahnede insanlara o samimiyeti vererek özgüveni aşmaya çalışıyoruz.

Grup 333'ün gelecek planları nelerdir?

Ozan Aytaç: Hepimizin asli öncelikleri var. Hepimizin meslek edinmek gibi bir çaba içerisindeyiz. Bu iş tek gelir kaynağı olarak çok şeyden faregat etmek zorunda kalıyorsunuz. Hepimizin başka planları var ama aynı şehirde olduğumuz sürece Grup 333'ü büyüteceğiz.

Engin Uysal: Evet, bir arada kalabildiğimiz kadar beraberiz fakat bireysel önceliklerimiz de olabiliyor. Şimdilik her şey yolunda...

Son olarak birbirinizi tarif etmenizi istesek nasıl tanımlarsınız?

ENGİN UYSAL

Taşkın Avcı: Engin fazla düşünceli ve çok detaycı, bazen iyi oluyor bazen de ters tepiyor.

Ozan Aytaç: Ben Taşkın'a katılıyorum, Engin çok fazla detaycıdır.


TAŞKIN AVCI

Engin Uysal: Taşkın bence Cihan Ceylan'ın çizdiği Düz adam Sami abi karikatürü :) Taşkın neyse o, bu yüzden bu şekilde tanımlıyorum...

Ozan Aytaç: Taşkın tam görev adamı, bir iş paylaşıldığı zaman ona odaklanıp elinden geleni yapıyor. 


OZAN AYTAÇ

Taşkın Avcı: Ozan'ı çok kısa bir şekilde özetleyebilirim. Kendisine bir hedef belirleyen ve oraya doğru ilerleyen birisidir. 

Engin Uysal: Ozan çok yönlü bir insan, Ozan dediğiniz zaman hep ilerisi anlamına geliyor.

NAZIM OZAN BİNGÖL 

Engin Uysal: Ozan nasıl bir çocuk, iyi müzisyen :)

Ozan Aytaç: Ozan nasıl bir çocuk, iyi müzisyen :)

Taşkın Avcı: Ozan nasıl bir çocuk, iyi müzisyen :)


SELİN KONAY

Engin Uysal-Ozan Aytaç-Taşkın Avcı: Selin çok kuğul bir insan. Kendisi 4 tane erkeğin arasında bir çiçek oldu.

MERT VOLKAN GÜN

Son Güncelleme: 21.05.2018 15:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.