banner388

Genç kızların kabusu: “Meme Büyüklüğü”

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Hayati Akbaş, kız çocuklarında aşırı göğüs büyüklüğü hem sağlık problemi hem de vücut şekillerinin kalıcı bir şekilde bozulabileceğini söyledi.

Genç kızların kabusu: “Meme Büyüklüğü”

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Hayati Akbaş, kız çocuklarında aşırı göğüs büyüklüğü hem sağlık problemi hem de vücut şekillerinin kalıcı bir şekilde bozulabileceğini söyledi.

18 Ekim 2017 Çarşamba 10:13
Genç kızların kabusu: “Meme Büyüklüğü”

Samsun Haber Kadınlarda meme büyüklüğünün ciddi bir rahatsızlık olduğunu belirten FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Hayati Akbaş, “Göğüslerin normalden büyük ve sarkık olması kadınlarda hem fiziksel hastalıkların sebebidir. Çünkü omuz ağrısı, bel ağrısı, baş ağrısı gibi hatta boyun ve bel fıtığı ameliyatlarına kadar giden fiziksel rahatsızlıklara sebep olduğu gibi aynı zamanda aşırı büyük göğüsler kadınlarda psikoloji olarak ciddi rahatsızlık kaynağıdır. Uygun kıyafet bulmakta zorlanırlar. Yazın pişikler, kokular oluşması ciddi anlamda onları psikolojik rahatsızlığa sokar. Görsel olarak da kadın kendini çok rahatsız edici görür. Bu nedenle kadınlar plastik cerrahlara gelerek ameliyat olmak isterler” dedi.

KIZ ÇOCUKLARINDA MEME BÜYÜKLÜĞÜ BEL AĞRILARINA DA YOL AÇAR

Kız çocuklarındaki göğüs büyüklüğünün ciddi bir rahatsızlık kaynağı olacağının altını çizen Akbaş, “Hem psikolojik hem de estetik açıdan ciddi bir sağlık sorunudur. Özellikle 14 – 15 yaşlardaki bazı kız çocuklarındaki göğüsler aşırı büyür. Bunlar arkadaşları tarafından da hemen fark edilirler. Bu göğüsleri bazen erken ameliyat etmek gerebilir. Bu çocukların fiziksel gelişimi tamamlanmadığı için aşırı büyük göğüsler omuzlarda askı gibi olur. Giydikleri sutyenin etkisiyle omuzlarda çukurluklar, sinirlere baskılar, boyunda ve belde ağrılar, hatta psikolojik bozukluklara kadar giden birçok fiziksel ve psikolojik rahatsızlıkların kaynağı olurlar” diye konuştu.

AŞIRI GÖĞÜS BÜYÜKLÜĞÜ KAMBURLAŞMAYA YOL AÇAR

Büyük göğüslerini kamufle etmeye çalışan kız çocuklarının göğüslerini omuzlarıyla saklamaya çalıştıklarını ve bu nedenden dolayı da kamburlaşabileceklerini ifade eden Akbaş, “Kalın ve kapalı kıyafetler giyerek de kapatmaya çalışırlar. Bu durum çocukların psikolojik gelişimlerini de çok olumsuz etkiler. Bu nedenle aileler çok dikkatle olması gerekir. Çocuklarının göğüs gelişimi noktasında onları mutlaka takip etmeleri gerekir. Aşırı göğüs büyüklüğünü düşündükleri çocuklarını mutlaka doktora götürmeliler. Göğüs büyüklüğünün altına yatan bir neden yoksa bunları mutlaka estetik plastik cerrahları tarafından çocuk gelişimini tamamlamadan ameliyatlarını yaparak çocukların üzerindeki meme yükünün azaltılması gerekir” şeklinde konuştu.

KIZ ÇOCUKLARININ MEME BÜYÜKLÜĞÜNDEN KURTULMANIN YOLLARI

Kız çocuklarının göğüs büyüklüğünden kurtulmaları için estetik plastik cerrahlarına gelmeleri gerektiğini belirten Akbaş, “Kız çocuklarında aşırı göğüs büyüklüğü ciddi bir sağlık sorunudur. Göğüsleri büyük olduğu için okula gitmeyen çocuklar, spora, faaliyetlere, denize, havuza gitmeyen kız çocukları var. Bunlardan bazılarının aileleri bunların tedavisinin olmadığını düşünüyorlar. Çocuğun gelişiminin tamamlanması gerektiğine inanıyorlar. Bunlar kesin ve doğru yaklaşım değildir. Bu çocuğun ameliyat için geç kalmasına, omurgasının tahrip olmasına, fıtığın gelişmesine, çocuğun vücut şeklinin bozulmasına hatta kalıcı bir şekilde kamburluk gelişmesine sebep olacaktır. Onun için aileler kız çocuklarının göğüs gelişimi konusunda çok duyarlı ve çok dikkatli olması gerekir. Büyük göğüslü kız çocuklarını mutlaka doktora götürmeli, onların altında yatan bir sebep olup olmadığını araştırmalıdır. Eğer altında yatan bir sebep varsa mutlaka tedavilerinin yapılması gerekir. Eğer bir sebep yoksa mutlaka estetik plastik cerrahi uzmanlarına giderek göğüs küçültme işlemleri ve göğüs toparlama işlemleri mutlaka yapılmalıdır. Aksi taktirde çocuklar psikolojik olarak bir yıkım içerisine girerler. Özgüvenlerini kaybederler ve vücutlarının şekli kalıcı bir şekilde bozulur. Daha sonra bunları düzeltmek için de imkansız hale gelebilir”

Son Güncelleme: 18.10.2017 18:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.