banner388

Esnaflar Atakum’u neden tercih ediyor?

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler, Atakum’un nüfus kalabalığı sebebiyle esnaf tarafından daha çok tercih edildiğini vurguladı.

Esnaflar Atakum’u neden tercih ediyor?

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler, Atakum’un nüfus kalabalığı sebebiyle esnaf tarafından daha çok tercih edildiğini vurguladı.

12 Şubat 2018 Pazartesi 10:31
Esnaflar Atakum’u neden tercih ediyor?

Samsun haber - Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler, Atakum’a gerçekleşen yığılma ve esnaf olmak hakkında açıklamalarda bulunarak, “Atakum’a doğru açılmamız lazım, Atakum da imar yönünden, şehircilik bakımından güzel bir yer. Bu yüzden insanlar o tarafa doğru kayıyor. İnsanlar o tarafa doğru kaydıkça da esnafımız da o tarafta iş yeri açmaya çalışıyor” diye konuştu.

“Atakum’a doğru açılmamız lazım”

Atakum’un sonradan şehirden ayrı bir şekilde imarlaşmaya geçen, güzelleşen bir ilçe olduğunu belirten Güler, “Halkımız da orayı tercih ediyor, dışarıdan gelen memurlar, bürokratlar o tarafı tercih ediyor. Tercih etmelerinin bir nedeni de şehirde bir betonlaşma, yığışma oldu, şehir tıkandı. Göç alan bir şehiriz. Atakum’a doğru açılmamız lazım, Atakum da imar yönünden, şehircilik bakımından güzel bir yer. Bu yüzden insanlar o tarafa doğru kayıyor. İnsanlar o tarafa doğru kaydıkça da esnafımız da o tarafta iş yeri açmaya çalışıyor. Esnaflarımız halkımıza hizmet vermek için o tarafta bir yoğunluk oluşturuyor. Bu durum bir yandan trafiği de etkilemektedir. İkiye bölünmüş gibi gözükse de esnaf açısından da, insanımız açısından da trafik açısından da güzeldir” dedi.

“Bizden fikir de alabilirler”

Esnaf olmak sanıldığı kadar kolay bir şey olmadığını da söyleyen Güler, “İş yeri açmadan önce çok tartmaları, biçmeleri lazım. Herkes kendi işini yapmalı, başka bir işe girmemeli, bildiği mesleği yapmalı, düzgün yapmalı, kanunlara uyarak yapmalı, iş yerini açmadan önce hangi sorumluluklar gerekiyor bunları danışmalı. Bizim kapımız her zaman açık, bizden fikir de alabilirler. Belediyelere de sormaları gerekir. Önce kendi teşkilatından, belediyelerden fikir almalı. Civardaki halktan fikir almalı ki yarın başına bir sıkıntı gelmesin, esnaflığını da rahat yapsın, hizmetini de rahat yapsın. Her yerde her esnaflık yapılmaz, oradaki ihtiyaca göre cevap verecek şekilde dükkan açarlarsa kendileri için de iyi olur, esnaf için de iyi olur, belediyeler de zorda kalmaz, biz de zorda kalmayız, sonuç güzel olur” şeklinde konuştu.

“Her şeyin bir merkezinin olması şehir ve halk açısından da iyi”

Atakum’a olan yığılmanın nedeninin bir nedeninin de eğlence sektörü olduğunu söyleyen Güler, “Atakum’a bir de eğlence yönünden kaydı insanlar. Tabii ki her şeyin bir merkezinin olması şehir ve halk açısından da iyi. Dağınık olması hem kontrol açısından, hem de güvenlik, emniyet açısından da zorluklar yaratmaktadır ama bir yerde olduğu zaman ona göre tedbirler alınır. Hem halkımız güvenli bir şekilde oralarda eğlenir, hem de esnafımız toplu bir şekilde oralarda olduğu zaman daha sağlıklı bir şekilde para kazanma imkanlarını bulurlar. Bu vesileyle de sadece Atakum değil, Samsun’daki esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı kazançlar diliyorum” dedi.

Haber: Dilek Alabulut

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Filiz Kurt 2018-02-12 14:11:06

Çok güzel içine ettiniz Atakum'un aç müteahhitler iyi şiştiler sayenizde, her yeri çok güzel betona çevirdiniz tabrikler hepinize resmisi ne de sivili ne de!

Avatar
Necati 2018-02-12 19:29:47

TESPİTİNİZ ÇOK YERİNDE.FAKAT ATAKUMDA KİRALIK DÜKKAN BULMAK YOK DENECEK KADAR AZ.DÜKKAN OLACAK YERLER ZAMANINDA DAIRE YAPILMIŞ.ŞİMDİ DÖNÜŞÜMÜ MUVAFAKATNAMEYE BAĞLI.BUNA BİR ÇÖZÜM BULUNSA YA.

Avatar
Engin 2018-02-13 18:35:03

Atakum bu hizla giderse toprağı saksıda göreceğiz