banner388

Erdoğan Çakmak: “Bunun adı yüzsüzlük!”

Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, Toplu sözleşmelerde yetkili olan Memur Sen, geçtiğimiz gün Devlet Personel Başkanlığı’na sunduğu teklifte 77 TL toplu sözleşme ikramiyesinin yetkili sendika üyelerine 204 TL, diğer sendika üyelerine 102 TL ödenmesine tepki göstererek, bunun adının yüzsüzlük olduğunu söyledi.

Erdoğan Çakmak: “Bunun adı yüzsüzlük!”

Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, Toplu sözleşmelerde yetkili olan Memur Sen, geçtiğimiz gün Devlet Personel Başkanlığı’na sunduğu teklifte 77 TL toplu sözleşme ikramiyesinin yetkili sendika üyelerine 204 TL, diğer sendika üyelerine 102 TL ödenmesine tepki göstererek, bunun adının yüzsüzlük olduğunu söyledi.

27 Temmuz 2017 Perşembe 11:45
Erdoğan Çakmak: “Bunun adı yüzsüzlük!”

Samsun HaberMemur Sen, “2017-2018 Toplu Sözleşme Tekliflerini” geçtiğimiz gün Devlet Personel Başkanlığı’na teslim etti. 4. Dönem Toplu Sözleşme’nin 7. Maddesinde bulunan ‘77 TL toplu sözleşme ikramiyesinin yetkili sendika üyelerine 204 TL, diğer sendika üyelerine 102 TL ödenmesi’ maddesine Kamu-Sen üyeleri tepki gösterdi.

BUNUN ADI YÜZSÜZLÜK

Teklife tepki gösteren Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, “Bir yetkili sendika kendi üyelerine 204 TL, yetkili olmayan sendika üyelerine de 102 TL ödenmesini istiyor. Yetkili memur sendikasının yönetiminin ilk talebi bu olabilir mi? Bu bir komedidir. Bu konuda dünyada tarih yazdılar. Diğer sendikaların üye sayılarının sıfıra inmesini istiyorlar. Çünkü üyelerin kendi sendikalarına gelmelerini istiyorlar. Bu adil olmayan rekabeti daha da rezil hale getirecektir. Her şeyin kendi ellerinde olmalarını istiyorlar. Bunu da taleplerinin içerisine yazdılar. Maaş zammı ile ilgili yüzde 10’luk bir artış talebi var. Bizim taleplerimizin çok dışında bir taleptir. Onların en başta talep ettikleri toplu sözleşmeden doğan memur sendika aidatlarının yetkili sendika üyelerine 204 TL, diğer sendika üyelerine de 102 TL olarak düzenlenmesini talep ediyorlar. Artık bunun adına ben yüzsüzlük diyorum. Yaklaşık 7-8 yıldır yetkililiği elinde bulunduran bu sendika zihniyetine biz yüzsüzlük diyoruz. Bu arkadaşlar artık aşmış” dedi.

BİZİM TALEBİMİZ MEMURU İLGİLENDİRİYOR

Bu toplu sözleşme taleplerinde kendilerinin de taleplerinin olacağını ifade eden Çakmak, “Bizde Sağlık Bakanlığının Personel Daire Başkanlığına geçtiğimiz gün itibariyle bu taleplerimizi ilettik. Bunlar sadece onların talebi ve bu talep eylem haline dönmedi. 1 Ağustos itibariyle bir görüşme masası olacak. Burada hükümet ile bir görüşme yapacaklar. Bizde taleplerimizi bir dosya halinde Kamu-Sen olarak sunduk. Talepler incelenecek. Her iki sendikanın da talepleri incelendiğinde memurları temsil için o masada yetkilendirilmiş sendikanın istediklerinin ne kadar şahsi talepler olduğunu, bizim istediklerimiz ise ne kadar memur ve aileleri ilgilendirdiklerini görebiliyoruz. Bizim yaptığımızın olması için de bu konuyla ilgili bu taleplerinin toplu sözleşme masasında değerlendirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

MEMUR-SEN’İN TALEBİ KABUL OLURSA ORTALIĞI YIKARIZ

Memur Sen’in talebinin kabul edilmesi halinde tepkilerinin sert olacağını belirten Çakmak, “Bunun adı yüzsüzlüktür. Bizim sivil toplum kuruluşlarıyız. Bizlerin talepleri üye olsun olmasın, bütün kamu kuruluşundaki çalışma barışını zedelemeyecek, yeni kapı ruhuna yansıyacak her kesimden insanı mutlu edecek talepler olmalıdır. Bu akıl sır değildir. Hükümet yaklaşık 1 milyon memur sen üyesine 102 TL fazla para verebiliyorsa, bütün memurlarımıza 200’er TL fazla para verebilir demektir. Bu insanları Kurban Bayramı öncesi mutlu eder.  Memur Sen’in istediğin talep gerçekleşirse facia olur. Biz ortalığı yıkarız. Şuanda bir şey yapamıyoruz, sadece kınama mesajları yayınlıyoruz. Talepler 1 Ağustos’ta başlıyor. Hükümet tarafı da bunu imzalarsa o zaman bizim tepkimiz de çok sert olur. Bizim dostluğumuz çok güzeldir ama düşmanlığımızı kimse tatmasın. O zaman kılıçların çekildiğini herkes görür. Bu teklife şiddetle karşıyız. Bunun görgüsüzlükten başka, iş bilmezlikten başka ve gücün karşısında şaşırmış şımarık bir çocuk esnasında ‘ben her şeyi yaparım, isterim’den başka hiçbir bir açıklaması yoktur. Gerçekten üyelerini düşünen sendikalar ‘milletin sendikasıyız, milletin adamıyız’ diyen ve Cumhurbaşkanının arkasından yürüyen bir sivil toplum kuruluşu böyle hadsizce talepte bulunamaz. ‘Milletin adamıyım’ diyenlere yakışırca hareket etmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 27.07.2017 11:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
enver 2017-07-27 14:18:47

kabul edilse bile ben bu parayı almam,iade ederim.

Avatar
İbrahim kaygusuz 2017-08-02 19:39:21

Tamamen haksızlık olur ve ayrımcılık tır,,,,