banner388

'Ejderya' Gökhan Tevek İle Çok Özel Röportaj

Bir proje için Samsun'a gelen İnstagram fenomeni Gökhan Tevet ile hayatı ve videoları hakkında konuştuk.

'Ejderya' Gökhan Tevek İle Çok Özel Röportaj

Bir proje için Samsun'a gelen İnstagram fenomeni Gökhan Tevet ile hayatı ve videoları hakkında konuştuk.

05 Eylül 2016 Pazartesi 15:46
'Ejderya' Gökhan Tevek İle Çok Özel Röportaj

Çekmiş olduğu ejderya videoları ile interneti kasıp kavuran Gökhan Tevek, bir reklam filmi için Samsun'a geldi ve biz de samsunhaber.com olarak kendisiyle çok keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Gelin hep beraber bizi kahkaha krizine sokan ve  İnstagram fenomeni haline gelen Gökhan Tevek'i daha yakından tanıyalım.

Nevin Aydoğan: Öncelikle bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Gökhan Tevek: 1989 yılında Düzce'de doğdum. Çukurova Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı mezunuyum. Hiçbir zaman bölümümle alakalı bir şeyler yapmak istemedim. Sosyal medyada kısa videolar çekmeyi seviyorum, aynı zamanda müzisyenim. Şu an iş olarak sosyal medya ve sosyal medya reklamcılığı alanında çalışmaktayım. İstanbul'da yaşıyorum ve bekarım.

Nevin Aydoğan: Sosyal medyada video çekmeye nasıl başladınız?

Gökhan Tevek: Vine'da çok sevdiğim iki yakın dostum videolar çekiyordu ve çok sayıda takipçiye ulaşmışlardı. Ben de onların yanına sık sık giderdim ve 'Gökhan bizi bir çeker misin? Haydi Gökhan akılmıza bir fikir geldi' derlerdi. Bu durumdan çok sıkıldım ve ben de çekeceğim dedim. Vine'ın bittiği dönemlerde girdim. Sonradan İnstagram'a geçtim ve hergün stabil olarak videolar çekip yüklemeye başladım. Şu anda 800 küsür videom var. Bir iş gibi hergün hiçbir ücret beklentisi olmadan insanlara düşündüğümüz şeyleri, hayattaki tespitleri trajikomik bir şekilde sunmaya başladım. Yeri geldi çok saçma videolar da çektim. Onlara yokluk videoları diyoruz. Gerçi çok çok kötü videolar değil. Bundan 1 ay öncesine kadar 62 bin takipçim vardı. Bir karakter oluşturdum 'Türk efsanesi' adı altında hikayeler anlatmaya başladım. Sonra 'ejderya' hikayesini anlattım ve patladı. Bu videonun bu kadar patlayacağını düşünmemiştim. Şu an 455 bin oldu bu rakam. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aslında sadece Ejderya ile piyasaya girseydim böyle bir başarıyı yakalayamazdım. Ejderyayı görüp profilime giren insanlar bu işte bir alt yapımın olduğunu bir geçmişim olduğunu görüp de profilimde kaldılar. İnsanlar artık bana sadece sen hikaye anlat diyor, talep bu yönde.

Nevin Aydoğan: İnsanların tepkisi nasıl, kötü eleştiriler alıyor musunuz?

Gökhan Tevek:  İnsanlar bana artık son 1 aydır 'ejderya' diyor. İnsanların yüzde 99'luk kesimi beni ve videolarımı seviyor. Kalan yüzde 1'lik kesimin ise art niyetli yaklaşımlarını gördüğüm zaman engelliyorum. O onların terbiyesizliği bu nedenle de çok takmıyorum. Eleştiriye açık bir insanım ama bunun içine ailem, eşim, dostum şahsım girdiği zaman hoşuma gitmiyor. O insanları umursamıyorum, umursamayacağım.

Nevin Aydoğan: Videolarınızda konu seçimini nasıl yapıyorsunuz?

Gökhan Tevek: Konu seçiminde gündeme hiç girmiyorum, ben mizah yapıyorum ve siyasetle işim olmaz. Amacım insanları güldürmek, onlara mesaj vermek yönlendirmek değil. 

Nevin Aydoğan: Siz en çok kime yada kimlere gülüyorsunuz?

Gökhan Tevek: Ben sosyal medyada en çok Cem Gilinoğlu, Aykut Elmas, Osman Çengel, Yunus Emre Ballıoğlu'yu beğeniyorum. Sosyal medya dışında ise Cem Yılmaz'ın eline kimse su dökemez. Leyla ile Mecnun dizisinde karakterlerin hepsine ama özellikle ve özellikle 'İsmail Abi' karakterine bayılıyorum. İdolüm,Serkan Keskin. Benim kafam İsmail Abi kafası. Umarım birgün onunla birlikte bir projede yer alma şansı bulabilirim. 

Nevin Aydoğan: Videolarınızı izleyenlerin aklına uyuşturucu madde mi kullanıyor acaba sorusu geliyor, bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

Gökhan Tevek: Evet bu soruyla sık sık karşılaşıyorum. Benim burnumda bir doğum lekesi ve kılcal damar çatlaması var. O nedenle burnum yer yer kızarıyor. Herkes soruyor, hatta sormaktan da ziyade yargısız infaz yapıyorlar. Ben hiçbir şekilde uyuşturucu madde kullanmıyorum. Kullanılmasını da tasvip etmiyorum. Özellikle de küçük yaştaki kardeşlerime bu konuda çok çok dikkatli olmalarını öneriyorum. 

Nevin Aydoğan: Bu işten para kazanılabiliyor musunuz yada ne şekilde para kazanılır?

Gökhan Tevek: Evet kazanıyorum. Takipçin arttıkça daha çok insana hitap ediyorsun. Bir nevi kaşen artıyor. Sosyal medyada reklam yaptığında 'Sen de mi reklam yapıyorsun' gibi tepkiler alıyorsun. Ben eğer sosyal medyada var olacaksam hayatta kalmam lazım. Hayatımı idame ettirebilmem için. Reklamı sevmeyen bir insanım. Sosyal medyada yaptığım reklamlarda da mizahı kullanıyorum. İnsanlar sıkılmasın, gülsün,paylaşsın. Aynı zamanda o videonun içinde o ürünü görsün. Anlaştığım firmalarla bu prensiple çalışıyorum. 

Nevin Aydoğan: İnternette fenomen olmak isteyen kişilere neler söylemek istersiniz, neler tavsiye edersiniz?

Gökhan Tevek: Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Özgürlüğünüz tamamen kısıtlanıyor. Her hareketiniz gözlemleniyor. Fenomen kelimesini sevmiyorum ama internette belli bir kitleye sahip olmak istiyorsanız da emek vermeniz gerekmekte. Durduk yere hiç birşey olmuyor. Ben doğallıktan yanayım. Çekmiş olduğum videolarda bir şeylerden esinleniyorum tabiki ama hiçbir zaman emeğe haksızlık yapıp hi kimsenin çekmiş olduğu videonun aynısı da yapmadım, yapmam da.

Nevin Aydoğan: Bundan sonraki hedefleriniz nelerdir?

Gökhan Tevek: Tiyatroyla ilgili bir eğitim almadım, ama bunun eğitimini alıp oyuncu olmak istiyorum. Doğaçlama yapmayı çok seviyorum. Sosyal medyadaki gücümden dolayı oyunculuk yapmak istemiyorum bu benim her zaman hayalimdi. Kamera önü eğitimimi aldıktan sonra ve kendimi hazır hissettiğimde sanat için soyunacağım. Ejderya videoları devam edecek. Hergün bir video paylaşıyorum bu benim sorumluluğum. İnsanlar güzel şeyler sunmak istiyorum ve yapmış olmak için yapmayı sevmiyorum. Şu anda Yunus Emre Ballıoğlu, Osman Çengel, Cem Gilinoğlu ile beraber bir sinema filmi yazıyoruz. 

Nevin Aydoğan: Samsun'u nasıl buldunuz?

Gökhan Tevek: Samsun'a ilk gelişim. İlk düşüncem çok boş geldi, sanırım bu pazartesinin vermiş olduğu bir görüntü. Güzel, sessiz, sakin, tatlı ve enerjisi yüksek bir şehir. 

 

Son Güncelleme: 10.10.2016 14:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.