banner388

Düğün fotoğraflarında yeni trend

Samsunlular artık düğün fotoğraflarında stüdyo çekimi yerine 19 Mayıs Kuş Cenneti, Doğu Park, Batı Park, Amisos Tepesi gibi yerleri tercih ediyor.

Düğün fotoğraflarında yeni trend

Samsunlular artık düğün fotoğraflarında stüdyo çekimi yerine 19 Mayıs Kuş Cenneti, Doğu Park, Batı Park, Amisos Tepesi gibi yerleri tercih ediyor.

04 Temmuz 2017 Salı 18:10
Düğün fotoğraflarında yeni trend

Samsun Haber – Evlenip mutlu bir yuva kurmak isteyen çiftler, düğünlerinde fotoğrafçıları vaz geçilmez bir parça olarak görüyor. Fotoğrafçılarda yaz aylarının gelmesiyle düğün sezonuna start verecekleri günleri büyük bir heyecanla bekliyor.

“Telafisi Olmayan Tek Meslek Dalı”

Samsun’un 19 Mayıs İlçesinde 17 yıldır fotoğrafçılık yapan Alparslan Çırak, mesleğini yıllarca severek yaptığını belirterek, “Bizim mesleğimiz çok zor, zahmetli, bir o kadar da eğlenceli meslek dalı. Bu mesleği icra ederken hayal dünyalarınızı sonuna kadar zorlamanız gerekiyor. Sonuçta biz fotoğrafçılar, telafisi olmayan tek meslek dalıyla uğraşıyoruz. Nedeni şöyle: İnsanlar düğünlerini yaparken bizlere verdikleri işlerde hata istemiyorlar. Hayatta düğün bir kere yapılıyor. Bu nedenle yapılan işlerde bir aksilik olduğunda telafisi de olmuyor. Ama Rabbime şükürler olsun, böyle bir problemle karşılaşmadım. Çünkü yaptığın işi ciddiyetle yaparak müşterilerimin beğenisini kazanıyorum. Bu meslekte, bazen insanların beğenisini kazanabilmek aldığın paranın çok önünde oluyor” diye konuştu.

“İnsanlar Doğal Ortamı Daha Çok Beğeniyor”

Fotoğrafçılık sanatında insanların artık stüdyo ortamından vaz geçerek doğal ortamları tercih ettiğine değinen Çırak, “İnsanlar doğal resimlere ağırlık veriyor. Önceki yıllarda stüdyo ortamlarında gelin damat fotoğrafı çeker, yapay fotoğraf albümü verirdik. Ancak yıllar insanları da doğal ortamlara itti. Dış çekim dediğimiz albüm çekimleri yapıyoruz. Bu bizim ve evlenecek olan çiftler için biraz daha zahmetli oluyor. Fakat yapılan işçilik albüm haline geldiğinde görsel olarak aşırı doyurucu oluyor. Dış çekimler hava şartları uygun olduğunda yorucu ve bir o kadarda eğlenceli oluyor. Evlenecek çiftler, daha çok doğanın havayla buluştuğu alanları tercih ediyor. Örneğin, 19 Mayıs Kuş Cenneti, Doğu Park, Batı Park, Amisos Tepesi gibi doğanın fotoğrafa katkı sağlayacağı alanlar tercih ediliyor” diye konuştu.

Haber: Ekrem BİRCAN   

Son Güncelleme: 04.07.2017 20:03
Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsunhaberDüğnFoto
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zafer 2017-07-04 18:35:45

Evet kendisinin isi için çok uğraştığını biliyorum.benim cekimde beraber dış cekimdeydik..harkulade bir çalışma yaptı..çok teşekkür ediyorum kendisine

Avatar
Zafer 2017-07-04 20:19:17

Bu arkadaşı tanıyorum geerçekten iyi iş çıkartıyor

Avatar
... 2017-07-04 21:37:29

Gerçekten işini severek yapan üstatlardan..