banner388

“Çöken bir binayı yeniden dikersiniz ama...”

Ağrı’dan Samsun’a inşaatta çalışıp memleketindeki ailesinin geçimini sağlamak için gelen bir işçi diğer meslektaşlarına mesaj vererek, “Sakın sosyal güvencesiz hiçbir inşaatta çalışmayın. Hiçbir şey sizin hayatınızdan daha önemli değil” diyor.

“Çöken bir binayı yeniden dikersiniz ama...”

Ağrı’dan Samsun’a inşaatta çalışıp memleketindeki ailesinin geçimini sağlamak için gelen bir işçi diğer meslektaşlarına mesaj vererek, “Sakın sosyal güvencesiz hiçbir inşaatta çalışmayın. Hiçbir şey sizin hayatınızdan daha önemli değil” diyor.

15 Ağustos 2017 Salı 17:40
“Çöken bir binayı yeniden dikersiniz  ama...”

Samsun Haber - Ağrı’dan Samsun’a inşaatta çalışıp memleketindeki ailesinin geçimini sağlamak için gelen ve inşaatlarda işçilik yapan Recep Batın, diğer meslektaşlarına mesaj veriyor. İnşaat işçiliğinin her insanın yapamayacağının altını çizen Recep Batın, mesleğinin olumlu ve olumsuz yanlarını da anlatarak, “Bir apartmanın veya bir sitenin ne kadar zor şartlarda meydana getirdiğimizi içinde oturan insanlar hiçbir zaman bilemez. O binalarda her bir işçinin alın teri var. Ancak bu binaları yapan arkadaşlarıma sesleniyorum. Sakın sosyal güvencesiz hiçbir inşaatta çalışmayın. Hiçbir şey sizin hayatınızdan daha önemli değil” dedi.

“Çöken bir binayı yeniden dikersiniz, ama giden bir can asla geri gelmez!”

İnşaat işçiliğinin en zor meslek dallarından biri olduğunu belirten yirmi yıllık inşaat ustası Recep Batın, inşaatçılığın zeka gerektiren bir iş olduğunu söylüyor. Batın, “Bazı insanlar evinde musluk bile tamir edemez. İşte bu mesleğin ne kadar hassas bir meslek dalı olduğunu buradan anlayın.  Bir yapının inşaatı esnasında kendi güvenliğimize önem verirken çevre güvenliğine de önem vermeliyiz. Çevreyi ve kendimizi güvenliğe alıp öyle çalışmalıyız. Her ne kadar dikkatli davransanız da bazen iş kazaları olabiliyor. Bu da mesleğin bir cilvesi ve takdiri İlahi…  Ancak çöken bir inşaat yeniden dikilebilir. Ama giden bir can yeniden yerine gelmez. Bu nedenle çok dikkatli çalışılmalı. Önce emniyet, sonra iş…” diye konuştu.

“Türk, Kürt. Laz… Hepimiz kardeşiz, aynı vatanın evlatlarıyız”

Doğu ve Güneydoğu’da inşaat işçiliği yapan işçilerin Karadeniz’de çalışmaktan çekindiğine değinen Recep Batın, “Oysaki çekinecek bir durum yok. Türk, Kürt, Laz, Çerkez… Hepimiz kardeşiz. Aynı bayrağın altında yaşayan tek bir devletin evlatlarıyız. Kars’ta nasıl Türk Bayrağı dalgalanıyorsa Edirne’de de aynı bayrak sallanıyor. Samsun’da da aynı bayrak sallanıyor. Bu nedenden bilinçli bir insanın çekinmemesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Son yılların sorunu Ortadoğulu mülteciler”

Önceki yıllara göre inşaatların arttığını ancak işçilerin gelirlerinin düştüğünü belirten Recep Batın, “Bunun ana nedeni Ortadoğu’dan gelen mülteciler. Örneğin biz günlük yevmiye olarak 100 TL alıyorsak onlar daha ucuza çalışıyorlar. Buda bizim çalışma alanlarımızın daralmasına neden oluyor. Onlarda çalışsın. Sokaklarda dilencilik yapmasınlar. Fakat ne kendi haklarını ne de bizim hakkımızı yedirmesinler. Hepimiz ekmek parası için çalışıyoruz. Onlar piyasayı düşürünce biz ya çok ucuza çalışıyoruz ya da iş yapamıyoruz. Bu da bizi olumsuz yönde etkiliyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Ekrem BİRCAN    

Son Güncelleme: 15.08.2017 18:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.