banner388

Camideki tuvalet ücretine cemaatten tepki!

Samsun’un İlkadım ilçesi, Yeni Karakol Camii'nde tuvalet ücretlerinin artması ibadet etmek için camiye gelen vatandaşın sabrını taşırdı.

Camideki tuvalet ücretine cemaatten tepki!

Samsun’un İlkadım ilçesi, Yeni Karakol Camii'nde tuvalet ücretlerinin artması ibadet etmek için camiye gelen vatandaşın sabrını taşırdı.

02 Haziran 2017 Cuma 10:54
Camideki tuvalet ücretine cemaatten tepki!

Samsun Haber - Samsun ‘un İlkadım İlçesi, Yeni Karakol Camii Tuvalet ücreti 1 lira 50 kuruş oldu. Cami tuvaletinde yaşanan bu durum, camiye ibadet etmek amacıyla gelen cemaatin sabrını taşırdı.

“Simit ve Su Ücreti, Tuvalet Ücretine Eşdeğer”

Yeni Karakol Camiinde yaşanan bu duruma cemaat bir anlam veremiyor. Camilere ibadet için gelip mecburen ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kaldıklarını veya tuvalet ihtiyaçları olsa bile bu ihtiyacı karşılamaktan kaçındıklarını dile getiren cami cemaati, “Biz ibadet amacıyla camiye geliyoruz. Ancak ister istemez tuvalet ihtiyacımız da oluyor. Mecburen tuvaletleri kullanıyoruz. Tuvalet kapısına asılan levhada ki ücreti de ödemek zorunda kalıyoruz. Yahu dışarıda simit yesek, üzerine de su içsek aynı paraya geliyor. Hem parası olmayanlar ne yapacak? İhtiyaçlarını karşılamayacak mı? Bu uygulama camilerden kalkmalı. Biz İslam ülkesiyiz. Böyle dayatmalar olmamalı” diye şikayet ediyor.

Peki, Toplanan Tuvalet Paraları Nereye Gidiyor?

Camiye ibadet amacıyla giden cemaat, tuvalet ihtiyacını karşılamak için ödedikleri 1 lira 50 kuruşun biriktirilerek cami derneğine bağışlandığı bilgisini verdi.

“Sen İşine Bak Kardeşim”

Samsunhaber. com ekibi olarak cami tuvaletlerinde yaşanan bu ilginç tabloyu caminin imamına ‘tuvalet ücretleri çok değil mi?’ diye sorduk. Yeni Karakol Camii’nde görevli imam ise, “Sen işine bak kardeşim. Onlara uyma sen…” ifadelerini kullandı.

Haber: Ekrem BİRCAN

Son Güncelleme: 02.06.2017 11:30
Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsunhaberTuvaletler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Atsız 2017-06-02 11:12:01

Camiler kâr amacı güden şirket haline gelmiş. Ödenekleri zaten çok değil mi? Bu paralar nereye gidiyor?

Avatar
Kader cetinkaya 2017-06-02 14:39:09

Bu uygulama hicbir ulkede yok yeni yetisen nesili camiye sokmak zor iken bu durumda nasil girer bi camimize vc veren versin vemeyenden diretmeyin Allah rizasi icin herseyden rant beklemeyin zaten bizim insanimizdan her xuma her bayram istedinizde cebine muhakkak ayiriyor sizin icin camimiz icin para birakin olan var olmayan var disunsene adamin cebnide para yok namaz kilcak abdest olmasi icin vc kullanmasi lazim ve para yok ne yapsin girmesinmi yaziklar olsun bu arada bi imamama yakistiramadim herkez isine deil herkez edebine bakacak bence tesekkurler

Avatar
Salih 2017-06-03 06:27:34

Utanç verici bir uygulama. Heryeri rant kapısı olarak görmeye başladı lar hergün kavga çıkıyor küfürler havada ucusuyor.caminin duvarinami isiyecek vatandaş? ?????

Avatar
ahmet 2017-06-03 10:16:25

cakallar zaten millet cuma gunleri buton bagis yapiliyo soyguncular, ibadedete gelmis olanin parasini alıyorlar