banner388

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu Başkan Togar

Samsun’da bir haber ajansının geçtiğimiz günlerde yaptığı Tekkeköy ilçesindeki hava kirliliği haberini yalanlayan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 16 ay önce kendisi basın mensuplarını çağırıp, başkanlık yaptığı ilçesinin Türkiye’nin en kirli, en zehirli ilçesi haline geldiğini söylemişti.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu Başkan Togar

Samsun’da bir haber ajansının geçtiğimiz günlerde yaptığı Tekkeköy ilçesindeki hava kirliliği haberini yalanlayan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 16 ay önce kendisi basın mensuplarını çağırıp, başkanlık yaptığı ilçesinin Türkiye’nin en kirli, en zehirli ilçesi haline geldiğini söylemişti.

01 Temmuz 2017 Cumartesi 19:42
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu Başkan Togar

Samsun Haberİhbar Haber Ajansı Samsun Bölge Müdürlüğünde görevli muhabir Erdi Demür’ün 28 Haziran 2017 tarihinde abonelerine servis etmiş olduğu “Türkiye’nin en kirli havası Samsun’da” başlıklı haberinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonunun günlük verilerini yayınlayarak Tekkeköy ilçesinin havası, ‘165 sağlıksız, hava kalitesi sağlığınızı olumsuz etkileyecek seviyededir’ ile Türkiye’nin en kalitesiz havası olduğu haberini paylaşmıştı.

Bu haberin üzerine başka gazetelere açıklama yapan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, sert bir dille haberi yalanlayarak, haberi yapanlara tepki göstermişti.

16 AYDA NE DEĞİŞTİ

Oysa ki, Togar bundan 16 ay önce 25 Şubat 2016 tarihinde yine İhlas Haber Ajansı’ndan muhabir Gökhan İçkilli ile birlikte diğer gazetecileri Tekkeköy ilçesine çağırarak, Tekkeköy ilçesinin Türkiye’nin en kirli, en zehirli ilçesi haline geldiğini söylemişti. Başkan Togar o günkü açıklamasında, “Maalesef bu ilçe hava kirliliği ile ilgili normal derecede sıkıntı çeken bir ilçedir. Geçmiş dönemlerde buraya bu konuda çok fazla sahip çıkılmamış. Samsun son 1 haftadır Tekkeköy ilçesi ile birlikte Türkiye’nin en kirli, en zehirli ilçesi haline gelmiş. Bunda bacası olan fabrikalarımızın maalesef çok büyük etkisi var. Buradan fabrikalarımızın sahiplerine bir eleştiride bulunmak istiyorum. Ya kendileri de gelecekler buralarda kendilerine lüks konut yapacaklar, 7 yaşındaki çocuklarıyla birlikte 70 yaşındaki büyükleriyle birlikte burada yaşayacaklar ya da kendilerinin yaşamadığı burada bizlerin yaşam haklarına saygı gösterecekler. Bu firmaların sahipleri mütemadiyen ithalat ve ihracat için yurtdışına çıkan büyüklerimizdir. Bunlar çıkıp buraya geldiklerinde bize İngiltere’nin Londra’sını, Fransa’nın Paris’ini, Almanya’nın Berlin’ini anlatıyorlar. Oralardaki fabrikaların şehirlerin en güzel, en yeşil yerlerinde olduğunu söylüyorlar ama maalesef oradaki doğa ve insan yaşamına gösterdikleri hassasiyeti burada maalesef kendileri göstermiyorlar” demişti.

Başkan Togar’ın 25 Şubat 2016 tarihinde yaptığı diğer açıklamada ise UEFA’nın bu şartlarda Samsun’da maç oynatmayacağını belirterek, “İlçemizde uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, yan tarafında 7 bin 500 kişilik kapalı spor salonu, onun yanında 33 bin 919 kişilik stadyum var. Bu stadyumu ve bu tesisleri buraya kazandıranlardan Allah razı olsun. Bu yatırımların yapılmasıyla ilgili kimi zaman eleştirilerde olmuştur. Bu statta, bu kirlilik içerisinde UEFA buralarda maçları oynatmaz. Yılda 1 kere buraya gelecek 11 tane sporcu için tehlike arz eden bir hava kirliliği, yılın 365 günü ömür boyu burada yaşaması zorunlu olan insanlar için düşünülmediği dediğinizde biz utanırız”

Başkan Togar 25 Şubat 2016 tarihinde böyle konuşup, ilçesinin Türkiye’nin en kirli havasına sahip bir ilçe olduğunu ifade ederken, 28 Haziran 2017 tarihinde Tekkeköy ilçesi ile ilgili hava kirliliği hakkında çıkan haberlere tepki göstermesine Samsunlu vatandaşlar anlam veremedi.

Son Güncelleme: 03.07.2017 11:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayşe öner 2017-07-01 21:38:07

Nefes dahi alamıyoruz neresi temiz bu havanın tozdan balkonlara çıkamaz olduk birileri yeter desin artık.

Avatar
samsunun kralı 2017-07-01 21:49:05

Sela okunmayan gün yoktur tekkeköyde. Ölümler kanserden encok tekkeköyde. İnkar edenlerde o selayı ve kanseri tadacak er yada gec. Azot ve bakır fabrikaları o bölgede daha çok can alacak.kurtuluşun yok başkan yapcak bişey yok inkar etsende

Avatar
Sakinlerinden 2017-07-02 19:25:22

Nemi deyisdi sipani yi alinca hersey oluruna akar

Avatar
Adil yargı 2017-07-02 20:55:24

Hasan togar aldığı 16 ay önce arabayı aldığı için kararı değişti. O arabayı babalarının hayrına vermediler