banner388

Bu kameralar radar mı, TEDES mi?

Samsun’un İlkadım ilçesi Atatürk Bulvarı Baruthane mevkiindeki Kenan Şara Köprülü Kavşağının ilerisindeki yaya üst geçidin altına yerleştirilmiş kameraları gören sürücüler tedirgin oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan, kameraların araç sayımı yaptığını söyledi.

Bu kameralar radar mı, TEDES mi?

Samsun’un İlkadım ilçesi Atatürk Bulvarı Baruthane mevkiindeki Kenan Şara Köprülü Kavşağının ilerisindeki yaya üst geçidin altına yerleştirilmiş kameraları gören sürücüler tedirgin oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan, kameraların araç sayımı yaptığını söyledi.

04 Ağustos 2017 Cuma 16:42
Bu kameralar radar mı, TEDES mi?

Samsun HaberSamsun'un İlkadım ilçesi Baruthane Mahallesi'ne İl Emniyet Müdürlüğü'nün yerleştirdiği Plaka Takip ve Radar Sistemi'nin dışında, 150 metre ilerisindeki yaya üst geçidin altına kameralar yerleştirildi. Kameraları gören araç sürücüleri, Ordu'da dakikada kestiği cezalarla sürücülerin korkulu rüyası haline gelen Trafik Denetleme Sistemi'nin (TEDES) Samsun'da sessiz sedasız hayata geçirildiğini zannetti.

Konuyla ilgili açıklama yapan SAMULAŞ A.Ş. Genel Müdürü Kadir Gürkan kameraların Büyükşehir Belediyesi tarafından yerleştirildiğini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi, yeni bir ulaşım mastır planı hazırlıyor. Bu kapsamda bölgeden günlük araçların sayısını belirlemek için kameralar konuldu. Bu çalışma, hazırlık çalışmasıdır. Ceza kesilmesi söz konusu değil. Kameraların TEDES ile ilgisi de kesinlikle yoktur. TEDES şu aşamada gündemimizde yok” dedi.

UKOME BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım, Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Taner Tolgay konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Baruthane üst geçidi üzerine yerleştirilen kameralar test amaçlı olarak yerleştirildi.  Daha öncede benzeri uygulamalarla belirli noktalara test amaçlı kameraların montajı yapılmıştı. Vatandaşlar arasında ve sosyal medyada sıkça gündeme gelen radar konusu ile ilgili bir uygulama söz konusu değildir” dedi.
 

TEDES GÜNDEMDE YOK

UKOME Şube Müdürü Tolgay “Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmekte olan Ulaşım Master Planı çalışmaları kapsamında bölgeden geçen günlük araçların sayısını belirlemek için kameralar konularak sayım yapılıyor ve ilgili firmanın da cihazlarının kalibrasyonu test edilmiş oluyor. Bu çalışma, tamamen test çalışmasıdır. Vatandaşlarımıza ceza kesilmesi söz konusu değildir. Konu ile ilgili hem sosyal medyada hem de yerel haber kaynaklarında TEDES mi geliyor yorum ve haberleri ile sıkça karşıladık. TEDES şu aşamada Samsun Büyükşehir Belediyemizin gündeminde yoktur. Yaklaşık 4 gün süren testin ardından test bu akşam (Cuma) sona eriyor” diye konuştu.

Gökhan İÇKİLLİ

Son Güncelleme: 05.08.2017 17:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet İpçi 2017-08-06 07:40:44

Kesinlikle Her muayene dönemine YAKIN, Hiç bir kural ihlali yokken CEZA YAZILIYOR. Benim yaşım 64 Arabamı ben kullanırım. Hayatım boyunca kural ihlali yapmadım. İki yıl öncede ve bu yılın 5.Ayın 5'i ve 9' olmak üzere iki ceza yazılmış.. İŞİN İLGİNÇ YANI Ben haftalık PC 'den kontrol ederim.. Arkadaşlara geçtiğimiz muayene öncesi demiştim. Bu seferde olduğu için ispat. ETTİM. Devlet OTUZ lira emekliye zam verip Altıyüzlira GERİ ALIYOR.. Haram zehir zıkkım olsun..

Avatar
Murat 2017-08-04 17:33:48

2 ayri yerde olmasi sacma ayni yerde arac sayimi da yapilmasi gerekmezmi devletimizin olanaklarini nicin bosa harciyor bunun hesabi niye sorulmuyor

Avatar
Nşbn 2017-08-05 12:13:29

70 hız limiti olan yerde daha hızlı giymiyorsanız niçin şikayetçisiniz arkadaşlar.Kurallara lütfen uyalım

Avatar
kaya 2017-08-07 16:20:11

ceza kesin

Avatar
Ümüt 2017-08-08 00:34:04

Şimdilik test sonrada öpücüklü radar hayırlı olsun

Avatar
kemal 2017-08-04 20:34:13

madem sayım yapıyor. flash neden patlıyor.basbayağı radar işte. olduğu gibi vatandaşa tuzak.

Avatar
e 2017-08-05 02:54:19

2 tane samsundan geçerken bu kameralardan 2 km hızı geçmeden ceza yatırdım bu kamera değil demek karşılarındakini ne demek istiyor anlamadım 72km hızdan insanlara bilgi açıklarken bütünlük taşımalı

Avatar
EMRE 2017-08-05 09:50:39

BIRAKIN YA BU İŞLERİ ORAYA KURMAYA NE GEREK VARDI ZATEN 100 METRE İLERİDE RADAR VAR SAYIMI O YAPAMIYORMU