banner388

“Bu insanların ne suçu var”

Samsun´un Canik ilçesi sakinleri ana caddeden evlerine çıkan yolun yaklaşık 500 metre uzunluğundaki dik merdivenlerin bulunduğu ve bu sorundan dolayı mağduriyetlerini dile getirerek, “bu insanların ne suçu var” diyor.

“Bu insanların ne suçu var”

Samsun´un Canik ilçesi sakinleri ana caddeden evlerine çıkan yolun yaklaşık 500 metre uzunluğundaki dik merdivenlerin bulunduğu ve bu sorundan dolayı mağduriyetlerini dile getirerek, “bu insanların ne suçu var” diyor.

31 Mayıs 2017 Çarşamba 12:10
“Bu insanların ne suçu var”

Samsun Haber – Samsun’un Canik ilçesi Derbent Mahallesi’nde görenleri hayrete düşürecek cinsten bir manzara objektiflerimize takılıyor. İlçenin ana cadde yolundan mahalle aralarına yol açılmış. Ancak mahalle sakinleri ana caddeden evlerine çıkan beton merdivenlerden inşa edilmiş olan bu yolu kendi elleriyle yaptıklarını, belediye ve yetkili kurumların mahalleliye yardım etmeden kendi imkanlarıyla inşa ettikleri dik merdivenlerden oluşan yaklaşık 500 metrelik yolu kullanmakta zorluk yaşadıklarını söyleyerek, yetkililerden yardım bekliyor.

“Bizim Halimiz Çok Harap”

Mahalle aralarında yaklaşık 500 metre uzunluğundaki merdiven yolun yanı sıra yol yapılmasını isteyen mahalle sakinleri, hastaları olduğunda kendi imkanlarıyla dik yolu kullanmak zorunda kaldıklarını ve mahalleye başka hiçbir yerden ulaşımın olmadığını belirtiyor. Mahalle sakinlerinden Fatma Toprak yaşadıkları zor şatı şöyle anlatıyor: “Hastalarımızı yıllardan beri bu yoldan taşıyoruz. Cenaze oluyor, bu yoldan taşıyoruz. Bizim ne suçumuz var da bize bu işkenceyi yapıyorlar. Yıllar evvel kendi imkanımızla bu yolları çok zor şartlarda yaptık. Mahallenin suyunu dahi kendi imkanlarımızla getirdik. Belediye bize hiçbir zaman yardım etmedi hala etmiyor. Bize neden hizmet etmiyor belediye yetkilileri bilmiyoruz. Bizim halimiz çok harap” dedi.

“Mağduruz”

Mahallede diyaliz hastaları ve sakatların olduğunu, ulaşımlarının işkenceye dönüştüğünü belirten ve aynı zamanda kendisinin 1998 yılında beyin kanaması geçirerek kısmen felç kaldığını belirten 43 yaşında ki mahalleli Ömer Toprak, “Önceden gençtim zorda olsa bu merdivenleri kullanabiliyordum. Fakat, şuanda hastayım merdivenleri çıkamıyorum. Benim gibi mahallede çok kişi hasta ve benim yaşadığım sorunu yaşıyor. Mağduruz. Sadece ben değil mahallece acınacak halimiz var. Biz sadece belediyeden hizmet bekliyoruz. Başka derdimiz yok” diye konuştu.

“Bizi Ölüme Terk Ediyorlar”

Genç bir insanın zorlukla tırmanabildi dik ve betondan yolun artık işkenceye dönüştüğünü söyleyen mahalleli Selma Cengiz, “Bize burada işkence yapıyorlar. Bizi burada ölüme terk ediyorlar. Şikayetlerimizi mahalle olarak Canik Belediye Başkanı Osman Genç’e defalarca ilettik. Çözüm getirmedi. Şikayetlerimizi Büyükşehir Belediyesine ilettik, orası da çözüm bulmadı. Biz kime gidip derdimizi anlatacağız. Geçtiğimiz günlerde mahallede yangın çıktı ekipler müdahale etmekte zorlandı. Cenaze olduğunda zorlukla bu merdivenlerden indirip çıkartıyoruz. Daha hangisini anlatalım” ifadelerini kullandı.

Haber Ekrem BİRCAN

Son Güncelleme: 31.05.2017 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.