banner388

Boncuk dedenin işsizlere mesajı var…

Samsun’da vatandaşlara tespih yapıp satan 70 yaşındaki Cevat Köksal iş beğenmeyenlere örnek oluyor.

Boncuk dedenin işsizlere mesajı var…

Samsun’da vatandaşlara tespih yapıp satan 70 yaşındaki Cevat Köksal iş beğenmeyenlere örnek oluyor.

03 Eylül 2017 Pazar 10:59
Boncuk dedenin işsizlere mesajı var…

Samsun Haber – Samsun’un İlkadım ilçesinde teşbih yapıp ekmeğini bu yolla kazanan 70 yaşındaki Cevat Köksal iş beğenmeyenlere örnek oluyor. Tespih yaparak para kazandığını ve evine helalinden para götürdüğü için çok huzurlu olduğunu sözlerine ekleyen Köksal, “Bana burada herkes ‘Boncuk Dede’ der. Bana verilen bu ismi ben çok beğeniyorum, Yaptığım bu işin yanına sevimlilikte katıyor. Gençler iş beğenmiyor. Ama hayat su gibi akıp gidiyor” dedi.

“Beni tanıyan dostlarımdan hiç utanmadım”

Çalışmanın ibadet olduğunun hatırlatmasını yapan boncuk dede, “Ben Allah’ın emrettiği farz olan ibadeti yerine getirip çalışıyorum. Etrafıma dönüp baktığımda bir sürü genç işsiz geziyor. Bu hem çok ayıp hem de çok günah. Ne iş olursa olsun yapılmalı. İnsanların her alandaki hizmete ihtiyacı var. Kimimiz çaycı oluruz, kimimiz çöpçü oluruz, kimimiz tesbihçi… Doktor da olabiliriz, bürokrat da… Yani kısacası herkes bir şeyler yapmalı. Ama boş gezip başkalarının eline bakmamalıyız. Ben utanmıyorum. Arkadaşlarım beni tespih yaparken veya tamir ederken görüyorlar. Ben bundan hiç gocunmuyorum. Evime helalinden ekmek götürüyorum. Bugün bayram ama ben yine burada nasibimi bekliyorum. Gençler iş güç sahibi olsun ki devletimiz ekonomik olarak rahatlasın. Bana çocuklar burada ‘Boncuk Dede’ lakabını taktı. Bana bu isim çok sevimli geliyor. Ben işimden de halimden de çok memnunum” diye konuştu.

Haber: Ekrem BİRCAN   

Son Güncelleme: 03.09.2017 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.