banner388

Büyük tartışmalara neden olan proje 2018'de tamam

Karadeniz'de 9 ilin yaylalarını birleştirecek olan tartışmalı Yeşil Yol projesinde sona gelindi. Proje 2018 yılı sonuna kadar tamamlanacak.

Büyük tartışmalara neden olan proje 2018'de tamam

Karadeniz'de 9 ilin yaylalarını birleştirecek olan tartışmalı Yeşil Yol projesinde sona gelindi. Proje 2018 yılı sonuna kadar tamamlanacak.

03 Eylül 2017 Pazar 11:26
Büyük tartışmalara neden olan proje 2018'de tamam

Karadeniz'de 9 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol projesi 2018 yılında tamamlanacak. 700 milyon TL kaynak harcanan projenin bin 800 kilometrelik kısmı tamamlanırken kalan 800 kilometrelik kısmı ise yıl 2018 yılı sonuna kadar tamamlanacak.


Proje tamamlandığında bölgenin sosyal ve ekonomik hayatına büyük katkı sağlayacak. Bölgede istihdam büyük ölçüde artacak.


PROJEDE DEĞERLER KORUNUYOR

2013 yılında başlayan proje, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Samsun, Artvin, Bayburt ve Tokat yaylalarını birleştirecek. Çalışmalarda çevre hassasiyetine önem verilirken, proje mevcut yolların standardının yükseltilmesinden ibaret olacak.


Proje ile birlikte turizm uygulamalarının geliştirilmesi ve çevreye yönelik olumsuz etkilerin asgari düzeye indirilmesi hedefleniyor. Teklif edilen yol projelerinin plan çerçevesinde belirlenecek yeşil yol güzergahı kapsamında geliştirilmesi ve gerek duyulmaz ise yeni yol yapımı işi alınmaması da hedefleniyor.


BETONARME BİNA YASAK

Yeşil Yol projesi güzergahında 33 turizm merkezi ve 5 adet Kültür ve Turizm Koruma Gelişim Bölgesi bulunuyor. Bu turizm merkezlerin imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı İller Bankası ile beraber yapılıyor. Yapılarda bölgenin yapısına uygun malzemeler kullanılmasına dikkat ediliyor.


ÇEVRE DOSTU 6 KURAL

Hükümet Yeşil Yol projesinin ana kurallarını şu şekilde belirledi:

* Yolun fiziki güvenliği oluşturulacak.

* Doğayı tahrip etmeyen iş makineleri ile çalışılacak.

* Yol yapılırken çıkan malzeme kırılıp tekrar aynı yolda kullanılacak.

* Güzergâh boyunca dere geçişlerinde su temizliği muhafaza edilecek.

* Projelerde üst kotlarda yol kaplamasında doğaya uyumlu malzeme seçilecek.

* Sanat yapıları doğa ile uyumlu ve doğaya zarar vermeyecek şekilde yapılacak.


GİRESUN ADASI TURİZME AÇILACAK

Doğu Karadeniz'de üzerinde insan yaşayabilen tek ada olan Giresun Adası turizme kazandırılarak. Giresun Adası Botanik Bahçe Projesi için Giresun İl Özel İdaresi tarafından sunulan proje teklifine 6 milyon lira ödenek ayrıldı.
  

Kaynak: Sabah

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cevdet 2017-09-03 21:41:52

samsun batı çevre yolunu yapma niyetleri yok samsun un sorunlarını bakanı da olsa çözmüyor