banner388

‘Bizi sadece dolandırmadı, alın terimizi de çaldı’

Ordu’dan Sinop’a dere inşaatında çalışmak için giden bir işçi, Samsun’da yaşadığını belirttiği bir adama 15 bin lira dolandırıldığını iddia etti.

‘Bizi sadece dolandırmadı, alın terimizi de çaldı’

Ordu’dan Sinop’a dere inşaatında çalışmak için giden bir işçi, Samsun’da yaşadığını belirttiği bir adama 15 bin lira dolandırıldığını iddia etti.

12 Temmuz 2017 Çarşamba 14:47
‘Bizi sadece dolandırmadı, alın terimizi de çaldı’

Samsun Haber – Geçtiğimiz aylarda Ordu’dan Sinop’un Ayancık ilçesine dere inşaatında çalışmak için giden 28 yaşındaki Volkan Dinç,  bir kooperatif başkanının da aracı olduğu, Samsunlu S. A. adındaki bir adam tarafından tam 15 bin lira dolandırıldıklarını iddia etti.

“Alın Terimizi Çaldı”

Aynı dere inşaatında çalışmaya gelen arkadaşlarıyla topladıkları 15 bin lirayı, bir kooperatif başkanına güvenerek Samsunlu S. A.’ya verdiklerini iddia eden işçi Volkan Dinç, “Bizim amacımız, arkadaşlarımla birlikte ‘SRC’ belgesi almaktı. Kepçe operatörü olduğum için zorunluydu. Arkadaşlarımda bana güvenerek kooperatif başkanının önceden tanıdığını söylediği S. A.’ya aramızda topladığımız paraları teslim ettik. Aradan bir müddet sonra belgeleri bizi dolandıran o adam getirdi. Verdiği belgeler görünürde gerçeğinin aynısıydı. Ta ki ben durumu anlayana kadar. O adam bizi sadece dolandırmadı, alın terimizi de çaldı” dedi.

Belgeler aslında sahteymiş

Ordu’ya geri dönüşünde yolda asayiş uygulaması yapan polis ekiplerine verdiği belge sistemde gözükmeyince sahte olduğunu anladığını belirten Dinç, iddialarına şöyle devam etti: “Asayiş uygulaması yapan polis belgenin sahte olduğunu söyledi. Belgelerin seri numaraları, sistemde görünmüyormuş. Durumu fark edilince şaşkına döndüm. Bütün arkadaşlarıma haber verdim. Ancak iş işten geçmişti. Arkadaşlarım beni suçluyor. ‘Senin yüzünden’ diyor. Sonuçta o şahıs benim yüzümden arkadaşlarımı tanıyıp onları da dolandırdı. Daha sonra yeniden para verip SRC belgesi çıkardık. Şuan aldığımız yeni belgelerde bir sorun yok. Ben arkadaşlarım ve kendi adıma o adamdan şikayetçiyim. S. A.’nın Samsun’un İlkadım İlçesi’nde yaşadığı bilgisine ulaştık. Ama ne kadar doğru bilemiyorum”

Haber: Ekrem BİRCAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.