banner388

“Ben bu koltukta nasıl kalırımın pazarlığı içindeler”

Hala ataması yapılamayan İl Sağlık Müdürlükleri ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsun Türk Sağlık-Sen Şube Müdürü Erdoğan Çakmak, “Bu çok uzun bir süre ve bunun en büyük sebebi de siyasetçilerin benim adamım olsun demesinden kaynaklanıyor. Yöneticilerin bir kısmı liyakatsız çünkü kendi koltuğunu düşünüyorlar. Ben bu koltukta nasıl kalırımın pazarlığı içindeler” dedi.

“Ben bu koltukta nasıl kalırımın pazarlığı içindeler”

Hala ataması yapılamayan İl Sağlık Müdürlükleri ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsun Türk Sağlık-Sen Şube Müdürü Erdoğan Çakmak, “Bu çok uzun bir süre ve bunun en büyük sebebi de siyasetçilerin benim adamım olsun demesinden kaynaklanıyor. Yöneticilerin bir kısmı liyakatsız çünkü kendi koltuğunu düşünüyorlar. Ben bu koltukta nasıl kalırımın pazarlığı içindeler” dedi.

05 Aralık 2017 Salı 18:31
“Ben bu koltukta nasıl kalırımın pazarlığı içindeler”

Samsun haber – Samsun Türk Sağlık-Sen Şube Müdürü Erdoğan Çakmak, sağlıktaki Teşkilat Yasasının değişimi ile ilgili açıklama yaptı. Yaklaşık 5-6 ay önce sağlıkta Teşkilat Yasasının değişimi ile ilgili konuşan Çakmak, “ 2011 yılından önce aynı olan yasa tekrar yürürlüğe geri döndü. 2011 hükmüne göre kararnameyle sağlık çatısı güçlü çatıyı da oluşturdu. 2011 yılında oluşturulan sisteme biz karşı çıkmıştık çünkü sağlık değil. İnsanların İl Sağlık müdürlüğü, Halk Sağlık Müdürlüğü ve Genel Sekreterlik bazı altında aynı işi yapan insanların üçe ayrılmasına sağlıkta hiçbir fayda sağlamayacağını tam tersi hem bürokrasiyi yaşlanmaz hale getireceğini hem de işleyişin kayacağını ayrıca ciddi anlamda maddi bir eleman israfına neden olmuştur.  Buna rağmen büyüklerimiz bunun modern sağlık hizmeti açısından önemini anlattılar. Anlatmakla da kalmadılar kanun hükmü ile kararnamede gündeme taşıdılar. Ve sonuçta da gördüğümüz gibi 6 ay önce bu sistemin doğru olmadığını, 6 senedir yapıldı ama sıkıntıları sağlıkta şiddet arttı, sağlıktaki hizmet tıkandı. Çok ciddi anlamda olumsuz yönde sonuca varıldı” dedi.


 “Kaybeden Türk halkı oldu”


Adamı olanların hep bir yerde olduğu, adamı olmayanların hep aynı işi yaptığını ve çok başlık olduğunu ve her masanın başına neredeyse bir yöneticinin getirildiğini zaten yetersiz olan halk personelinin alanından çekilmesine sebep olduğunu dile getiren Çakmak, “Bu yetersizlik her geçen gün arttı. Burada işi bilmeyen insanlara verdi ve bu işin sonunda da insanlar kendi aralarında devletin işi yüzünden çatışarak kavga etmeye ve o kavgada hizmet alan hasta ve hata yakınlarına riyaset edince de sağlıktaki şiddet, hizmet sorunundaki sıkıntılar artmaya başladı. Sosyal varlık olan sağlık çalışanı da hem sosyal hayatının zarara girmesi hem de sulu hizmetin sıkıntıya düşmesi ile hem kendini ifade edemez hem de karşılığını alamaz oldu. Sonuçta gene de yanlıştan dönülmüştür diyoruz ama bu arada kaybeden Türk halkı oldu. Harcanan para, zaman, eleman sıkıntıları bunların hepsini bizler yaşadık. Siyasetteki bir takım şeylerin kurbanı olduk. Sonuçta neredeyse öyle ya da böyle bir şekilde Sağlık Bakanlığı’nın değişmesiyle ki çok doğru bir adımdı. Çünkü bizde oranın iyi yönetilmediğini düşünüyorduk. Hem sistemsel sıkıntılar hem de sürekli gündeme gelen cemaat, aşiret gibi toplulukların işin içine girmesi çok başka bir boyuta gelmeye başlamıştı. Bu durumdan da çok hoşnut değildik ki 15 Temmuz’da da zararlarını gördük” diye konuştu.


“Biz onlardan daha iyi seçeriz”


Değişimin doğru olduğunu söyleyen Çakmak, “ İnsan gönüllü sistemi yabancı olduğumuz bir sistem değil. Sistemin daha verimli olması için İl Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık çalışanlarına eşitlikler getirildi. Fakat bu sistem 6 aydır bir türlü uygulanamadı. Hala 6 ay önce yani Temmuz ayında sözleşme imzalamasını beklediğimiz insanlar görevden alındı fakat vekaleten göreve devam ediyor. En son Kasımın 26’sın da Kanun Hükmüne Kararname çıkartılmıştı. Hala 19 ilde atanmayan İl Sağlık Müdürlükleri var. Bu çok uzun bir süre ve bunun en büyük sebebi de siyasetçilerin benim adamım olsun demesinden kaynaklanıyor. Yöneticilerin bir kısmı liyakatsız çünkü kendi koltuğunu düşünüyorlar. Ben bu koltukta nasıl kalırımın pazarlığı içindeler.
Burada hizmet altta kalıyor. Kötü niyetli bir çalışma yok belki ama çok uzadı. Uzamasının tek sebebi hükümetin içindeki insanların işi bilmeyen kişileri işin başına getirmelerinden kaynaklanmaktadır. Birisinin adamı olup işe girme devri bitmelidir. Siyasetçilerin acilen ve alenen el attıkları sağlık camiasını yönetmeye olan kararlı tutumlarını değiştirip ellerini çekmeleri lazım. Çeksinler ki çalışanları biz seçelim. Biz onlardan daha iyi seçeriz” dedi
Haber: Müberra Taşçı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.